Козунаците по интернет – хит във Варна

Има свръхпредлагане на пазара, обяснява експерт
3
Козунаците по интернет – хит във Варна
Снимка: архив, Булфото

За този Великден е модерно да си купиш козунак по интернет. Все повече фирми продават продукцията си чрез глобалната мрежа.

Това разкри пред вестник "Черно море“ председателят на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна Иво Бонев. Той добави, че фирми изготвят пакети от козунаци, които пускат за продажба в интернет. Например класически козунак се продава заедно с такъв с пълнеж на една цена, информира Бонев.

През 2014 г. имаше само 2-3 фирми от Варна, които пласираха козунаците си през интернет. Тази година са значително повече, добави шефът на варненските хлебопроизводители и сладкари. 

Варненци могат да бъдат спокойни. Над 300 000 козунака ще бъдат продадени през тази великденска кампания в града ни. В момента има свръхпредлагане, обяви Иво Бонев. Според него в момента много търговци са се заели с продажбата на козунаци. Има дори и такива, които не са хлебари, нито от сладкарския бранш, разкри Бонев.

Очаква се преди най-светлия християнски празник Варна да бъде буквално залята от козунаци. Ще има и произведени в Хасково. 2 – 3 добрички фирми също ще доставят козунаци за празника, призна Иво Бонев.

400 г качествен козунак, произведен от истински суровини, ще струва между 2,50 – 2,60 лв. Цените на козунаците с пълнеж може да ударят и 3,70 лв., съобщи шефът на варненските хлебопроизводители.

Няма промяна в стойността на козунаците в сравнение с миналата година, защото суровините останаха на същите цени като през 2014 г., обяви Бонев.

Във Варна ще се продават и козунаци, произведени от миксове. Те са по-евтини, направени със заместители. Цените им ще са около 1,40 лв. за 400 грама. Качеството им е по-ниско, правят се за 2 ч. На различни „топли точки“ ги получават замразени и пекат намясто. Аз лично препоръчвам хората да си купят от традиционните козунаци, не миксирани, каза Иво Бонев. 

По публикацията работи: Борислав Проданов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
всички козунаци независимо от цената са с еднакво съдържаниепроверете лично като прочетете в магазините етикетите най голямотомошеничество е за празниците чудят се какво да направят при толкова преснияйца от полша да използват козуначен микс захар яйчен прах мляко на праха стафидите на пазара ги продават за ракия ама не ние ще крадем до последно
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се на напъните да се купи козунак няколко дни преди Великден. Ало, какво ще ядете на празника, камъни ли? Козунак се купува на самия празниК, да ти прави кеф да го хапнеш.
1
1
 
2
 
! Отговори
Opital преди 9 години
Kypih kozunak po internet, platih s kreditnata si karta, a te mi pratiha na email-a snimka na krasiv kozunak. printirah snimkata i q slojih v kyhnqta. sega sam mnogo stashliv!