Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни

Курортистите ще харчат до 300 долара у нас
Обновена: 25 мар 2015 20:45 | 25 мар 2015 20:21,
189
Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни
Снимка: архив, Булфото

Част от украинските туристи, които преди са почивали в Крим, през новия летен сезон ще се отправят към България и Турция, пише украинското издание „Новый регион“, като се позовава на информация от местните туроператори.

Има развит авиационен и автобусен транспорт към България и Турция, посочва директорът на TUI Ukraine Тарас Демур. "Тези две държави представляват конкуренция на Крим със своя нисък тризвезден сегмент. На полуострова туристите заплащат средно 200 – 300 долара за седмица. Тази сума в евро те ще платят в България“, допълва още той.

Крим все пак ще привлече туристи от Украйна, но курортите няма да бъдат толкова привлекателни, както тези в България и Турция, смятат експертите. Част от украинците, които доскоро почиваха в Крим, сега пък се отправят към Грузия и Черна гора.

Санаториумите в Карпатите пък са спечелили от анексирането на Крим, посочва бившият министър на курортите и туризма на полуострова Александър Лиев. Той отбелязва, че украинците, които редовно са посещавали тези центрове в Крим, сега се насочват към Карпатите.

Преди ден от Центъра за развитие на туризма в Украйна коментираха, че през тази година украинците ще избягват почивката в Крим заради липсата на сигурни транспортни връзки, а и от съображения за сигурността си. Заради липсата на транспортни връзки няма да има и масови посещения от страна на руски граждани, смятат още в Украйна.

По данни на Центъра през 2013 година 5,98 млн. туристи, от които 3,5 млн. украинци, са посетили курортите в Крим. През миналата година данните на новата власт сочат, че туристите са били общо 3,5 млн., от които 800 хил. - от Украйна.  

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: туристирускиукраински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гьобелс би се гордял с днешната пропаганда.
29
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами бях питал един украинец как им е заплатата.А беше преди събитията.И той каза така: На водку не хватает.Чакайте ги сега да дойдат
28
6
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ако през май Потрошенко рече да си връща Донбас,Украйна наистина може да остане без излаз на море!Обаче това не значи,че ще идват тук....
27
4
 
30
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Украинците ще заместят дедовия ми!Те ся цъфтят с ЕвроАтлантически цъфтеж ;-)
26
7
 
21
 
! Отговори
ао преди 9 години
не пишете глупости укр там беднотия скъпотия война укр фашисти направиха каква курорти
25
38
 
9
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 9 години
Добре дошли, приятели !Да живее България !Украйна е Европа !
24
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До zeusМисля че е обратното .
23
4
 
45
 
! Отговори
Hahahah преди 9 години
В Украйна а с 40-те долара заплата, да започват да спестяват, до Октомври са ги събрали 300 долара да дойдат да ги похарчат в Бантустан, ако живеят от въздух до тогава, ахахахахах... Гответе се за фалитчета алчни г*зове.
22
31
 
13
 
! Отговори
Божил преди 9 години
И руснаците и украинците са наши братя,затова нека не обръщаме внимание на надъханите от чужбина хора,които не знаят на кой свят са,а взели да се сърдят на украинците,че щели да ни идват на гости! Ние ще създаваме приятелства между тях и руснаците,а платените от чужбина протежета на Путин кучета ги яли- България ще бъде 1000 пъти по-добре без тях- те и без това са една шепа хора! България няма нужда от платени русофили- тя има нужда от Българи,и срещу това могат да гласуват само анти-Българи!
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и ще добиваме газ и петров в Черно море... някога. тия сме ги чували.
20
23
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До Анонимен--41;Абе може ли да си толкова ***.Сигурно си завършил в СССР.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 46И аз това си мислех, но съм в Плевен,а те не идват тук.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDNA CAST OT UKRITE OGRABIHA NASELENIETO I S TEZI PARI IDVAT U NAS NA POCIVKA
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на бг олигарси в туризма. Не ги е гнус от мародерите на хунтата, Колоойски и десен сектор. Повече от 1 година мародерсваха народа и с парите ще дойдат на море в БГ. На морето ще е панаир това лято ще има бити хотелиери ,и неплатили хохли.
16
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ги сънува тези украйинци дето щели да дойдат на море. Там е война, беднотия, съсипана икономика, кланове, пълна бъркотия. Руснаците идваха и с широкото си славянско сърце оставаха хубави пари и това дълги години ще се сънува.
15
27
 
8
 
! Отговори
Руски опозиционер преди 9 години
Не бойте се братя- скоро Путин ще си отиде и ще ни се отвори такъв сполучлив сезон,за какъвто не сте и мечтали! Путинската забрана със сигурност ще качи имиджа на страната ни в очите на руснаците,а на него може да му изяде главата!
14
7
 
17
 
! Отговори
Bai Ivan преди 9 години
Мизерници...
13
9
 
37
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Тази измислица министърката ли я пусна?Опасявам се, че украинците това лято ще почиват по бойните полета в родината си.
12
24
 
8
 
! Отговори
СЛАВЯНСКИ БРАТ преди 9 години
ЗАПОВЯДАЙТЕ,СКЪПИ БРАТЯ- ДОБРЕ СТЕ НИ ДОШЛИ!!!
11
37
 
9
 
! Отговори
Капа ви Йота преди 9 години
Хората са прави- агресорите от изток докараха Украйна до фалит,а невменяемите русофили мразят мсеки,който не обича свирката на техния възлюбен Владко!