Пролет е! Видин е! Вън ухае на... мърша!

От седмици крайдунавският град е потънал в купища боклуци
Обновена: 27 мар 2015 11:39 | 27 мар 2015 10:36, Екип на Dnes.bg
66

Снимка: Булфото

Пролет е. Вън ухае на... мърша. Поне така е във Видин, град, потъващ бавно в мизерия и беднотия, забравен от Бога и всички държавни институции.

Така започва разказа си във Facebook Ивайло Кехайов, занимаващ се с частен бизнес и приятел на Dnes.bg, живеещ в крайдунавския град, който от две седмици тъне в мръсотия.

Дотук се стигна след спорове на общината с концесионера кой какви пари дължи и на кого.

Въпреки споровете, фактът е потресаващ – препълнени кофи и смрад, пише Кехайов и продължава: "Днес имах гости от съседна държава. Бяха шокирани от ужасната гледка и вонящата миризма, която се носеше в града. Обясних им за какво иде реч, даже им споделих, че си имам мое лично депо за боклуци.

Добра идея, нали, вече не хвърлям хартия, кашони, бутилки, неща, които не подлежат на разваляне, защото са обемни. Те извадиха камерите и започнаха да снимат и казаха, че никой няма да им повярва, ако не покажат снимките. Каква реклама ще ни направят, питам се аз, може би туристопотокът да се увеличи.

Днес забелязах, че една жена от магазин се мъчеше да обърне преливащото улично кошче в найлонова торбичка. Наистина гледката е потресаваща.

Питам се аз, какво сме виновни ние, гражданите, нима не плащаме данъци, нима не плащаме такса смет. За какво ни наказват и как ще ни компенсират институциите, които отговарят за тази аномалия?

Къде се губи връзката - в безхаберието на държавата, а може би и на народа, защото сме търпеливи и не си помръдваме пръста. Нали не е нашият двор. Но ако и утре се качат температурите какво предстои освен миризми, замислете се...

Ако бяхме народ като народ, може би всеки щеше да си вземе чувалите с боклук и да ги стовари на площада пред общината. Защо не направим едно временно сметище там? Така ще помогнем на някои да осъзнаят, докъде са я докарали.

Все пак се успокоявам, че скоро ще има кампания "Да изчистим България за един ден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
32
 
! Отговори
кали преди 9 години
ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПОНЕ !!!!! АКО НЕ ДРУГО !!!
46
8
 
32
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Щото......народа не е никак глупав и вече е измислил приказката за НЕВОЛЯТА, ама като сме забравили да четем???? Отде ще знаем приказки?
45
8
 
32
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Ако един българин има хубава, голяма къща и хубава, голяма кола в гаража си.........и пред гаража , на улицата има 50 см. дълбока дупка. Нашенецът ще си троши колата всеки ден и няма изобщо да помисли да вземе една лопата и да хвърли малко камъни в дупката. Щото....дупката е отвънка!Във Видин реват вече месеци от тези ***- смърдели били, не били красиви, ама никога няма да им доде на акъла на виденчани да се организират и да изхвърлят ***. Па кмета и после могат да набият.
44
8
 
32
 
! Отговори
123 преди 9 години
...другата новина е че и това лято ще работи само едно кафе в крайдунавския парк-сетете се на кой...
43
8
 
34
 
! Отговори
ULI PETROV преди 9 години
EI XORA AZ SAM LOSH 4OVEK I NE MOGA DA VI GLEDAM
42
10
 
43
 
! Отговори
123 преди 9 години
Всичко извън София и Банкя тъне в безхаберие!
41
8
 
39
 
! Отговори
наху. преди 9 години
Варна, наследника на Видинското царство!
40
16
 
36
 
! Отговори
bh преди 9 години
Да живее бойко и "демокрацията". При Бай Тошо е било много кофти :( Благодарим ти бойко.
39
8
 
38
 
! Отговори
разбирача преди 9 години
КАДЕ СИ БЕ ЮЛИ ПЕТРОВ *** ТАКАВ !
38
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видин е просто една малка България.
37
24
 
35
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Ами значи всичко си им е екстра,те и без това са толкова прости и ограничени в този регион.Сигурен съм че даже не им е направило впечатление,то като им погледнеш културата....
36
10
 
43
 
! Отговори
те са глухи и слепи преди 9 години
И кво като пишеме по сайтовете,така наречените политици няма да го прочетат.А иначе тази същата "политическа" класа унищожи умишлено северозапада.И продължава да унищожава държавата.Отнася се за всички партии минали през управлението на България.БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!
35
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най добре да дойдат танковете!
34
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дасикане Рома само във Видин затова така
33
11
 
62
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 9 години
ДА СЕ ИЗПРАТЯТ ДЕПУТАТИТЕ ДА ИЗЧИСТЯТ ТОЗИ ХУБАВ ГРАД. И БЕЗ ТОВА СА КАТО ТЪРТЕИТЕ - САМО ЛАПАТ БЕЗ ДА РАБОТЯТ...
32
9
 
33
 
! Отговори
Глупака преди 9 години
До АнонименМай си прав !
31
39
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"забравен от Бога и всички държавни институции."Абе от Видин, от Враца... даже и хората там са ***. Много ясно, че на това ще мирише. Ако не бяха такива гадняри, нямаше да са на това положение.
30
10
 
37
 
! Отговори
Глупака преди 9 години
....Това е - досещате се, че иде реч за големи схеми ;)
29
10
 
46
 
! Отговори
Глупака преди 9 години
Само след 3 дни, кметът на Велико Търново покани друга фирма - но пак на същите собственици, предизвикали кризата с *** -да продължат да почистват с новата фирма! Искам да сигнализирам обществеността на гр.Видин, че тук се готви същото - да бъде прекратен договора на "ТИТАН АС" и да се покани нова фирма на същите собственици, на основание член в ЗОП за бедствено положение! А същите хора са виновни за многократните почти екологични катастрофи в общината.
28
10
 
44
 
! Отговори
Глупака преди 9 години
Както всички знаете, сметопочистващата фирма "ТИТАН АС",от 2009г. насам - перманентно предизвиква криза със сметопочистването на общината. Доколкото разбирам, в Община Велико Търново (където пак чисти "Титан АС" и предизвика криза преди 10-ина дни), същата фирма умишлено прекрати договора си , за да бъде измамена държавата - в лицето на НАП - на която дължи 16 милиона лева!