Пролет е! Видин е! Вън ухае на... мърша!

От седмици крайдунавският град е потънал в купища боклуци
Обновена: 27 мар 2015 11:39 | 27 мар 2015 10:36, Екип на Dnes.bg
66

Снимка: Булфото

Пролет е. Вън ухае на... мърша. Поне така е във Видин, град, потъващ бавно в мизерия и беднотия, забравен от Бога и всички държавни институции.

Така започва разказа си във Facebook Ивайло Кехайов, занимаващ се с частен бизнес и приятел на Dnes.bg, живеещ в крайдунавския град, който от две седмици тъне в мръсотия.

Дотук се стигна след спорове на общината с концесионера кой какви пари дължи и на кого.

Въпреки споровете, фактът е потресаващ – препълнени кофи и смрад, пише Кехайов и продължава: "Днес имах гости от съседна държава. Бяха шокирани от ужасната гледка и вонящата миризма, която се носеше в града. Обясних им за какво иде реч, даже им споделих, че си имам мое лично депо за боклуци.

Добра идея, нали, вече не хвърлям хартия, кашони, бутилки, неща, които не подлежат на разваляне, защото са обемни. Те извадиха камерите и започнаха да снимат и казаха, че никой няма да им повярва, ако не покажат снимките. Каква реклама ще ни направят, питам се аз, може би туристопотокът да се увеличи.

Днес забелязах, че една жена от магазин се мъчеше да обърне преливащото улично кошче в найлонова торбичка. Наистина гледката е потресаваща.

Питам се аз, какво сме виновни ние, гражданите, нима не плащаме данъци, нима не плащаме такса смет. За какво ни наказват и как ще ни компенсират институциите, които отговарят за тази аномалия?

Къде се губи връзката - в безхаберието на държавата, а може би и на народа, защото сме търпеливи и не си помръдваме пръста. Нали не е нашият двор. Но ако и утре се качат температурите какво предстои освен миризми, замислете се...

Ако бяхме народ като народ, може би всеки щеше да си вземе чувалите с боклук и да ги стовари на площада пред общината. Защо не направим едно временно сметище там? Така ще помогнем на някои да осъзнаят, докъде са я докарали.

Все пак се успокоявам, че скоро ще има кампания "Да изчистим България за един ден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕКЪТ е XXI-ви ,годината - 2015, България е член на Европейския Съюз, Видин би следвало да е част от това, по какво личи? Как този Съюз допуска това, ако въобще знае за какво става въпрос, а държавата в случая е във ваканция.Ами да предложи тази "територия" на съседите , явно не се нуждае от нея, дори и тежи че я има. Може пък да се намерят ценители, знае ли човек.
26
11
 
44
 
! Отговори
БОЛНО МИ Е преди 9 години
До Един от СеверозападаДа така е, прав сте за съжаление. Дори слушам в новините , че се налага наименованието " северозапад", умишлено се избягва името "Видин,сякаш става въпрос за някакво маловажна географска местност.
25
10
 
43
 
! Отговори
преди 9 години
Ако знам къде живее дон Герго де Чичилио ще си нося *** чак дотам.
24
11
 
43
 
! Отговори
до 33(турчин) преди 9 години
В този сайт няма нито една обида към турците.Не виждам причина да ни обиждаш.Ако имаш капка достойнство се извини веднага.Както е казал граф Монте Кристо извиняват се само достойните хора.Ако ти си такъв-направи го!
23
10
 
43
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Само да дойде време предизборно ще видите колко лимузини,депутати и прочие управници ще се изсипят.Е тогава си спомнете сегашните гледки.Да накажем тези които ни натресоха сегашният кмет!
22
11
 
58
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
От Видин съм и мога да кажа, че великият старопрестолен Бъдин е като след война.За всичко това обаче е виновен самият народ, които гласува, търпи и съучаства на управляващите, вместо да им се противопостави и да ги изобличи. Преди няколко дни общината беше спретнала някакъв концерт на площада със скара-бира и стотици зяпачи и пиячи. Хората предпочитат да си гледат кефа, да си седят вкъщи, да пият ракийка и да псуват, вместо да спретнат един масов протест и на другаря кмет да му се стъжни.
21
11
 
56
 
! Отговори
ВИДА преди 9 години
НА ДУНАВА ВЕЧНИЯ СТРАЖ е ДОКАРАН ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА,МИЗЕРИЯ И ОСКОТЯВАНЕ!СРАМ ЗА НАРОДА НИ, СРАМ!
20
11
 
59
 
! Отговори
БОЛНО МИ Е преди 9 години
От Видин съм. Този прекрасен град наистина все повече затъва и затъва. Разкопани улици, разкопани паркове, мърсотия .Жителите му ако не направят бунт или революция градът ще бъде сринат и забравен.Хората са толкова отчаяни и измъчени, хора няма какво повече да се губи да направим нещо.
19
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да се радваме ,извозването на *** започна .
18
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мизерна и воняща държава стана.реват само за пари и заеми !
17
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за хубавия град, но за там 26 г. никой политик нищо не е направил. Тази част на България е оставена на произвола на съдбата. Видинчани ако могат да докарат *** си пред Парламента ще е най-добре, да се събере всичкия на едно място.
16
12
 
47
 
! Отговори
от Русе преди 9 години
Вижда се, че сме много богати! Преди демокрацията не ядяхме толкова и не изхвърляхме толкова много ***. Защото професия за производство на опаковки - ***, нямаше. Отпадъците ги давахме като сливи за смет. Сега, освен отпадъците и вода ни залива, къде питейна, къде отпадна, къде дъждовна. Цяла България е като едно свлачище, хлъзнало се не знам за къде?
15
11
 
59
 
! Отговори
Румънец от др.бряг преди 9 години
По Тошово време Видин беше невероятно приятно местенце за живеене. Имаше особен чар заради река Дунав. Сега гледам, че там са останали само кучетата.
14
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova sigurno e edna ot nai bogatata firma v Bulgariq kak da nqma pari...samo tozi koito e na tqhno mqsto moje da razbere kakvo e
13
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A onezi hora,koito chistqt na studa i se trudqt i ne poluchavat edna stotinka, te s kakvo jiveqt nqkoi ne pomisli li za tqh? Te dori i s tazi stachka ne mogat da si vzemat parite,te jiveqt v po golqma mizeriq otkolkoto Vie, te nqmat kakvo da qdut dokato vie samo komentirate bez da se zamislqte kakvo im e na tqh i kak se muchat...sramna rabota nqma shtom sr opitvat da izkarat nqkoi lev v tozi izostaven grad
12
19
 
53
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Викнете го тоя Борисов да ви изчисти, не е ли време за ПиАр малко. Тетка Цачева и тя какво прави по цял ден...
11
10
 
56
 
! Отговори
кали преди 9 години
В какво се е превърнала държавата ни !!!! Без коментар нататък приятели !!!
10
16
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете добре кой е на власт !!!!!!!!!! ПАРИ НЕМА!!!!!!ония 16 милиарда и предните 4 милиарда те са за знаете кого не за такива неща!!!!!!!!!!!!
9
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо триете коментари, които са ви неудобни...?
8
10
 
66
 
! Отговори
pesho преди 9 години
Взимайте се в ръце и добутайте контейнерите за *** до общината!