Кърджали, Момчилград и околни села останаха без вода

Свлачище прекъсна магистрален водопровод, пътят за Пампорово е затворен
Обновена: 15 мар 2015 13:24 | 15 мар 2015 12:17, Анисия Иванова
19
Кърджали, Момчилград и околни села останаха без вода
Снимка, архив Булфото

Образувало се свлачище в района на кърджалийското село Пъдарци е предизвикало авария на магистралния водопровод на Кърджали от яз.Боровица" на 100 м от язовира, съобщават от "ВиК" дружеството в града.

Свлачището е скъсало довеждащ водопровод и е оставило без вода Кърджали, Момчилград и още 42 населени места без вода, каза за "Фокус” Илия Илиев, областен управител на Кърджали.

Тежката авария е станала около 00:00 часа тази нощ. Прекъснат е довеждащият водопровод, който се намира на труднодостъпно място в планината, заяви  Илиев.

"От снощи там работят екипи на ВИК. Около 20 м е засегнат довеждащият водопровод, усукан и скъсан е. Имаме готовност да закараме там верижна машина ако трябва да се направи подстъп към мястото. Проблем се явява това, че пътят е тесен, а самата верижна машина трябва да се закара на платформа, но при нужда ще направим и това", каза той. Аварията е голяма, обясни Илиев.

ВиК - Кърджали ще осигури водоноски за населените места, засегнати от аварията на главен водопровод, съобщи  Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Минимум 24 часа ще продължи работата по отстраняване на аварията. В момента в резервоарите на населените места има вода, а там където няма ще се осигурят водоноски. В населените места ще бъдат пуснати обществените чешми, които се захранват от местни  водоизточници, съобщават от МРРБ.

Огромно свлачище пък блокира пътя на шофьорите за Смолян и курорта Пампорово. От АПИ предупредиха шофьорите да не пътуват нощем по планински пътища в риск от свличане на скална маса

Огромна скална маса затрупа пътя Бачково - Наречен, в района на Юговското ханче. Дясната лента в посока Асеновград - Смолян е напълно затрупана, прокаран е обход покрай скалите, но движението е изключително затруднено, образуват се опашки.

Някои леки автомобили преминават, но повечето шофьори се връщат обратно в посока Асеновград и Пловдив. Рейсове с туристи, тръгнали към Чепеларе и Пампорово, също поемат в обратна посока.

По пътя Пещера-Бяга също има свлачище, но там движението се извършва само в едната лента и шофьорите трябва да са с повишено внимание и съобразена скорост.

Временно ограничение на движението е въведено и за пътя Пещера-Батак, поради свлечена скална маса и паднали дървета.

От Агенция „Пътната инфраструктува" съобщиха, че пътищата в цялата страна са проходими при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
АМА КВО ВИ ПУКА ,БЕ. преди 9 години
НАЛИ НЕ ИСКАХТЕ ПЪТИЩА...????НАЛИ НЕ ИСКАХТЕ ДА ЯДЕТЕ АСФАЛТ...??!КВО СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ЧИСИТИТЕ ПЪТИЩАТА ....ХА,ХААААААААА...ПИЙТЕ ЧИСТА ВОДА /от снег/!АЙДЕ , ВИКАЙТЕ ---"СЛАВА НА РУСИЯ" яжте борови клонки и пасете трева.НА БЪЛГАРИТЕ ------ПЪТИЩА НЕ ИМ ТРЕБВАТ!Пътя към Русия и КОМУНИЗЪМА ...ИМ Е ДОСТАТЪЧЕН !!!!!!!!!!!!!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I Gospod ne obicha gerberite ei ne im dava mira t e kazva im mahaite inache az che vi mahna
13
8
 
4
 
! Отговори
Абдал преди 9 години
То на *** вода не трябва. И без това се плашат от душа и не обичат да се мокрят.Обичат да си миришат на овче.
12
1
 
1
 
! Отговори
AZ преди 9 години
21 vek evroBALHARIA v istinskite esrostrani tova go niama !
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошо лошо, и по-лошо става. То не бяха наводнени села заради скъсани диги, свлчища и затворени пътища, то не бяха снегове... Строяло се е преди, а сега май само експлоатация... Когато няма профилактика май ще е така. И недейте да се хапете по коментарите кой какъв бил, като му дойде на човек такава беда на главата, въобще не казва за съседа си "нека мре той е турчин/българин", а всички си помагат понеже е страшно пред стихите. Не ви пожелавам да разберете думете ми от собствен опит- страшно е.
10
5
 
6
 
! Отговори
лесничей преди 9 години
Гледам всички снимки , които се публикуват и ми става жал за България . Навсякъде камъни и пръст без никакво дръвче. Другарите и депесарите изсякоха всичко и сега има свлачища. Още 20 години ще има свлачища и наводнения , защото няма дърво никъде. Така , че сте си виновни хората , а не държавата .
9
5
 
6
 
! Отговори
величко преди 9 години
Едно е ясно : къщичката от карти бързо и сигурно се срутва. Не може да хвърляш огромни пари за майданските изстъпления, да тъпчеш гушата на няколко хиляди *** с тъпани и вувузели, вместо да се обикаля цялата пътна инфраструктура и да се взимат превантивни мерки. Но нашите родни политици не са държавници. Те са лакоми и нагли търтеи и до сега чакаха като щрауси хубаво време, лек дъждец и тънък снежец. Който твърди, че природата е виновна за това, което се случва е платен гербераст!
8
2
 
7
 
! Отговори
ФейсБойко преди 9 години
Нема страшно разбрал съм се с хидроинжинера на републиката Доганя, ся ще му дам 10 % от ония 16 млрд и всичко ще е ОК
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Викайте на помощ затворника, доносник, хидроинджинер, философ резняков.
6
1
 
11
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Изсичането на горите = промяна на климата = наводнения + активизиране на свлачищата + ерозия на почвата = пустиня.Ако не вярвате вижте Афганистан !
5
2
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Не може да бъде !Боце обяви победа ! Ква излезе сега тя ?...
4
8
 
11
 
! Отговори
Нострадамус преди 9 години
Аллах наказва гласоподавателите на ДПС!!! Дано да се смили и им даде само урок, та да занаят, че гласуването за тази АНТИбългарска партийка УБИВА!!!
3
1
 
9
 
! Отговори
aha преди 9 години
Тази година ,направо ни *** майката природата Просто такова чудо не е било от много години Януари наводнения,март огромни преспи Очаквам пролетта нови наводнения Лятото и есента също А бре явно ще плащаме пред оня горе за дебилизма си Специално за снега,отново държавата е виновна Ти да чакаш да се натрупат 2 метра и после да вдигаш рамене си е чисто престъпление Уви,държава от *** се управлява,от баш ***
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лиляна Павлова се уби да пътува тия дни
1
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Изпитанията за този район на България са...големи.Какво ли ще бъде,след като започнат да се топят огромните преспи.Дано този процес да протече по...бавно,поне до средата на април.