В дома на стрелеца от Лясковец: Дупки и кръв!

Синът ми нищо не е направил, твърди майката на Петко Петков
Обновена: 17 мар 2015 10:07 | 17 мар 2015 10:00,
39
В дома на стрелеца от Лясковец: Дупки и кръв!
Снимка: Нова тв

Година след като командосът Емил Шарков бе убит от Петко Петков в Лясковец, майката на стрелеца показва дома, в който се разигра престрелката.

Стефанка разказва за деня, в който спецотрядът е пред вратата им, а синът й казва, че ще се предаде, но вместо това открива огън и убива командоса Шарков и ранява още трима души.

Жената казва, че когато командосите започнали да чупят стъклата на жилището им, тя се скрила в кухнята, но тъй като там също не било безопасно, тя се преместила в тоалетната.

Още по темата

"Тоалетната ме запази жива и здрава", казва Стефанка пред Нова тв и отбелязва, че е прекарала целия ден там. "Тук има само дупки и кръв", разказва тя и показва дупките от куршуми по стените.

Майката на стрелеца от Лясковец е убедена, че синът ѝ е невинен.

"Всички убийци се разхождат по улицата, а той нищо не е направил", обяснява тя.

Като доказателство, че синът ѝ е психично здрав, Стефанка казва, че много чужденци са отсядали в къщата ѝ и те могат да разкажат какъв е синът ѝ и семейството ѝ.

Вчера започна делото срещу Петко Петков, който обяви пред медиите, че е невинен. Пет граждански иска са предявени срещу стрелеца - от съпругата, детето, майката и бащата на Емил Шарков в размер на общо 380 000 лв., както и от един от пострадалите полицаи - в размер на 50 000 лв.

"Да е благодарен, че не е роден в държава, където за такова убийство се дава смъртна присъда", каза майката на убития командос.

"Нямам нужда от извинение. Имам нужда да се отсъди справедливо. Нямам никакво желание за мъст, защото нищо няма да върне Емо", споделя съпругата на убития Емил Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 9 години
SAMOIZBILI SE TOVA E IASNO,NIAKOI NEVINEN I BEDEN TRIBVA DA OTNESE PE6KIRA !!!!!!!!!!!
28
1
 
8
 
! Отговори
2 преди 9 години
честно и достойно е защитил дома си . а полицията трябва да умира от срам за идиотските си акции. Ако на всички на които е изтекло разрешителното за оръжие пращаха барети до къде ще стигнем? И какви са тези спец полицаи -некъдърници.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моят дом е моята крепост, моят дом е моят свят, в моят дом важат само моите закони.От 22:00 до 6:00 никой не може да взеле дори и със съдебна заповед!Защо е засекретено делото, да не е като Белитр брези.
26
2
 
9
 
! Отговори
анонс преди 9 години
Може да ми се смеете,или ругаете но мисля,че шом делото тръгва след 1 год. има нещо гнило .Убит е човек на власта на когото разчитаме от един луд? или не?Къде отиде слухът,че командосите са били пияни .Лудия се бил барикадирал?.......Глупости
25
1
 
5
 
! Отговори
www преди 9 години
До МилиционерВиновен е най-вече за това, че е нарочен от някого за цирков телевизионен номер, който се е оказал неуспешен. Засега в друго никой май не може да ме/ни убеди!?Единственото, на което се надам, е, че има ранени служители на СОБТ. Колкото и натиск да се оказва върху тях, все някой може да каже истината. Все пак е неприятно да си бил до убития, да си слушал и изпълнявал същия инструктаж и да си ранен (за щастие). Това би трябвало да свали всякакви командни и психилогически бариери.
24
2
 
6
 
! Отговори
www преди 9 години
До ИСТТочно така, разбира се! Ако приемем версията, че по някакъв начин изненадан в леглото Петко е успял лично да отстреля толкова подготвен, въоръжен и групиран народ, то до него задължително трябва да седнат тогавашният главен секретар на МВР и тогавашният ръководител на СОБТ. Тези двамцата са правили инструктажа, подготвяли са операцията и т.н.Едно време тъй стана в Белите брези. Тогава баш виновните (шеф на отряда и Ботьо Ботев) останаха ненаказани, дори единият направи кариера. Защо???
23
2
 
16
 
! Отговори
Милиционер преди 9 години
Аз така и не разбрах Петко за какво е виновен. Бил се барикадирал в собствения си дом. Много лошо! Да си стоиш вкъщи е непростимо престъпление. Властта я е страх от хора с оръжие. Ако имаш оръжие ти пращат барети. Параноиците-политици ги е страх, че някой може да ги свитне. Постоянно заговори им се привиждат и пращат баретите. Комунистическа параноя, братче! Жалко за баретата! Той не е виновен. Той е пионка. Жалко и за дребните душици с ченгеджийските им номера и гузна съвест!!!
22
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да отиде в затвора и да изгние там!
21
3
 
26
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Виновни съдят невинен. Некадърни командоси и некадърен гл. секретар. Като гледам как са направили къщата на решето от куршуми, стигам до извода че са се самозастреляли. Не помислиха ли , че майка му е вътре, че има хора на горните етажи. Не Петко трябва да съдят, а некадърниците начело с Лазаров.
20
1
 
20
 
! Отговори
А още... преди 9 години
До Тошева още не е изяснено от чии куршуми е загинал командоса и са тежко ранени колегите му!Не знам дали Ви прави впечатление, но за ранените се казва просто "ранени", макар че те според първите дописки по медиите бяха ранени така, че няма възстановяване, т.е. направо инвалиди. Да не би да се мълчи, за да не се нарани крехкото его на този, който е съчинил тази *** атака?
19
2
 
15
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Относно законите в щатите там няма да стигне да висока позиция *** като Лазаров и тези преди него и закупуването и притежаването на оръжие е лека процедура защитена от тяхната Конституция .От момента на разрешаване това да стане тук у нас правителството ще стане излишно ............................................................човека не трябва да бъде съден Той оцеля в напълно безчестен двубой ...
18
3
 
5
 
! Отговори
до Народен преди 9 години
Първо двама братя не са пребили 5 френски командоса ,а чисто и просто застреляха един *** с униформа който дори се оказа арабин като тях и второ всеизвестно е как свършиха двамата братя -френските командоси не се церемонят като нашите !!!
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТошевКуца ти фактологията ,но ако си решил да се правиш на по голям *** от бай ти Петко -до някъде си успял!!!!!!!!!!!!!
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой зададе ли въпроса,защо този човек е бил принуден да се отбранява.Как някакви малолетни *** са трошили ежедневно прозорците и покъщнината му и как никой не е искал да чуе какво става.Как жертвата става злодей в показен екшън със спецчастите и когато решава да се защити,става и убиец.Защо?Вижте майка му,една нещастна старица в потрошеният си дом,която също бе обвинявана в тероризъм,защото е защитила дома и детето си.Жалко и за убития командос,но вината е в тези,които го изпращат там.
15
4
 
13
 
! Отговори
Народен преди 9 години
Какво става??? Двама братя пребиха 5 френски командоси, Петко Войвода гръмна един и рани 3. Народа май се събужда.
14
7
 
27
 
! Отговори
от народа преди 9 години
А бе факт е че народа е с Бай Петко, а народа винаги е прав по дефиниция! От МВР можеха по много други начини да го потърсят, дори майка му многократно каза, че МВР ако са били поискали тя щяла да предаде оръжията. Ама да пратят на един обикновен човек, без криминално минало без криминални престъпления комадоси с автомати в дома му е прсто безобразие, затова тиквите от МВР си платиха. А бай Петко за мен е невинен и трябва незабавно да бъде освободен, а Лазаров да бъде арестуван!
13
9
 
35
 
! Отговори
Тошев преди 9 години
Да изясним първо фактологията! В 5 часа сутринта на разсъмване, 3 екипа от до зъби въоражени спец. части нападат Бай Петко и майка му в жилището им като гръм от ясно небе и почват да стрелят от 3 посоки. Какво е трябвало да си помисли и как е трябвало да реагира един спящ човек в собствената си къща!? Полицайте са изтреляли над 300!!!! куршума в жилището на Бай Петко, човека просто се отбранявал и аз да бях и аз така щях да реагирам, както и всеки нормален човек. Свобода за бай Петко!!!
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOZI KOMANDOS SE E POTGOTVIAL DA UBIVA I ZATOVA E POLUCAVAL ZAPLATA,A SEGA ISKAT DA GO PRAVIAT NARODEN GEROI.
11
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако лудият нищо не е направил, тогава кой застреля Шарков?Или може би той самичък се е гръмнал, по невнимание?
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Има Господи теб ще те изядат червеите ,който много се радва на чужда смърт -съм си копае трапа !!!!