Вандали разрушили диги на реките Огоста и Лом

Те ровили за инертни материали и метали
26 мар 2015 15:40, Анисия Иванова
15
Вандали разрушили диги на реките Огоста и Лом
Архив: Булфото

Недобросъвестни хора са разрушили участъци от диги на реките Огоста и Лом, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров.

Това е станало ясно при проверка на областната управа, направена преди очакваните дъждове и покачване нивата на реките през следващите дни, пише БТА.

Дига на река Лом е разрушена частично в района на южната промишлена зона на града. Компрометиран е участък от около 200-300 метра. Там са копали различни хора, които търсели метали от някогашно производство, за да се препитават от продажбата  им.

Край село Владимирово е оголен участък от около 200 метра по поречието на река Огоста. Там коритото на реката е леко изместено от преминаване на тежки машини и нерегламентиран добив на инертни материали.

Възможно е при голямо покачване нивата на двете реки водата да излезе през разрушените участъци от дигите и да залее обработваеми земеделски земи, но няма опасност за селищата, обяви областният управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ЛомОгостадиги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Кристко преди 9 години
Аз мисля,че трябва и България да продадете като Кремиковци за 1лв.и да приключиме с простотията!По-добре,отколкто тези некадърници да се правят нещо в тая ,,държава"на България!Ако ли не да се махат при братя Галеви и да не ги виждаме вече тези бандити!
7
1
 
12
 
! Отговори
ченге от миналото преди 9 години
Пак от "***" има намесени
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече "вандали" ли ги прекръстихте ?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе се се питам,или как беше /питам аз и одговор не искам / ,като толкова много се руши заради отпадъци,защо ли не се затворят изкупвателните пунктове.май ,май са на НАШ ЧОВЕК.преди време ми откраднаха много желязо,ама наистина много,няколко тона.намерих ги в един изкупвателен пункт случайно,защото не бяха ги натоварили още в контейнерите.и ,и , кво от това.полицаите казаха,няма проблем вземи си желязото защото ако го вземем ние и заведем преписка няма дас си го получиш и нслед година.
4
0
 
10
 
! Отговори
И това е тероризъм! преди 9 години
Значи, държавата е давала пари, за да се направят диги.После местните хора полагат труд, за да отгледат някаква реколта, но тя сега може да бъде унищожена.А ако приливът е по-силен - и къщи ще се наводнят!Най-напред изсякоха гори и затлачиха корито на реки с изхвърлени там ***, та причиниха наводнение, а сега ще причинят друго, защото рушат дигите, та да търсят желязо или да не дават пари за инертни материали.Не правя предположения за етноса на извършителите, но нищо чудно да ме изтрият.
3
0
 
23
 
! Отговори
Капитан Ясен преди 9 години
Повреждането на диги, стени на язовири, жп релси, мостове и т.н. трябва да се третира като терористичен акт! Нали сега това е модерно. Президент и правителство говорят за борба с/у тероризма, но на практика нищо не вършат в нашата родина?!
2
1
 
10
 
! Отговори
xxx преди 9 години
"М" вместо "В" и "Г" вместо "Д" !!!!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сбъркали сте заглавието, буквите "В" и "Д" в първата дума, са други букви.