Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни

Курортистите ще харчат до 300 долара у нас
Обновена: 25 мар 2015 20:45 | 25 мар 2015 20:21,
189
Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни
Снимка: архив, Булфото

Част от украинските туристи, които преди са почивали в Крим, през новия летен сезон ще се отправят към България и Турция, пише украинското издание „Новый регион“, като се позовава на информация от местните туроператори.

Има развит авиационен и автобусен транспорт към България и Турция, посочва директорът на TUI Ukraine Тарас Демур. "Тези две държави представляват конкуренция на Крим със своя нисък тризвезден сегмент. На полуострова туристите заплащат средно 200 – 300 долара за седмица. Тази сума в евро те ще платят в България“, допълва още той.

Крим все пак ще привлече туристи от Украйна, но курортите няма да бъдат толкова привлекателни, както тези в България и Турция, смятат експертите. Част от украинците, които доскоро почиваха в Крим, сега пък се отправят към Грузия и Черна гора.

Санаториумите в Карпатите пък са спечелили от анексирането на Крим, посочва бившият министър на курортите и туризма на полуострова Александър Лиев. Той отбелязва, че украинците, които редовно са посещавали тези центрове в Крим, сега се насочват към Карпатите.

Преди ден от Центъра за развитие на туризма в Украйна коментираха, че през тази година украинците ще избягват почивката в Крим заради липсата на сигурни транспортни връзки, а и от съображения за сигурността си. Заради липсата на транспортни връзки няма да има и масови посещения от страна на руски граждани, смятат още в Украйна.

По данни на Центъра през 2013 година 5,98 млн. туристи, от които 3,5 млн. украинци, са посетили курортите в Крим. През миналата година данните на новата власт сочат, че туристите са били общо 3,5 млн., от които 800 хил. - от Украйна.  

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: туристирускиукраински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 138Shtoto ukraintsite ne lochat puknitsata - dori ot kokoshi kurshki. Ama kato chovek e podlizurko na wiskadjiite, deto pijat ot sutrin do sutrin i njama sobstven akul a samo mrusna usta, da ja pulni s podhvurleni kokali pod masata na gospodarite si - taka e - shte pljampa gluposti ot tupa zloba. Nishto cje predi 25 godini bashta mu i toj sa lizjeli podmetkite na partijnija sekretar da gi uredi za Komi SSR. Choveche-djudje...
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен А как се лигавеше педофила Ляшко ,,. Само сланина да продаваме ,пак ще живеем по-добре в ЕС. Всички ще купуват ,украйнската сланина,най-хубавата в света,, ....Е ...сега и сланина внасят ...Да бяхя видели ,,постиженията на демокрацията в България. Глад ,мизерия и дрехи втора употреба.
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе то нямат пари за преживявяне ,камо ли да се втурнат ,стотици-стотици хилади . Украйна на акумолатори...абе ,лаф да има!
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ама друг път ...
86
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ей, сега ще видите какво означава алкохолици. Ще си носят чист спирт с бидоните!
85
1
 
7
 
! Отговори
Marto преди 9 години
Супер. Украинките са по-готини и шавливи и от рускините.
84
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости. Украинците са бедни като църковни мишки. Стига заблуди.
83
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересни статии. Не знам с каква цел ги пишат, след като са смешни, жалки и наивни. С такива натегачи като нашите, на северо-атлантическите ни партньори не им требват врагове! Преди да ударят Русия, сами ще се разкапят от разяждащото участие на безмозъчните им български угаждачи!
82
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eй сега че дойдат хохолите. Те немат какво да ручат там, а щели да са дотътрят тука.Кой има гривни си дрънка гривните в Шпанско, Юдейско,Турско и Византийско.Кой нема, санки ще дойде да пазарува наша сланина и компири, а че си носи горилка у термосо от СССР?Що шляпате простотии на кутии?
81
1
 
26
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Ние винаги сме се ръководили по принцита "Изпускаме питомното гоним дивото"
80
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много по-добре украинци, от колкото гадните нагли алкохолици!
79
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бля,бля,бля...Летният туристически сезон у нас пропадна.Същото се отнася и за строителния бранш и търговията с имоти по морето.Хак да ни е това еничарско правителство и този ***,дето се води президент.
78
2
 
38
 
! Отговори
Украина преди 9 години
Украинците са много по бедни от нас! Какви глупости пишете за да дойдат тук им трябва визи които са по 150 евро. Като тяхната заплати са от 80 до 150 евро. Кой ще дойде тук. Шепа украински олигарси. Стига плоска пропаганда вече. Ставате смешни. Ще харчат 300 долара вижте какво става в Украйна приведете средна заплата БВП, покупателна способност на средния украинец и тогава пишете
77
2
 
30
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 9 години
Да бе да то на украйнците сега им е само до почивка българия смях този който е писал този материал в час ли е какво е икономическото положение на украинците сега
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвсем стана като с българите и македонците работата.
75
7
 
16
 
! Отговори
БГ Хотелиер преди 9 години
Българина е мързелив - не ще да бачка по 14 часа дневно всеки ден до края на сезона - за 400лв - а после казват че нямало работа - как да намеря градинар с три езика и компютърна грамотност ? искам да има и С категория и да работи с мотокар- през почивното време да може и да мие чинии в кюхнята - бонус- безплатна храна и стая в мазето на хотела ! При екстрени ситуации да може да асиситира на главният готвач в приготвянето на гозбите !
74
2
 
18
 
! Отговори
куро преди 9 години
Ебре, че туристи....украинци, румънци .....курортите ще се напълнят с пари, сега се очакват туристи от Виетнам, Филипините и от остров Чунга Чанга, да се подготвят хотелиерите.
73
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинския турист е един от най-гадните и стиснати туристи наред с израелци и французи....скидка до последно ако ще и за един лев да е....и те са пияни по цял ден и правят панаири...а не руснаците
72
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кримски---ясно колко си кримчанин,щом незнаеш че в момента рублата расте ---за седмица изби зъбите на зеления--от 80 руб. за бакс----сега е 56 руб за зеления.....
71
7
 
8
 
! Отговори
кримски преди 9 години
Аз живея в Крим. Ако рублата се срина, то гривната удари дьното ! Тези данни са минимум на две годинки. Възможно е в BG да дойдат поне 10 пьти по-малко туристи от очакваното. Иначе са платежоспособни. И като говорите за туризьм в Крим - това са основно Ялта и Севастопол, кьдето е доста по-скьпо от BG!