Близки на убития в мола: Беше кротък човек!

Мъжът агонизирал два часа, преди да издъхне
Обновена: 18 мар 2015 16:43 | 18 мар 2015 16:36, Екип на Черно море
112
Близки на убития в мола: Беше кротък човек!
Снимка: архив Булфото

Пребитият до смърт от трима гардове във варненски мол Нягол е агонизирал близо 2 часа, преди да почине. Това сочат първоначалните данни на патолозите. Държавното обвинение иска постоянен арест за задържаните за убийството младежи, които са между 20 и 25 години. Утре съдът трябва да определи мерките им за неотклонение. Засега институциите отказват официална информация по случая, за да не попречат на разследването.

Още по темата
Близките на убития мъж го изпратиха в последния му път.

Жестоката драма се разигра в ранния съботен следобед. 52-годишният мъж, който е с диагноза шизофрения, имал навик всеки ден да се разхожда в мола. По неизвестни причини охранителите решили, че мъжът е пиян клошар и последвала изключително неоправдана сцена на брутална агресия. Камерите на търговския център са записали жестокия побой на паркинга, след който Нягол станал и успял да повърви малко и да влезе отново в сградата. Мъжът паднал пред един от магазините. По-късно била повикана Бърза помощ, но лекарите само констатирали смъртта.

Управата на мола и полицията първоначално излязоха с изявления, че мъжът е починал от естествена смърт. След като се разбра, че смъртта му е причинена от жесток побой, от мола категорично се разграничиха от действията на гардовете, които са служители на съвсем друга фирма, наета да охранява целия комплекс, и изказаха искрените си съболезнования на семейството на Нягол. Те предоставиха всички записи от охранителните камери на разследващите и заявиха готовността си да съдействат по всякакъв начин на разследването.

Роднините на Нягол все още недоумяват какво е отключило подобна агресия у тримата младежи. "Беше добър човек, на мравката път правеше. Говореше си с всички в квартала", каза братът на убития мъж Петър Петров. Той допълни, че Нягол редовно си е пиел лекарствата, болестта му е била овладяна и никога не е бил агресивен.

"Много обичаше да пие кафе и всеки ден ходеше на разходка в мола, сигурно и тогава е искал да влезе, за да си купи кафенце", обяснява снахата на убития - Калина Петрова.

Съседите му на ул. „Райна Княгиня“ също споделиха, че Нягол бил кротък човек, никога не бил създавал проблеми. Той дори помагал на семейството на брат си да се грижат за болната си възрастна майка.

Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: молубийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
3
 
! Отговори
Професор преди 9 години
Мастиката подобрява качествата на мъжкото семе.
18
3
 
65
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
Едно общество се определя като такова по отношението му към болните и беззащитните ...
17
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото убийците са виновни, толкова и управата на МОЛ-а, опитала се да прикрие престъплението!.......Елементарно - бойкот на въпросния мол !!!Нека си седят сами с охраната си !
16
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми щом са го убили, убийте и ги и тях. Елементарно е, кво толкова има да се мисли.Ама като знам, какво е в БГ, ще им се скарат в районното и ще ги пуснат да се прибират вкъщи. Дори бащите им може да ги почерпят по една ракийка, за геройлъка...
15
3
 
39
 
! Отговори
gdf преди 9 години
po 20 godini minimum zatvor
14
7
 
62
 
! Отговори
Лина преди 9 години
Това е ужасно, много се разстроих. Не желая децата ми да растат в тази държава. ;(
13
2
 
109
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
Фирмата за охрана е СОБСТВЕНОСТ на Гранд МОЛ (същите собственици - справка от Търг. Регистър)!!!!!Затова са се опитали да укрият убийството!НАРОДЕ !!!!
12
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България......ПС: В САЩ поне клошарите ги гърмят.
11
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А коя е фирмата на тези газванти?
10
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е интересно как веднага са декларирали, че се касае за "естествена смърт"? Даже май преди да е починал човекът. Тук вече трябва да има публично обесени.
9
2
 
113
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Управата на мола и полицията първоначално излязоха с изявления, че мъжът е починал от естествена смърт"Преведено на български: ако не беше се случило пред камери и очевидци в мола всичко щеше им се размине на тия комплексирани анаболни к*пеленца. Управата и въпросната полиция защо не са на съд за умишлено прикриване на убийство?
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега за да се разграничат съвсем направо да сменят охранителната фирма на мола.Явно нещата в ръководството и на самата фирма куцат щом се е стигнало дотам.
7
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен не ме учудва ,че са се намерили охранители които да пребият един беззащитен човечец -по ми е интересно как никой от посетителите в мола не е направил опит да се намеси и поне с думи ако не с действия да се опита да прекрати тази грозна сцена !??!
6
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАКАЛИ ДНЕШНАТА МЛАДЕШ НЕМОЖЕ ДА РАЗПОЗНАЕ БОЛЕН ЧОВЕК , ПОМОГНЕТЕ МУ АКО НЕМОЖЕ ДА ИЗЛЕЗНЕ ОТ ТОЗИ ГОЛЯМ МОЛ ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО , ЗАЩО ТРЕПЕТЕ , ХЛЯБА ЛИ ВИ ИЗЯДЕ
5
2
 
64
 
! Отговори
667 преди 9 години
Гардове?? В България?! Няма такова нещо. Тук всякакви анаболни мутанти се изживяват като "гардове", нищо, че си нямат никакво понятие от тази професия. Още повече, че са уж "гардове" т.е. обучени за справяне със сила, наказанието трябва да е по-сериозно.
4
3
 
78
 
! Отговори
аожо преди 9 години
И тия, и *** от Ботевград - за разстрел.Как може да пребиеш някого до смърт, умът ми не го побира.
3
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3То не е само от анаболите, а от гънките в мозъка също. Тези сигурно имат само една - по рождение. Прости и кръгли *** отнели живота на един човечец. Да почива в мир!
2
2
 
63
 
! Отговори
. преди 9 години
Горкия човецец! Тия трите диванета тревоманчета ще изгорят в затвора ако има свестен прокурор и съдия и ще е съвсем заслужено. Дано така да се развият нещата поне
1
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези охранители по бързата процедура по 20 годинки да им дадат,че ще стане вълна от такива случаи!