С 90 км/ч по магистралата от днес

Режимът ще влезе в сила обаче, само ако са поставени нови пътни знаци
1 апр 2015 09:30,
59
С 90 км/ч по магистралата от днес
Снимка: Булфото, ахрив

От днес на определени участъци от магистралите "Тракия" и "Хемус" шофьорите ще трябва да намалят скоростта до 90 км/ч, вместо обичайните 140 км/ч, пише в. "Труд".

Съобщение за това бе направено миналата неделя, а причината е силно амортизираната настилка, която създава рискове от катастрофи.

Още по темата

На магистрала "Тракия" с 90 км/ч трябва да се кара в областите Пазарджик (между километър 63 и 90) и Пловдив (от 119 до 133 км). На "Хемус" ограниченията в областите Шумен и Варна – между километър 349 и 376.

Новият скоростен режим ще влезе в сила обаче, само ако са поставени съответните пътни знаци. В началото на седмицата от регионалното министерство съобщиха, че имат договорка с КАТ, допълнителни патрули да осигуряват безопасното преминаване, докато свикнат шофьорите, че в тези участъци трябва да намалят скоростта.

В този смисъл не е изключено да има засилен полицейски контрол.

Тъй като държавата няма 100 млн. лева, за да ремонтира окаяните отсечки от магистралите, министър Лиляна Павлова обясни, че това е единственото решение за гарантиране на безопасността на пътуващите.

Тя допълва, че целият бюджет за текущи пътни ремонти е между 50 и 70 млн. лева годишно.

Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров пък каза, че още от есента са предупредили, че ако не получат целеви субсидии ще се стигне до тази ситуация.

"Приходите на година от винетни такси са около 220-230 млн. лева, но тези пари отиват директно в държавния бюджет, а едва 45% постъпват в АПИ (около 105 млн. лв.)", поясни Лазаров.

От агенцията обещаха всеки ден до 13:00 часа служителите от районните пътни служби да извършват оглед на автомагистралите и ако установят на нарушаване на настилката, ще изискват от пътноподдържащата фирма да започне незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.

До края на седмицата, ако не вали ще се пълнят дупките, ще се изглаждат неравностите и ще се ремонтират предпазните огради по магистралите "Тракия" и "Хемус" на територията на областите София, Пазарджик, Пловдив, Шумен и Варна. Районите, където ще се работи, ще са сигнализирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Vik преди 9 години
ББ към Л.Павлова, Мълчи ***, Лиляно!!! Земат тези *** от народа да се сетят, че този участък към ВАрна, точно на него му рязъхме лентата има няма преди 2- 3 години. Той асфалта още не е изстинал- пък ние ремонти. Те и гаранция дадоха, ама на- ще плащат глупаците наново....
42
0
 
9
 
! Отговори
VIK преди 9 години
Г-жо Министър Павлова, Защо се оправдавете, че няма пари за ремонти? Мен пита ли ме някой дали имам пари да си платя винетката, данъците, задължителните застраховки и последващите ремонти на колата за да имам право да се движа по ТОЧНО по ТЕЗИ пътища???
41
0
 
7
 
! Отговори
Трудовакъ преди 9 години
Правилно е написал 46. Ако сега се строи и ремонтира с качеството от ерата на бай Тошо, сега няма да ставаме за посмешище - по аутобан кошерищата да пъплят с 90 км./ч.като стари баби. Ама нали демокрация има, аланкоолу, обществени поръчки - шукариментна работа. Наши хора гепят парите, след това бегом на "Резбарска" за тежък мерцедес, чиновниците с 600 лв. заплата харчат поне по 6000 лева на месец и мисичко е окей! Шапка на тояга - строим усилено инфраструктура, която след 3-4 години се скапва.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако това не е подготовка за концесия на магистралите!класически сценарий-виждате ли,няма пари за ремонт,ще карате с 50 докато се намери стопанин за тях...И ще дойде някой намазан чуждестранен тарикат,ще бутне рушвет на 2-3 от еднондневните министри,ще седне на софра с партийните велможи,и ще му дадат концесия докато свят светува,с ГАРАНТИРАН минимум на трафика,а ние хем ще си плащаме на концесионера,а налозите няма да паднат-с тях държавата ще покрива пак някави неустийки.Няма оправия вече.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А новите, участъци които са пропаднали,нагънати и с коловози,и са още в гаранция, тях кога ще ги ремонтират? Крадливи дскомунизомилиционерски гадове.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB STROI MAGISTRALI S MNOGO NISKO KACESTVO--PO TEZI MAGISTRALI I 50 KM.SA MNOGO.GEB SA FALSHIVI ,KATO MAGISTRALITE IM.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наскоро гледах ремонт-режеха асвалт,който беше от соца.направи ми впечатление качеството на настилката-30-40 см подложка от едър,после по дребен чакъл,после педя асвалт отгоре! а сега как полагат?-машината стърже 4-5 санта,после мелят стария азвалт с малко нова смола и готово!няма как да стане на 2 пръста нова настилка да издържи целия трафик,и тежките камиони над 20-30 тона които бясно гонят нормата.знае се как строителните фирми,и бетоновите възли трошат пътя.По големи такси за тях трябват!
36
0
 
7
 
! Отговори
а преди 9 години
после като ни шибнат и тол такса ,винетка и престой на паркинга за почивка пак ще се върнем на подбалканските пътища
35
0
 
7
 
! Отговори
Катаджия преди 9 години
$$$$$$ браво ще има парички
34
0
 
19
 
! Отговори
сс преди 9 години
Таз година с 90км/ч., догодина с 50 км/ч.,гарантирано от герб
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи, не разбирате ли, че докато Рапона ходи като петел сред стари кокошки, разбирайте журналята, и приказва глупости, НИЩО в България няма да се подобри. Френсис Бейкън е казал, човек прави толкова колкото знае. Разпада на морала е пълен! Рапона плащаше за протестите и ги разврати. Сега без пари кой ще излезе? Иска да е на власт до...2037, още 22 години!!!! От България ще остане само стадо подивели и той ще им е цар ако е жив. Не изметем ли него и цялата пасмина в НС нямаме шанс!!!
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното доказателство, че сме бананова държана! Вместо да строят качествено, те правят нещата как да е само за да могат да се похвалят, че вършат нещо и после дупки и намаляване на скоростта! Браво, Боко! Така се прави, ама не в Европа, а сигурно в Централна Африка!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ще махнат ли ограничението за каручки и МПС-та със скорост под 50? :D
30
1
 
0
 
! Отговори
do 38 преди 9 години
Ami trqbvashe da moje da se platqt i 5te online navednuj bez taksa, a ne da trqbva da hodish da gorish gorivo za 20lv i da chakash 1 chas po rabotno vreme da dadesh oshte 20lv na sibank....
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лакомията и простатията на ГЕРБ и Тикваров са умопомрачителни. Магистралата е разбита още при първата им власт. Те разрешиха 140 като макс. скорост сега свялят на 90. И започват глобите и ограниченията, най-лесното решение. От една страна "грижата" за хората от друга пълнене на хазната и гушите на определени хора.
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 30Имах 5 фиша по 10 лева. Отидох да платя 50 лева за всеки превод банката на цветелина ми взе отделно комисионна и платих 70 лв.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Охлювите - евала Боко! Жесток къртач си ти!
26
0
 
9
 
! Отговори
hmf3 преди 9 години
Po sushtiq nachin potuvat parite ot vinetkite sigurno. Neznam kvi bqha smetkite za 2500 000 koli no si predstavqm kak sme platili po 5lv komisionna na si bank za vsqka , 5lv za firmata koqto gi dostavq na benzinostanciqta, 5lv na pechatnicata, 10lv na lukoil i nakraq 12,50 na peevski. Nakraq e slojen dds i za fonda za putishtata ostavat 2lv da gi dadat na nqkoi stroitel za nov SLS ili kakvoto e moderno neznam i az veche.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко взе паритге - каза чекай малко!Пирамиди, фараони, тикви за милиони...
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яжте асфалт, братя ***!