Ученици от "Зелено училище" отново в болница

Четирите деца са в болницата във Велико Търново
7 апр 2015 14:02,
1
Ученици от "Зелено училище" отново в болница
Снимка: архив, Булфото

Четири деца, дошли на "Зелено училище" край Велико Търново, са постъпили снощи в болницата, съобщи директорът й д-р Евгения Недева.

Децата в момента са настанени в инфекциозното отделение със силно повръщане. Все още не е ясно от какво е предизвикано то, и се правят съответните изследвания.

"Децата са общо 170, а в болницата са постъпили 4, което ни навежда на мисълта, че причината не е хранително отравяне, но ние сме длъжни да проучим всички хипотези. В момента върлува вирус, чийто симптоми са повръщане и висока температура, но все още не можем да кажем дали това е случаят при тези деца", посочи още д-р Недева.

Още по темата

Децата са ученици от трети клас в столично училище и са в хотелски комплекс в село Вонеща вода от неделя.

По-рано днес стана ясно, че вирусна инфекция, а не хранително отравяне, е причината за оплакванията на 11-те ученици от столично училище по време на лагера им в Пампорово.

"Бяха изследвани проби вода, питейна вода, вода от басейна и материали от децата, а имаме информация, че към този момент са негативни и хранителните проби. На това основание можем да потвърдим първоначалната си версия, че се касае за вирусна инфекция като причина за оплакванията при децата", обяви директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Социално неравенство преди 9 години
В училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин, децата на по-богатите родители насаждат комплекси в нормалните деца. Децата демонстрират и парадират с възможности и висок стандарт, последен модел скъп телефон, повече от 100 лева джобни на ден! В същото време от училището не взимат каквито и да било мерки за ограничаването на подобни прояви, като повдигат рамене, че това било по вина на родителите и плод на тяхното възпитание. Добре де, но нали именно те са педагозите в случая и те прекарват най-много време с децата?