Родители молят: Арестувайте дъщеря ни!

Симона е наркозависима и три пъти издирвана общодържавно
2 апр 2015 09:30,
68
Родители молят: Арестувайте дъщеря ни!
Снимка: bTV

До лятото на миналата година Симона била като всяко друго дете, поне за родителите си. Ходила на училище, не закъснявала, била добра ученичка, разказва bTV.

Промяната дошла внезапно. Под влияние на лоша среда и приятели момичето посегнало към наркотиците.

"Агресивна е, изобщо не ни слуша. На училище не ходи. Три пъти е обявявана за общодържавно издирване. В къщи не стои, постоянно бяга", разказват отчаяните й родители.

За Симона е важна обаче предисторията на случващото се. Твърди, че наркотиците са изход от самотата и родителския тормоз, на който била подложена дълго време.

"Докато спях майка ми си сложи ръката и тръгна да ме души. Аз не можех да й махна ръката и сигурно един час се гонихме из апартамента. Крещеше ми: Ела тука, другия път ще взема ножа!", казва своята версия Симона.

"Момичето беше много разстроено, почти разплакано, с разрошена коса и видими следи около врата от насилие", допълва и Миглена Данчева, която е адвокат на тинейджърката.

През последните месеци Симона често бяга от вкъщи. Родителите я обявяват за издирване, връщат я, но тя отново бяга. Затова те се чувстват принудени да помолят полицията да я задържи, за да я държат далеч от наркотиците.

Родителите повдигат дело срещу дъщеря си, за да я накарат принудително да се лекува. Необходимо било психиатър да направи преглед. Казват, че не са искали да я изкарат психичноболна. Те твърдят, че институциите не са наясно как да действат в такива случаи и не знаят какво да правят.

Симона също казва, че от "Закрила на детето" не са й помогнали.

От два дни момичето е върнато в къщи. Според нея принудително. Социалните служби са преценили, че най-добрият вариант е момичето да бъде настанено при баба си, но родителите са скептични, че това ще я отдели от лошата среда.

А Симона казва, че иска да стане лекар, но не знае дали ще успее след всичко, което и се е случило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Децата са бял лист хартия. Каквото напишеш днес това ще четеш утре!55
31
1
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
До УЧУДЕНИзобщо не си в час. И недей да проектираш твоята житейска история върху другите.
30
2
 
8
 
! Отговори
!!! преди 9 години
@баси мааата. Навсякъде се напълни с гейове, педофили, наркомани, пушилки, тровещи се неуравновесени овце, неадекватници, неспособни да се грижат за себе си, светът им бил крив, не били разбирани, не били обичани, не знам какви били! Алкохолици, сексуално зависими, податливи на всякакви дроги и лекарства слабурници! Имам чувството, че съм попаднала в някаква гмеж от лузъри, дето потъват!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оо адвокатите ги знам. Значи бил съм свидетел адвокат какви лъжи натворява при такава сходна случка. И ако не знаех истинската история щях да се вържа. Ама така става, защото съдът въобще не се старае да провери коя страна лъже и коя не. И да накаже лъжливата страна.
28
16
 
5
 
! Отговори
УЧУДЕН преди 9 години
ЗА ВСЕКИ ВТОРИ СЛУЧАЙ ПОДОБЕН-ВИНОВНИ СА РОДИТЕЛИТЕ.НАЙ ВЕРОЯТНО СА ДЕСПОТИ И САДИСТИ И МОМИЧЕТО ЗА ТОВА БЯГА И ВЗИМА НАРКОТИЦИ.
27
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
maikata veche e zakasniala sas silovite merki.triabvalo e otnachalo da nablegne na strogoto vazpitanie.no ne ia uprekvam,zashtoto v Balgaria niama dobri uslovia za otglejdane i vazpitanie na decata.roditelite ot sutrin do vecher sa na rabota,a decata sa sami i lesno stavat jertva na narkomani i pedofili.Ababite shte se pensionirat takmo za pravnucheto
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в това семесйство някой употребява доста сериозни наркотици
25
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя мозъкат му прегрял от учене, на другия пък от неучене. Професори големи станахте. Не разбирате елементарното, че всеки тинейджър е пробвал някакъв наркотик! Без значение родителското тяло!!! А дали ще стане наркоман зависи от организма му. Повечето пият, но малко от тях са алкохолици, много пушат трева, но малцина са тревомани.. Много са спирали цигарите, едни лесно, други изключително тредно. Всеки организъм има различна по сила зависимост към опиатите. Стане ли наркоман е за цял живот
24
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е до акъл и ген знам деца на супер родители. Единия бе известен хирург, най-добрия в областа си. Майката голям мозък архитект. Детето на 10 години владееше перфектно френски и английски, на 15г. вече беше наркоман, бягаше от училище и от дома си, крадеше пари от родителите си за наркотиците, ни комуни, ни психиатрии, нищо не можа да го извади от упадъка. Родителите са до време, след това детето само решава в каква посока да тръгне, цял живот му сочат коя е посоката, но той тръгва по друга.
23
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съчувствам им. Голямо изпитание си е това. Желая им сила и воля!!!
22
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РОДИТЕЛИ *** РАЖДАТ ДЕЦА *** ,ЗА 25 ГОДНИ ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ СЕ СМЕНИ ОПРОСТАЧВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО Е В ПЪЛНА СИЛА.МОЛЕЛИ ТЕ ДА БЯХА ВЪЗПИТАВАЛИ ......НЕ ДА МОЛЯТ СЕГА.
21
13
 
11
 
! Отговори
Макаренко преди 9 години
Да си хване гадже да я забремени и ще влезе в релси!!!
20
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родителите са важни до там, да осигурят храта, топлина, обич и да осигурят най-доброто за детето си. Малко хора знаят, че детето докато е малко мисли че родителите му са най-силните на света и знаят и разбират от всичко. Когато детето стане тинейджър, смята че родителите му нищо не знаят и нищо не разбират от живота. В този период именно те са най-уязвими в учебната среда, където често намират приятелите си. Започва се от пробвай нищо няма да ти стане, любопитството те вкарва в капана на наркоти
19
8
 
13
 
! Отговори
$$$ преди 9 години
До Членска карта 7То пък щото твойто поколение, независимо кое е то, е гордост за България! Кой отгледа и възпита днешното поколение, а?
18
5
 
57
 
! Отговори
Х преди 9 години
Няма родители които да искат детето им да тръгне по лоши пътища.Вярвам че че и тези не са такива,иначе нямаше да се показват пред цяла България,родителите търсят помощ а вие ги плюете.
17
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вината винаги е в родителите
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"А Симона казва, че иска да стане лекар, но не знае дали ще успее след всичко, което и се е случило."А да, само това остана, да провалиш още няколко живота. Не, мерси.
15
10
 
34
 
! Отговори
123 преди 9 години
За тези, дето твърдят, че не била видиш ли вината у родителите... В кого е, бря?? Защо аз за моите 21 години не съм пробвал никога наркотици? Нито помня в съзнателния ми живот да съм бил удрян от родителите си...Никой не им е виновен на тия двамцата, че не им достигат родителски умения, които не се свеждат само до "бой с точилката".
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веригата някъде се е скъсала и за това всички имат вина,но най-вече родителите.За да забегне това дете явно има нещо,казвам го от опит.Аз бях същата като тези родители,когато детето ми беше тинейджър ,прекалено много мърморех без да се усещат,исках каквото кажа да се изпълнява.Започна да бяга от къщи,но слава богу не посегна към наркотиците.Беше отдавна,но за съжаление това е травма както за мен така и за детето и раната трудно зараства и душите им остават белязани и наранени за дълго време.
13
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като я намерят, да я запишат в Техникум по Вътрешна Украса (ТВУ), там се оправят.