Арестуваха роми, сеели радикален ислям из Facebook

Сезираха прокуратурата заради виковете: "Българите на кайма"
Обновена: 31 мар 2015 14:00 | 31 мар 2015 10:22,
134
Арестуваха роми, сеели радикален ислям из Facebook
Снимка: архив Булфото

Седем души са арестувани рано тази сутрин в ромските махали на Пловдив и Пазарджик за прояви на радикален ислям във Facebook. Арестите са извършени под надзора на Прокуратурата, съобщи "Фокус".

Междувременно Районната прокуратура в Сливен беше сезирана заради заканите на ромите от сливенския квартал "Надежда". В телевизионен репортаж преди дни те бяха заснети да крещят: "Българите - на кайма", "Българите - на сапун".

Още по темата

Сигналът заради насаждане на етническа омраза е внесен от представител на Гражданско сдружение "Свети Георги Победоносец" в Сливен Момчил Пантелеев.

Според него думите на ромите подбуждат към дискриминация, насилие и омраза, основани са на раса, народност и етническа принадлежност.

"Това е недопустимо поведение, което подлежи на санкциониране. Според Наказателния закон, за такова деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание", са казва в писмото.

Пантелеев пише до прокуратурата и че арогантното поведение на ромите от години е оставяно без санкции, а днес заплашва живота и здравето на българското население.

"Настроенията на гражданите са силно поляризирани и се оформя крайна позиция за оказване на отпор на тази несправедливост", предупреждават авторите на сигнала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко стига до Тодор Живков той създаде тези Гета с неговия си Комунизъм , това което е създадено сега не може да се разруши за 1 ден
40
0
 
12
 
! Отговори
:( преди 9 години
Много ще страдаме от бездействието си ...Всички тези гета трябваше да са сринати до земята още преди много години . Жалко за идните поколения след нас...
39
1
 
3
 
! Отговори
7-8 и шъ си паднала преди 9 години
сеят лук или садят лук , не разбрах от заглавието на статията xaxaxaxaxa.................
38
1
 
7
 
! Отговори
HIPNOZA преди 9 години
Едни Роми се молят в Джамия а други Роми в Църква , но главния Проблем тука е че се показват само едните на показ , интересното тук е защо се ги крият другите , тях никога не са ги показвали по Медиите
37
0
 
38
 
! Отговори
9999999999 преди 9 години
Спиране на соц.помощи на цялата фамилия.Еднопосочен билет до ислямска държава и забрана завинаги да приближават границите на България.Те сами направиха своя избор.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе няма ли една снимка на полицейска акция, на която униформен да НЕ ГОВОРИ по мобилния телефон
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, вече ти се пече яйцето. Скоро ще дойде момента някой да ти покаже каква е реалността в България и може да си сигурен, че ще е от тези дето така ги защитаваш. Ще видиш такива модераторски права, че свят ще ти се завие.
34
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 9 години
Сутринта позовавайки се на чл. 39 т.1 от Конституцията на Р.България написах коментар за героите на настоящия материал,един политик и хигиенизиращо средство за поддържане на чистотата на човешкото тяло.Към това добавих и търпимостта на БЪЛГАРИТЕ и съмнението,че от сегашните управляващи ако бъдат смляни надали би се получил вкусен продукт.И понеже коментара е изтрит питам триещите с какво съм нарушил чл.39т,2 на Коституцията на Р,България ?Не триете ИСТИНАТА ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ ИЗТРИТИ И ВИЕ !!!
33
1
 
2
 
! Отговори
Гошето преди 9 години
Е на такива тъпни и Гошо *** не мож поверва. Неграмотни *** набедени за интернет терористи при това четат на арабски Сура след сура, тълкуват и проповядват като имами и разпростаняват ли разпространяват, докато крадат жица и просят.Алоу, т.н Служби. Съвсем изтрещяхте, бе! Изтрещели и неграмотно-безумни сте като министърката си, която какви ги клати като министърка, и тя не знае.
32
1
 
21
 
! Отговори
observer преди 9 години
до ***: Нали Ви е ясно че дойдат ли на власт чалмалиите първо ще пострадаш Ти.Тия не търпят телевизия камо ли нещо което ще може да организира тия които оцелеят от евентуално идване на власт на ИД .Като триеш коментари не си помагаш , а режеш клона на които седиш.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тези са си мислели, че са анонимно в нета! По принцип тук всеки коментар с ник е от платените тролчета.. За да може да се отчетат пред наелите ги.
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е БХК? Защо не се доказа като независима неправителствена организация и не сезира прокуратурата за случая? Ако това беше направено, щеше да отпадне съмнението в обществото в независимостта на БХК.PS Моля *** да не изтриват коментара ми, защото не нарушава нито една точка от правилата им!
29
15
 
13
 
! Отговори
роми християни преди 9 години
Дасикане рома (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.
28
7
 
8
 
! Отговори
Маркетинг и Реклама преди 9 години
Вече има една статия за Ромите , стига сте правили Маркетинг и Реклама на Хорахане Рома тоест измислените мюслумани в Джамии ами покажете и Дасикане Рома-християни как живеят и как се молят в Църквата
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ромите са малко повече от 2 пъти по-активни в ходенето в чужбина. Те са предимно в страни от ЕС и ще бъдат преброени там, но вероятно няма да ги питат дали са роми и ще ги запишат просто като български граждани. Не са и 2 милиона напусналите България, а са по-малко, като се има предвид, че над 600 хиляди си заминаха към Турция от възродителния процес до сега. Така, че тези балони, че ромите били милиона са несериозни. На организациите им се плаща на бройка обявени роми от тях :)
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се продавай защото идва момента в който ще си платиш за всичко това :) Не искам да триеш истините който пишат хорицата :) Това ще лежи над теб и децата ти ;) А СЕГА ИЗТРИЙ ТОВА !
25
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо триете бе *** модератори? За колко стотинки триете? Поп кръстьовци ниедни! Стотинкаджии! За стотинки и майките си бихте продали.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23-От Бъдещето.. Нищо не си писъл за Българите в твоето бъдеще, явно си ги отписъл. Може би тогава вече няма да има такъв етнос на планетата а?
23
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управляващите да разберат, че с няколко ареста нещата няма да се управят... дрябват крути мерки, да се обяви военно положение в махалите и да влязат танковете...
22
20
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
А за пропаганда на руска антидемократична идеология и руски фашизъм против НАТО и ЕС кога ще арестуват? Някой знае ли графика?