Отново отводняват ромския квартал на Видин

Каналът там е пълнен с боклуци, за да минават каруците
11 мар 2015 12:37, Анисия Иванова
7
Отново отводняват ромския квартал на Видин
Положението във видинския квартал "Нов път". Снимка БТА

В ромския квартал на Видин "Нов път" отново започнаха дейностите по отводняване , след като къщи и улици в квартала са наводнени от близо месец от високите подпочвени води, съобщават от община Видин.

Със специализирана техника от днес се работи за изкопаване на помощен канал в съседния на квартала парк "Нора Пизанти". Преди седмица общината осигури техника и бе изкопан отводнителен канал, но падналите валежи през последните дни отново наводниха улици и къщи.

Още по темата
Общината е осигурила и 30 тона пясък и 1000 чувала, които ще се пълнят на място, за да обезопасят засегнатите участъци на квартала.

Вчера комисия от експерти на община Видин, служители на пожарната и "Напоителни системи" посети на място проблемните участъци, за да търси решение за отводняване на залетите улици.

Кварталът е разположен в една от най-ниските части на града и при високи подпочвени води улиците и къщите се наводняват.

През 2010 година е извършено почистване на отводнителния канал, който по-късно е запълнен на места с отпадъци, за да могат да преминават с каруци през него местните жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
още факти преди 9 години
До квартала Нов път се намира паркът Нора Пизанти в който по рано се провеждаше панаирът.И там вали толкова дъжд и сняг колкото и в Нов Път.Теренът е и също толкова нисък.Но там няма и капка вода.Така,че причината за наводненията им е точно в това,че чешмите им текат непрекъснато през зимата.Ами нека си направят вътрешни чешми,а външните да ги изолират и спрат през зимата както това са направили живеещите в останалата част на града.
5
0
 
0
 
! Отговори
само факти преди 9 години
В Нов път е с население около 15000.Има към 3-4 хиляди къщи и в повечето дворове има само външни чешми.Канализация няма.Когато падне температурата под нулата чешмите ги пускат да текат за да не замръзнат.Водомери едва ли имат-иначе не биха ги пускали да текат.Елементарната сметка би показала,че ако от всяка чешма за едно денонощие изтичат 10 кубика то за цялата зима са между 500 и 1000.Тоест за цяла зима-към 2-3 милиона кубика за целият квартал.И така се наводняват с неплатената от тях вода!
4
0
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Еми то всичко във всеки ромски квартал си е само ***! Дано измрат всички тези гнусни твари! Не може да им плащаме за всичко, пък де да ни избиват и грабят! Търпението свърши, ***! УМРЕТЕ!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Аспаруxово ситуацията веше същата а освен това са си изсекли и гората над квартала, която задържа пороите.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъди сигурен, че няма да ти отговори, а данъкоплатците ще продължават да плащат!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпрос: Кой плати отводняването през 2010 г. и кой ще плати това отводняване, което се прави сега?Отговор: Данъкоплатците.Друг въпрос: Колко от живущите в квартал "Нов път" плащат данъци?Да отговори Видинската община.