Близки на убития в мола: Беше кротък човек!

Мъжът агонизирал два часа, преди да издъхне
Обновена: 18 мар 2015 16:43 | 18 мар 2015 16:36, Екип на Черно море
112
Близки на убития в мола: Беше кротък човек!
Снимка: архив Булфото

Пребитият до смърт от трима гардове във варненски мол Нягол е агонизирал близо 2 часа, преди да почине. Това сочат първоначалните данни на патолозите. Държавното обвинение иска постоянен арест за задържаните за убийството младежи, които са между 20 и 25 години. Утре съдът трябва да определи мерките им за неотклонение. Засега институциите отказват официална информация по случая, за да не попречат на разследването.

Още по темата
Близките на убития мъж го изпратиха в последния му път.

Жестоката драма се разигра в ранния съботен следобед. 52-годишният мъж, който е с диагноза шизофрения, имал навик всеки ден да се разхожда в мола. По неизвестни причини охранителите решили, че мъжът е пиян клошар и последвала изключително неоправдана сцена на брутална агресия. Камерите на търговския център са записали жестокия побой на паркинга, след който Нягол станал и успял да повърви малко и да влезе отново в сградата. Мъжът паднал пред един от магазините. По-късно била повикана Бърза помощ, но лекарите само констатирали смъртта.

Управата на мола и полицията първоначално излязоха с изявления, че мъжът е починал от естествена смърт. След като се разбра, че смъртта му е причинена от жесток побой, от мола категорично се разграничиха от действията на гардовете, които са служители на съвсем друга фирма, наета да охранява целия комплекс, и изказаха искрените си съболезнования на семейството на Нягол. Те предоставиха всички записи от охранителните камери на разследващите и заявиха готовността си да съдействат по всякакъв начин на разследването.

Роднините на Нягол все още недоумяват какво е отключило подобна агресия у тримата младежи. "Беше добър човек, на мравката път правеше. Говореше си с всички в квартала", каза братът на убития мъж Петър Петров. Той допълни, че Нягол редовно си е пиел лекарствата, болестта му е била овладяна и никога не е бил агресивен.

"Много обичаше да пие кафе и всеки ден ходеше на разходка в мола, сигурно и тогава е искал да влезе, за да си купи кафенце", обяснява снахата на убития - Калина Петрова.

Съседите му на ул. „Райна Княгиня“ също споделиха, че Нягол бил кротък човек, никога не бил създавал проблеми. Той дори помагал на семейството на брат си да се грижат за болната си възрастна майка.

Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: молубийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек го познавам от времето, когато работех на близката бензиностанция. Обикаля, но нито прави мизерия, нито се заяжда с хората, за разлика от ромското население в района. Тези, които са го пребили до смърт са най-обикновени ***, липса на мъжко поведение. Всеки знаеше, че този мъж е с проблеми, но макар и с тях той беше добронамерен. Да се търси отговорност от физическите извършители!
38
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото което може да направи общестевоста сега е да следи делото. Нищо друго освен доживотна присъда без право на обжалване. Всеки друг изход на делото е подигравка и гавра с хората. Тези охранители никога не трябва да излязат от затвора.
37
2
 
53
 
! Отговори
АННА преди 9 години
Много ме разстрои тази история!! Още повече, че човечецът не е бил в състояние да се защитава, след като е бил болен. Цялата се треса от от гняв - как може да се убиват безпомощни хора Що за изверги !!!. Що за оправдание - взели го за пиян клошар, т.е. пияните клошари трябва да се убиват ли , що?
36
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мол по български! Жалка държава с жалко правосъдие с убийци охранители. Какъв европейски съюз, какви 5 лева.
35
2
 
35
 
! Отговори
GDR преди 9 години
Нямат нищо общо помежду си и това е съвсем отделна фирма за охрана. В Германия този мол да са го потрошили и подпалили вече, но тук нали сме по-европейци и си трайкаме."Управителят на мола и шефът на фирмата са баща и дъщеря"
34
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се учудвайте, преди време подобни *** скачаха с кубинки по главата и умъртвиха шведски турист пред една дискотека в Несебър.Някой от тях да беше осъден?
33
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест щом лекарите са установили смъртта му, значи в продължение на два часа никой не е извикал линейка?!
32
4
 
36
 
! Отговори
дори и да е... преди 9 години
... бил пиян клошар, защо трябва да бъде бит? Каква е тази идиотщина?! Има полиция. За държава се отчтиво от охранителите, пие кафе и чака полицията.
31
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управата на мола е прикривал убийството, но полицията защо е прикривала убийството не ми ясно?
30
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще полежат малко на топло и ще ги пуснат за добро поведение, но Божията присъда ще е до живот, та и след това.
29
2
 
30
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ако е агонизирал два часа,помощ кога е получил щом като докторите само са констатирали смъртта
28
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излизаш на разходка.Убиват те без причина.България
27
2
 
40
 
! Отговори
FRG преди 9 години
Ето първата фирма или служител на мола се подразни и ми прасна минус. Фирмички, в нормалните държави вие първи щяхте да се изнесете и да скъсате всякакви отношения с този мол още същата вечер, докато не се е разпространил черния ПР и върху вас, а не да се правите на разсеяни.
26
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брутални ***! Спукали са го от бой! Какъв *** трябва да си, за да риташ паднал на земята беззащитен човек?
25
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Охранител - биологична единица с 3 гънки в мозъка, надумкана с анаболи и креатин, татуиран като павиан, с чело 2 пръста. Тази професия изисква интелект, в България е нежелателен, анализ и здрава психика. Сега и нашмъркан за смелост.
24
4
 
50
 
! Отговори
FRG преди 9 години
Нека масово бойкотираме мола и по косвен начин. Да обявим бойкот и на фирмите, които са наели помещения в него, докато не ги освободят. Да ги оставим и без наематели. Много от тези фирми имат магазини/заведения и в другите градове. Не стъпвайте в тях и не купувайте нищо от тях. Обявете им, че докато не преустановят наема си в този мол ще е така. Ако останат в мола, значи подкрепят подобни убийства и поведение.
23
2
 
60
 
! Отговори
FRG преди 9 години
Управата на този мол са лъжци и престъпници. Опитват се да внушат, че охранителната фирма е нещо отделно от мола, но не е така. Тя е собственост на мола. Едни и същи са. Убийци. Не стъпвайте там.
22
4
 
13
 
! Отговори
гг преди 9 години
До Анонимен 31Koето значи , че теб малко те е била "охраната"
21
5
 
55
 
! Отговори
DEssy преди 9 години
И колко човека са били бити или убити там -колко бездомника??? НЕ ХОДЕТЕ В ТОЗИ МОЛ- не се знае какво ще ви се случи...
20
59
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OHRANATA E ZATOVA DA VSIAVA STRAH I DA BIE HORATA,IMENNO STRAHAT KARA HORATA DA SA DOBRI S OKOLNITE.