Стотици в Сливен казаха: "Аз не съм кайма"

Организаторите отрекоха протестът да е срещу ромите
Обновена: 31 мар 2015 22:00 | 31 мар 2015 21:02,
217

Снимка: БТА

Стотици излязоха днес на протест в центъра на Сливен "срещу расистки изказвания" от ромския квартал "Надежда" в телевизионно предаване.

Протестът бе организиран от гражданското сдружение "Св. Георги Победоносец" под надслов "Аз не съм кайма". Организаторите отрекоха митингът да е насочен срещу ромския етнос, но е против политическия модел, който си създава електорат с купени гласове.

От сдружението са внесли вчера в Районната прокуратура граждански сигнал за насаждане на омраза на етническа основа от жители на ромския квартал "Надежда", заяви Момчил Пантелеев, който е и общински съветник. По думите му ромската общност не е толкова виновна и те са също жертва на геноцид, както и целият български народ.

Още по темата

"Налице е налагането на един порочен изборен модел, в който вземат участие платени, нискограмотни хора", заяви той, цитиран от БТА.

Участниците в протеста категорично се разграничиха от всички партии, като накараха няколко души да свалят плакати с име на политическа партия.

По-рано днес представители на ромски неправителствени организации нарекоха събитието "протест на омразата" и призоваха гражданите да не ходят и да бъдат разумни, защото може да предизвикат етническо напрежение. Според тях протестът е с предизборни цели.

Кметът на Сливен Кольо Милев бе категоричен, че етническият мир в града не е нарушен и няма напрежение. Според него проблемът е бил изкуствено преекспониран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Евреите ни обработват вече за да създадат расови размирици, за да решат въпроса по сръбския модел. Ще насъскват и двете страни, че и ще ги въоръжават. Ще се подгонят и *** за борба за права. После, за общо благо ще предложат автономия на Родопите и Шуменско Разградския етнически регион. Ако има хър-мър, да кажем че падне Боко и ко. и дойде Сидеров, ще се възложи проблема на НАТО. Изход? Още отсега избиване на евреите без повод, иначе изчезваме!
60
3
 
8
 
! Отговори
Балканец преди 9 години
До лудакаВреме е да се сформират Христови дружини на справедливостта, които на наплашат безбожниците. Една бройка от 5000 ми се струва достатъчна. Здраво въоръжени и мобилни, разпръснати по области, при нужда се събират в юмрук. Христови, за да е и Бог с тях и да не стават изтъпления, без да се налага.
59
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е-е, голяма работа, че няколко деца викали "българите на кайма".А българите като викат "*** *** "?Чак пък и митинги ?!
58
1
 
17
 
! Отговори
сб преди 9 години
Според мен трябва не само в един ден, а всеки ден да се правят митинги! До тогава, когато администрациите не се вземат в ръце. Ако не искат - вън!
57
4
 
16
 
! Отговори
кюфте преди 9 години
Колко и да е тьжно с тези управници ще не правят на каима .
56
2
 
0
 
! Отговори
holandski slivi преди 9 години
do Finlandski banani : sigur maitap si pravi, nali e 1 april?! ili e preial s datsko krave sirene?!
55
5
 
33
 
! Отговори
Поклонник на Крум преди 9 години
Искам нови закони, не расистки, а смислени, обосновани, важещи за всички етноси в Р България.НИКАКВИ ПОМОЩИ за семейства, които са създадени в разрез със законите, преди навършване на необходимата възраст! НИКАКВИ ПОМОЩИ за децата, родени преди родителите да са достигнали определената възраст! Помощи да се дават на семейства, в които поне един от родителите работи! Да се дават ДО ВТОРОТО ДЕТЕ! Изключения - ако поне един от родителите е придобил докторска степен или е награден с държавен орден!
54
1
 
3
 
! Отговори
Finlandski banani преди 9 години
До shvedski domatiКва ruska sankcia? поясни мъдрата си мисъл, че не схващам!
53
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бенатова е *** *** и се е доказвала много кратно като такава, от събитиятам в Катуница до сега
52
3
 
0
 
! Отговори
shvedski domati преди 9 години
bnt barabar s vsichkata izdrajka ot darjavnata bg hazna moje da otiva vseki delnik ili praznik v straldja, haskovo, nova zagora, varna, dragodanovo, stara zagora, zlati voivoda, gradsko, gergevec, iambol, samuilovo, graf ignatievo, plovdiv, pazardjik, vidin, montana, kustendil, pernik, sofia, kaloian, sredec, harmanli, elhovo, lubimec, radnevo, elin pelin, ihtiman.....hei taka "pri horata", "za horata", a moje i da si zarovi glavata oste po-dalboko v piasaka...:)))) stom e ruska sankcia?!
51
1
 
4
 
! Отговори
ДПСББ-63 преди 9 години
Не се шегувам .Нищо ,че е 1 април
50
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам да създадем партия ДПСББ - Движение за права и свободи на българите в България
49
0
 
33
 
! Отговори
ОТ 49 преди 9 години
ТОВА Е ИСТИНАТА Седим пишем си по форумите правим се на мъже и нищо. Навън сме по низки от тревата като става нещо гледаме на другата страна. Дано някой ден не съжаляваме за нашето овчедушие.
48
2
 
77
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Значи когато българин каже "*** ***" това е расизъм, липса на толерантност и нам кво си още, и скачат разни там НПО-та, които само смучат едни пари. А когато *** каже "българите на кайма" това не се санкционира. А къде са същите тея НПО-та, нали са защитници на човешките права изобщо, или са само ...защитници!!! Те са за съд!!!
47
1
 
6
 
! Отговори
asd преди 9 години
Bravo!
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Враговете на БГ от вън се опитват да разпалят етническо напрежение. Отиде на майната си съвсем нашата Родина. Жалко.
45
1
 
59
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Стига с тоя изкуствено смекчен тон, стига с това непрестанно оневиняване за всевъзможните им безчинства и генетичното им безочие !!! ТЕ И САМО ТЕ СА ВИНОВНИ за безобразията, които си позволяват !!!И всички НПО-та, сформирани и упражняващи дейност на етнически признак, трябва да бъдат поставени извън закона !!!
44
4
 
40
 
! Отговори
Кейн преди 9 години
Няма какво да се протестира -има си полиция и прокуратура,да бъдат безкомпромисни срещу авторите на лозунга-призив за геноцид
43
1
 
46
 
! Отговори
некайдисан преди 9 години
докато умните се наумуват...неграмотните,неизкъпани,мързеливи и миризливи искат май да полудуват...не трябва да се случва обаче това......
42
4
 
17
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Поредното едно голямо нищо направено от нас Българите!! Тази стачка е като полуфабрикат, както и всичките ни действия и празни приказки.!! к