Близки на убития в мола: Беше кротък човек!

Мъжът агонизирал два часа, преди да издъхне
Обновена: 18 мар 2015 16:43 | 18 мар 2015 16:36, Екип на Черно море
112
Близки на убития в мола: Беше кротък човек!
Снимка: архив Булфото

Пребитият до смърт от трима гардове във варненски мол Нягол е агонизирал близо 2 часа, преди да почине. Това сочат първоначалните данни на патолозите. Държавното обвинение иска постоянен арест за задържаните за убийството младежи, които са между 20 и 25 години. Утре съдът трябва да определи мерките им за неотклонение. Засега институциите отказват официална информация по случая, за да не попречат на разследването.

Още по темата
Близките на убития мъж го изпратиха в последния му път.

Жестоката драма се разигра в ранния съботен следобед. 52-годишният мъж, който е с диагноза шизофрения, имал навик всеки ден да се разхожда в мола. По неизвестни причини охранителите решили, че мъжът е пиян клошар и последвала изключително неоправдана сцена на брутална агресия. Камерите на търговския център са записали жестокия побой на паркинга, след който Нягол станал и успял да повърви малко и да влезе отново в сградата. Мъжът паднал пред един от магазините. По-късно била повикана Бърза помощ, но лекарите само констатирали смъртта.

Управата на мола и полицията първоначално излязоха с изявления, че мъжът е починал от естествена смърт. След като се разбра, че смъртта му е причинена от жесток побой, от мола категорично се разграничиха от действията на гардовете, които са служители на съвсем друга фирма, наета да охранява целия комплекс, и изказаха искрените си съболезнования на семейството на Нягол. Те предоставиха всички записи от охранителните камери на разследващите и заявиха готовността си да съдействат по всякакъв начин на разследването.

Роднините на Нягол все още недоумяват какво е отключило подобна агресия у тримата младежи. "Беше добър човек, на мравката път правеше. Говореше си с всички в квартала", каза братът на убития мъж Петър Петров. Той допълни, че Нягол редовно си е пиел лекарствата, болестта му е била овладяна и никога не е бил агресивен.

"Много обичаше да пие кафе и всеки ден ходеше на разходка в мола, сигурно и тогава е искал да влезе, за да си купи кафенце", обяснява снахата на убития - Калина Петрова.

Съседите му на ул. „Райна Княгиня“ също споделиха, че Нягол бил кротък човек, никога не бил създавал проблеми. Той дори помагал на семейството на брат си да се грижат за болната си възрастна майка.

Лиляна Трънкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: молубийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
2
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 години
Сега близките отиват в ареста, вадят арестантите и публично им набиват главите на кол. Пред управлението.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо искам да изкажа съболезнования на близките на убития. Второ да отбележа, че тази трагедия предизвика огромно масово недоволство срещу конкретни субекти и обекти, които трябва да бъдат наказани. Някой да се разходи в мола и да направи СПИСЪК НА ФИРМИТЕ НАЕМАТЕЛИ! Да започнем бойкот ВЕДНАГА, преди да отшуми справедливия народен гняв!
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв бойкот на мола, кви 5 лева. Всички молове в *** са перачници на пари.
56
9
 
10
 
! Отговори
БЪРЗА ПОМОЩ преди 9 години
Повикали БЪРЗА помощ, която констатира смъртта, а човека агонизирал два часа. Наистина БЪРЗА помощ е бърза!!!!! Докато се наведа да го хвана охлюва се шмугна в храстите. Голям срам!
55
6
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Пълно е с луди по улиците, едни садиагностицирани, други си пият хапчетата, а всички останали се движат свободно
54
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега в панделата ще ги видиме какви са ГАРДОВЕ.
53
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според ме трябва да питат кой прати трима охранители да пребият човека.Защото по моловете не съм виждал групи от охранители.Мисля ,че ситуацията е много по дълбока.Някой им е наредил.А те са виновни 100% + още някой
52
3
 
31
 
! Отговори
народеееееееееее преди 9 години
спиш,5 века спа и сега пак спиш ,крадат те,убиват те ти пак спииииииииииииииш
51
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хем агонизирал 2 часа, хем лекарите констатирали смъртта, сега се пита колко време е отнело на лекарите да стигнат до човека паднал пред магазина след като повървял до там... 2 часа??
50
3
 
35
 
! Отговори
Сп???нс преди 9 години
Охранители хаха и как се става такъв , какви изисквания - НИКАКВИ. Сега ще се окаже, че даже не са били на щат във въпросната фирма
49
3
 
62
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
не съм лекар но си мисля че болни в случая са гардовете а не горкият човек. понеже по-голяма лудост от това да убиеш някого без причина няма.
48
4
 
18
 
! Отговори
otvrat преди 9 години
ohranata v mallovete i i kudeto i da e ne e li s cel da te predpazi pri eventualna ataka, krajba, te sa dlujni da se grijat za obshtestveniq red na tezi mesta, kudeto se subirat hora. SAMO V BULGARIA LI OHRANITELITE SA UBIICI?!??!?!?!?!??!?!?!?!?!?!? KUDE JIVEEEEMMMMMMMMMM
47
3
 
90
 
! Отговори
abe преди 9 години
Абе вие тука половината Турция и кво ли не....... там убиха едно момиче преди 1 месец ЦЯЛАТА ТУРЦИЯ ИЗЛЕЗЕ НА ПРОТЕСТ, НАПРАВИХА КАМПАНИИ ЗА ЗАЩИТА НА ЖЕНИ И ТАКА НАТАТЪК и постоянно правят. Един РОММММММММ уби едно невинно момиче :( - НИЩО ! ПОСЛЕ НЯКВИ ДОЛНИ ВАРНЕНСКИ ДОЛНИ ***, КОМПЛЕКСИРАНИ ИЗЧАДИЯ... УБИВАТ НЕВИНЕН ЧОВЕЧЕЦ, ТОЛКОВА МЕ Е СРАМ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА. НЕНАВИЖДАМ БЕЗЗАКОНИЕТО ......
46
4
 
38
 
! Отговори
...... преди 9 години
надявам се побойниците да ги сполети същото, но не 2 часа, а 2 ДНИ да агонизират ! ДАНО!
45
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да влезнат в затвора до живот! Това са изпечени и уродливи убийци-садисти, които по нищо не отстъпват на социопата убиец на Вероника! А техните работодатели-собствениците на мола да бъдат съдени като съучастници, защото са се опитали да заблудят полицията с лъжлива информация. Престъпници.
44
4
 
18
 
! Отговори
do 49 преди 9 години
i edin policai gi gledashe bez da se namesi
43
4
 
75
 
! Отговори
срам преди 9 години
Каква заспала държава! Убиват човек на улицата, семейството го погребва, два дни писане по вестниците и толкова. Изчезне мнадо момиче и го намират изхвърлено в реката, пак три дни по вестниците и нищо. Убиват психично болен , но добър човек, който сигурно целият град го познава, и пак никой нищо не прави. Ако беше една Испания или Франция, щяха да са по една седмица по улиците и да трошат, докато и полицията и управляващите не разберът, че обществото изисква справедливост!
42
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям пълен бойкот на мола. Там няма нищо което да го няма в другите магазини. Утре може да всеки един от нас. Никой не е застрахован.
41
2
 
73
 
! Отговори
Защитник на BG преди 9 години
Варненци, обединете се около една кауза: ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ТОЗИ МОЛ! НИКАКВО ВЛИЗАНЕ ТАМ! ДА ФАЛИРАТ ГАДОВЕТЕ! ЧАКАМЕ ДА ВИ ВИДИМ КОЛКО СТЕ ЕДИННИ!
40
2
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 9 години
Като Борисов