Съдът освободи митническия шеф, арестуван за контрабанда

Служител в транспортна фирма обаче остава в ареста
5 апр 2015 21:00,
8
Съдът освободи митническия шеф, арестуван за контрабанда
Снимка: архив, Булфото

Пловдивският окръжен съд освободи митническия шеф Красимир Добрев, арестуван за контрабандата на голямо количество цигари през "Капитан Андреево". Вторият, за когото прокуратурата поиска постоянен арест - Михаил Млекаров, служител в транспортната фирма "Юнион транс", остава в ареста. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Двамата бяха арестувани заедно с още 23 лица в началото на седмицата, след като в Пловдив бе задържан товарен камион с над 710 000 кутии цигари на стойност около 8 милиона лева.

Още по темата

По-късно бе открит и втори камион с единтичен товар и на същата стойност.

В съдебната зала стана ясно, че на Добрев се губят 14 пломби, едната от които е откритата на камиона, задържан в Пловдив. По данни на прокуратурата броят им съвпада с 14-те ТИР-а, за които се предполага, че са превозвали контрабандни стоки.

Окръжният прокурор Румен Попов поиска задържане под стража за двамата с аргумента, че в противен случай биха могли да извършат повторно престъпление. Престъпленията, за които Добрев и Млекаров са обвиняеми, предвиждат от 5 до 15 години затвор.

Според обвинението Добрев нарочно е сменил смяната си, за да си осигури алиби. Той е бил заменен от друг обвиняем по случая - Ковачев, който е пропуснал контрабандата през границата. По отношение на Млекаров прокурорът обяви, че заедно с търският гражданин Ремзи Караибрахимоглу, шофьор на камиона и също в ареста, е признал, че именно Млекаров му е помогнал да мине границата само за 15 минути.

В залата стана ясно още, че седем камери са засекли Млекаров да разговаря с турския шофьор, как го превежда през всички гранични проверки и е съпровождал камиона до бензиностанция, извън района на митницата.

При специализирана полицейска операция в края на миналата седмица бяха задържани два камиона с контрабандни цигари за над 16 милиона лева. Служители на реда от Пловдив, Хасково и София, заедно с БОП задържаха по случая 26 души, единият от които турски граждани. Сред арестуваните бяха 13 митничари и трима граничари, голяма част от които бяха освободени от ареста.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно с колко се е откупил.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че ние и друго не сме очаквали-къде сте видяли в България осъден митничар,политик или банкер !!!!!!!!!!!!!!! ХА_ХА_ХА
4
0
 
7
 
! Отговори
пази боже преди 9 години
Митничар и затвор... да да ама не. после защо не ни пускат в Шенген. ами те следващият път камион с автомати ще вкарат и няма да ги осъдят....
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това му е четвъртото арестуване и освобождаване. Явно се е разбрал с боцко, да се отчита на по-голям процент и редовно.
2
0
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Тирове контрабанда с цигари за...милиони,влизали когато си...поискат.А аз мислех,че това го има само по...филмите.Наистина сме станали...разграден двор;или...снимачна площадка.
1
0
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
всички читатели на "Днес Бг" сме в шок. Никой не е очаквал такова драматично развитие на поредния цирк, ама те са били невинни, а ние си помислихме, че нещо се върши в тази държава.