Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни

Курортистите ще харчат до 300 долара у нас
Обновена: 25 мар 2015 20:45 | 25 мар 2015 20:21,
189
Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни
Снимка: архив, Булфото

Част от украинските туристи, които преди са почивали в Крим, през новия летен сезон ще се отправят към България и Турция, пише украинското издание „Новый регион“, като се позовава на информация от местните туроператори.

Има развит авиационен и автобусен транспорт към България и Турция, посочва директорът на TUI Ukraine Тарас Демур. "Тези две държави представляват конкуренция на Крим със своя нисък тризвезден сегмент. На полуострова туристите заплащат средно 200 – 300 долара за седмица. Тази сума в евро те ще платят в България“, допълва още той.

Крим все пак ще привлече туристи от Украйна, но курортите няма да бъдат толкова привлекателни, както тези в България и Турция, смятат експертите. Част от украинците, които доскоро почиваха в Крим, сега пък се отправят към Грузия и Черна гора.

Санаториумите в Карпатите пък са спечелили от анексирането на Крим, посочва бившият министър на курортите и туризма на полуострова Александър Лиев. Той отбелязва, че украинците, които редовно са посещавали тези центрове в Крим, сега се насочват към Карпатите.

Преди ден от Центъра за развитие на туризма в Украйна коментираха, че през тази година украинците ще избягват почивката в Крим заради липсата на сигурни транспортни връзки, а и от съображения за сигурността си. Заради липсата на транспортни връзки няма да има и масови посещения от страна на руски граждани, смятат още в Украйна.

По данни на Центъра през 2013 година 5,98 млн. туристи, от които 3,5 млн. украинци, са посетили курортите в Крим. През миналата година данните на новата власт сочат, че туристите са били общо 3,5 млн., от които 800 хил. - от Украйна.  

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: туристирускиукраински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейците ще заместят азиатците...и това е добре за България.
49
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Писна ми от измишльотините на тези украинци - уж за тук говорят пък само Крим плюят... Чакай от умрял писмо!
48
2
 
32
 
! Отговори
Сашкина преди 9 години
Споко онанисти хубавите рускини отиват в Гърция и Турция тука идва талаша....
47
1
 
33
 
! Отговори
От бранша-ех преди 9 години
В Украйна средната заплата е 50$ на месец ,шъ избият рибата мутрите в Слънчев брег.Поне ще натрупат бройки ако не друго само внимателно че украйна е с най -висок % на СПИН в извън Африканска държава...
46
0
 
8
 
! Отговори
Stratos преди 9 години
Като гледам на снимката каква е гмеж ..... има мнооого да чакат светни люде.....
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сирийците ще заместят руснаците.
44
2
 
38
 
! Отговори
Морее преди 9 години
Анонимен преди -325 секунди"с твоите "възпитани" западноевропейци и ти гарантирам, че по-големи *** от тях НЯМА,"НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ!!! И аз работя всяко лято в Слънчев бряги гарантирам, че по големи прошляци от англичаните и скандинавците НЯМА!!! То не са наркотици, пиянсто ... повръщат навсякъде, спят по градинките....ОТВРАТ!!! Руснаците които идват тук са предимно семейства с малки деца. Просто са класи над така наречените "западноевропейци".
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти гледай каква пропаганда почва...Там сега Порошенко обявил олигарха Коломовски/Днепропетровск/ за враг и свикал всички спец служби. Обаче тоя олигарх има батальон и много пара!Там ситуацията в момента прераства в нашите мутренски славни" времена...А кой кого ще замести, и дали това ще стане... НАКРАЯ НА ЛЕТНИЯ СЕЗОН !!!Сега важно е да конкурираме Турция и Гърция, с цена, реклама, гостоприемство и др.
42
0
 
27
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
аз си мислех че на сирииците разчитат ...
41
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
Да... така е. А един мармот...
40
29
 
8
 
! Отговори
GYT преди 9 години
Проблемът на бг-чуггуните е, че мразят украинци, литовци, поляци и дори българи, а лижат само руснаци като Жириновски и Цар Путьин Първи.
39
4
 
47
 
! Отговори
до Влади преди 9 години
Ами аз от години вземам на Свети Влас по 120 Евро на вечер от руснаци за къщата.Познавам държавата им за разлика от тебе, ходил съм и в Иркутс, и на Байкалсото езеро, и в Новоросийск, и в Казан, естествено и в Москва и Ст. Петербург - страна НЕОБЯТНА. И всеки път съм откривал нови приятели. Който пренебрегва Русия не знае възможностите и.
38
1
 
16
 
! Отговори
Клайпеда преди 9 години
Елате при нас. Хем ще направим обща маневра (сафари де ), на разноски на чичо Сам, със старите им джипове.
37
1
 
17
 
! Отговори
от Германия преди 9 години
Добре дошли украинци на Балтийско море !
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи това лято ще плющим украинки.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ukrainci ? ima li takawa naciq ? Ili sa Rusnaci ili Polqci (Galiciiq i Bukovina)
34
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такава държава Украйна.
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хич не ми трябват тия пияндета
32
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна е фалирала.
31
0
 
27
 
! Отговори
XXX преди 9 години
Пре.хме си нашите курорти на които можеше да се почива нормално.Спомням си Свети влас преди 15г.спокойствие ,романтика ниски цени и т.н.-сега мутренски сбор-все едно съм на автомобилно изложение в Щутгарт.Поморие, семеен курорт бира 55ст. -2000г.Албена, нормални цени (цигари Виктори ,ако не си БГ 3.20)Сега кво става 2-ра линия 136лв. първа 206лв.Затова повече българи предпочитат Гърция,хладилната чанта,35 евро спане ......