Светът е близо до откриването на ваксина срещу СПИН

Откривателят на вируса чете лекции в МУ-Пловдив
21 мар 2015 07:20,
14
Светът е близо до откриването на ваксина срещу СПИН
Проф. Шерман. Снимка: Dnes.bg

"Работим активно по създаването на ваксина срещу СПИН”. Това заяви в Пловдив професор Жан-Клод Шерман, един от тримата откриватели на вируса на СПИН. 

В два поредни дни той изнася цикъл от лекции пред студенти и преподаватели по медицина, дентална медицина и фармация в Медицински университет – Пловдив.

Един от най-бележитите вирусолози в света е в България по покана на ръководството на МУ-Пловдив.

Проф. Шерман твърди, че е много близо до откриването на ваксина срещу СПИН. По думите му класическият метод  за изработването на ваксина се оказва неуспешен, тъй като при него трябва да се вземат частици от всички 40 милиона вирусоносители, а това не е възможно.

Според него вирусът е изключително сложен, постоянно се изменя и проявява резистентност.

„Сега трябва да се намери друг подход, за да се открие кое е общото между всички тези вируси. Ние сме го намерили, но сега трябва да го накараме да се повлияе от нещо, за да открием ваксината”, разказа пред Dnes.bg проф. Шерман.

Според френския учен, сега най-важна е превенцията срещу СПИН, защото тенденцията показва, че повече хора заболяват от вируса. Има обаче и добра новина.

„Вече се наблюдават случаи на хора, заразени с ХИВ-вируса, които образуват клетки в организма и изолират вируса. Така дори при полов контакт лицата не могат да предадат СПИН-а”, каза още Шерман.

Бележитият френски учен продължава с лекциите и в събота.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Imali vaksina sreschtu besranotizata korupziata bednosta schte e Super
7
2
 
2
 
! Отговори
лекар преди 7 години
Проблемът е, че вирусът търпи постоянни мутации (мени се антигенната му струкура), което пък затруднява бързото изработването на "актуални" антитела.
6
1
 
1
 
! Отговори
лекар преди 7 години
До СТАМЕН 69Драги Стамене, не знам 69 набор ли си или на 69 г., няма значение. Лекарствата за твое сведение не се "измислят" както твърдиш от нас "докторите". Ние сме клиницисти и работим с готови и утвърдени лекарствени форми. Учени с различни специалности и компетенции участват в разработката на различните лекарствени продукти.
5
2
 
16
 
! Отговори
хм преди 7 години
Все си мисля,че ваксината я създава този,който измисля вируса!?
4
1
 
10
 
! Отговори
правилно преди 7 години
До коментар 3Напълно прав е 1, той отдавна се е събудил, но от твоя коментар виждам че ти спиш дълбок сън, с отворени очи може да си, но спиш дълбоко.Надали ще ме разбереш за какво ти пиша, но ще е добре да започнеш и ти да се събуждаш...На когото му дойде времето....!!!!!!!!!
3
10
 
5
 
! Отговори
до 1 ХА-ХА-ХА! преди 7 години
Луд умора няма!Пак си се събудил преди лекарите!
2
7
 
3
 
! Отговори
kumarchu преди 7 години
6te vi vaksinirat za da vi stopirat ... a ne da vi tretirat ...
1
8
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Публична тайна е, че срещу всички смъртоносни болести отдавна има измислени ваксини.Проблемът е в това, че ваксините се държат именно от тези, които създават и разпространяват тези болести.Каква е тяхната цел ?Да съкратят населението на земята.Да наложат своя Нов световен ред.Да омесят расите и религиите в така нареченото мултиетническо общество.СПИН, ЕБОЛА, птичи грип, луда крава.. Всичките те са създадени, за да създават страх и психоза у населението.Ваксини има,но не ги дават на хората