Граничари "на повикване" и "на сухо" за Великден

Служителите могат да бъдат повикани по всяко време и затова не трябва да пият
6 апр 2015 14:49,
3
Граничари "на повикване" и "на сухо" за Великден
Снимка: Булфото, ахрив

За Великден ще има повече работещи гранични полицаи на ГКПП – Кулата – Промахон. Работещите там екипи ще бъдат увеличени, тъй като се очаква засилен трафик и в двете посоки за времето от 9-ти до 14-ти април, пише в. "Стандарт".

За празниците ще бъдат отворени всички осем платна на граничния пункт – четири на изход и четири на вход.

Служителите, които не са на смяна, ще празнуват Великден, но с едно наум. Те ще са на повикване и трябва да на сух режим. Ще бъдат мобилизирани и техни колеги от други гранични пунктове, за да помагат на най-натоварения участък на Кулата. През него преминават поне 2/3 от целия поток туристи в посока Гърция.

"Правим необходимата организация на нашата работа за празничните дни. Уточнени са всички детайли. Целта ни е да не допуснем задръствания на границата и да осигурим максимално бързо обработване на документите на пътуващите в двете посоки – към и от Гърция", казаха гранични полицаи.

Те увериха, че ще се справят със ситуацията и няма да има проблеми с образуване на опашки от автомобили. За целта се правят специални графици за празничните дни. Ще има резерв от служители, които ще се притекат на помощ на работещите си колеги, ако това се наложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE SE IZPALNIAVAT ZARAKITE NA BASHTIZATA.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама не сме у шенгена и контрол няма, само навалица
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали Оранго Танго забрани да се ходи в Гърция по празниците!? Какви увеличени дежурства и резерви по границата. И вече сме в ЕС. Какъв е този свиреп контрол за европейски граждани по Великден?