US брониранитe машини Strykers кацнаха в Бургас

350 американски военни ще се включат в учения на Ново село
2 апр 2015 08:11,
488
US брониранитe машини Strykers кацнаха в Бургас
Бронирани машини Stryker. Снимка: Reuters

Бронирани машини Strykers на щатската армия бяха разтоварени в България от транспортни самолети и пристигнаха в полигона в Ново село.

Това стана ясно от снимка в Twitter на мисията на НАТО в Брюксел. По информация на "Труд" щатските самолети C-17 кацат на летището в Сарафово.

Модерните бронирани машини на пехотата ще участват в учения на Алианса на полигона до Сливен като част от поредицата маневри Operation Atlantic Resolve.

Близо 350 американски военни ще се включат в ученията на Ново село с участието на американски бронетранспортьори, танкове и хеликоптери. Очаква се в следващите 3 месеца в рамките на мащабните учения на НАТО у нас да се присъединят и дузина самолети F-15 на американските военновъздушни сили. Изтребителите се чакат след 10 април за поредица тренировки, които ще продължат до 30 юни.

Ученията Operation Atlantic Resolve на НАТО целят да демонстрират, че САЩ са ангажирани със сигурността на партньорите си в НАТО покрай напрежението от руските действия в Украйна и анексирането на Крим. Москва обаче възприема ученията като провокация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Треперете ***.
214
2
 
4
 
! Отговори
тими преди 9 години
Престанете да се напъвате кой е по-умен, русофили, американофили. Борба за влияние. Зло сме видели от едните и другите. Мислите,че САЩ са тук загрижени за нас, защитават техните интереси. Същото като войните в Ирак и Либия. Там петрол, тук геостратегическо място
213
6
 
11
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Eй маамустара, пак некадърно управление поставя България на губещата страна в конфликт, в който не би трябвало да се меси въобще. Как не се научи тоз народ да ги пере с мотиката през глезените тези политици, дето не просто са вредни, а са направо смъртоносни за него?! Как, при толкова свободнодостъпна информация, е възможно да вземаш грешната страна и да залагаш на куция кон??? Цяла Европа (само Полша е изключение. За сега!) обръща гръб на Вашингтон, само тъпият *** не...???
212
7
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До Станой от Ахелой--299;След ДЕВЕТИ русия ни изкомандва да снемем от въоръжение първокласна немска техника и да закупим техните РЪЖДИ.
211
8
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До Анонимен--297;Русия я бихме по време на ПСВ. Русия който я прекара я бие като магаре на чужди снопи.
210
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, за техниката разбрахме , а памперсите кога ще докарат !?!?!?
209
6
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До Щирлиц--301 Окупацията на Червената армия ни струва 140 милиарда лв. При Бюджет 48 милиарда през 1945--46 г отделяхме 26 милиарда за издръжка на " освободителката" Преди Да дойдат руснаците нашенци ходеха с КЖУСИ и ШУБИ. Руснаците ни донесоха ватенки.Нашенци ги нарекоха "ОСВОБОДИТЕЛКИ"
208
9
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До Ъц--288; Абе някой казвал ли ти е колко си неграмотен. В Б--я имаше 2 ЯДРЕНИ бази. Едната беше до боровец. Армията ни беше до 190 000 за да брани руските интереси. Сега отделяме под 1%от бюджета а при соца над 20%.. Я марш в Русия.
207
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
До Станой от АхелойДа,червената армия беше гарант на нац. ни сигурност.
206
6
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До Анонимен--281;Руската войская която преминава Р. Дунав е 185 000 войника , а пък дала 200 000 жертви.Според руските историци жертвите им са 22 391. Българските са около 40 000. Нашите опълченци и малкия руски отряд спряха Сюлейман. Те спасиха Б--я , Русия и Руската армия от ПОЗОР. Защо Русия не ни е благодарна? Заради некадърникйа Гурко в Стара Загора турците изклаха 14--20 000 човека.Гурко чакаше турците при Хаинбоаз а те минаха през Шипка.
205
3
 
10
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Ако докарат още малко желязо,ще можем да отворим отново Кремиковци и ЦСКА ще успее да си плати лиценза!
204
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОМНИТЕ ЛИ КАК ФАШИСТКА БЪЛГАРИЯ ОБЯВИ ВОЙНА НА АНГЛИЯ И ХАМЕРИКА? КОИТО СА ЧЕЛИ ИСТОРИЯТА ЗНАЯТ КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЗИ СИМВОЛИЧНО ОБЯВЕНА ВОЙНА. А СЕГА ЗАПОМНЕТЕ И АКО ОЦЕЛЕЕТЕ ЩЕ РАЗКАЗВАТЕ НА ВНУЦИТЕ СИ И ПРАВНУЦИТЕ СИ КАК КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ ВИ УПРАВНИЦИ ОТ ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ИМ УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА НА ДЕДИТЕ ИМ КОИТО СА Я БРАНИЛИ С КРЪВТА СИ. И НЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА РУСНАЦИТЕ АКО ВИ ПОДПУКАТ С ШАМАРИТЕ. ЗАЩОТО НА ВОЙНА Е КАТО НА ВОЙНА. ПО МЛАДИТЕ ВОЙНАТА Я ЗНАЯТ САМО ОТ ФИЛМИТЕ.
203
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щели да минават през Русе, там Оргхим даги бядиса в бяло или синьо и от там за Одеса.
202
17
 
9
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
Радост за очите са тез Щатски машини.Същевременно обаче буди тревога факта,че са много малко на брой и малко са Щатските войни.Това е несъразмерно със зловещата рашистка заплаха надвиснала над България,имайки пред вид тежкото обсесивно състояние на кремълското джудже.НАТО има ли пред вид,че ще трябва да се справяме и с путиноидната пета колона ?
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале мале колко храблри българки ще имат да воюват в тези машини!!
200
2
 
11
 
! Отговори
Окото преди 9 години
Аз като ги гледам тези машини не са за военни действия, а за полицейски действия. Пишета кацнаха. А кога ще отлетят за Украйна.
199
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох горките Русофилчета, пищат на умряло.Няма вече гюведж от партията майкаааа, сега има само килата майкааа ХАхАхАх.Русофилиииии яд ли ви е а? За 300 коментара колко парички ще лапнете от другаря диктатор ***? Пропагандата е очевадна ама е на толкова ниско ниво, че само *** биха повярвали на драсканиците на организираните червени червейчета.Мед ми капе от душата само да гледам как се гърчите от яд, че сме със запада и НАТО :)))))))))))))))))))
198
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
F15-C има потвърдени 34 победи над вражески иракски самолети повремето на войната в залива през 91-ва - 5 самолета МИГ-29, Два МИГ-25, Осем МИГ-23, два Миг-21, два СУ-25, Четири Су-22, един СУ-7, Шест Мираж F1 един товарен ИЛ-76 2 хеликоптера и т.н. 1999г. повреме на войната в Югославия свалят американските F15-C свалят 4 МИГ-29 изтребитяла на Сръбската армия.Доста добри примери, колко струват руските самолети и как се представят в директен сблъсък с американските.
197
14
 
4
 
! Отговори
до 285 преди 9 години
Ако погледнем руската армия повечето им техника е отпреди 40-50 години. Ти си тръгнал на американската техника да се присмиваш, като тези бронирани машини в зависимост от оборудването, могат да са способни на бой какво в градска среда, така и срещу танкове и т.н.А за F15 няма какво да говорим, доказан самолет в много битки за разлика от руските, които са сваляли самолет само във вътрешно бившо СССР-ски войни. Да не говорим, че има модерни версии на F15, ама ти от къде да знаеш?
196
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, като вземат да се връщат танковете, от гара Русе на къде ли ще тръгнат?