Цяла нощ търсиха живи под руините в Слънчев ден

Близки на затрупаните поискаха да влязат сред отломките
Обновена: 9 апр 2015 07:48 | 9 апр 2015 07:47,
11
Цяла нощ търсиха живи под руините в Слънчев ден
Снимка: Булфото

Цяла нощ продължи издирването на оцелели в руините под срутилия се хотел край Варна. На мястото на инцидента са работили служители на пожарната, както и спасители на Българския червен кръст, съобщи bTV. Засега обаче резултат няма.

При срутването на 11-етажния хотел „Вероника” със сигурност загина един мъж, други трима се издирват.

Още по темата
Теренът се обхожда и с термовизионни камери, които търсят признаци на живот под руините. За момента не са открити признаци на живот.

Спасителите започнаха и проверка с метални предмети, режат се падналите бетонни плочи, пристигнаха и специално обучени кучета.

През нощта напрежението се покачи, след като близки на затрупаните поискаха да влязат сред отломките, за да се включат в разчистването.

Властите разполагат само с ЕГН-то на един от работниците, но не е ясно дали е този, чието тяло беше извадено изпод руините. Той не е имал трудов договор. Разрушаването на хотела е поверено на една от големите местни строителни фирми, но тя е прехвърлила работата на подизпълнител, а той – на трета фирма.

Според предварителните информации, работниците 2 дни са се опитвали да бутнат носещите колони с багер, но след това са пристъпили към рязане на арматурите на ръка. Това е станало в ниските етажи и сградата изведнъж се е срутила върху хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: хотелруиниСланчев ден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
9
 
! Отговори
Яхабиби преди 9 години
Лека- полека започва да се разбира, че това срутване е поредния логичен и закономерен резулат от прословутата "интелигентност" на българина.
6
7
 
4
 
! Отговори
hasan agata преди 9 години
ubava rabota no bulgarskatuva muje da go ima samu v bulgariya jalko za zaginalite mulim se na allah da nema puveche zaginali
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте им сега по един медал, за храброст! Това да буташ носещите колони, трябва да си много "Храбър"!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достойни за Давнин тотални ***. Никакви правила не са спазвани, абсурни решения и действия от тези български строителни гении.
3
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата на мутрата-доцент....далавери, крадене, лъжи и измами. Това е резултата и по-лошо ще става.
2
3
 
15
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
Напълно съм съгласен с колегата по "ФАРОВЕ" Тулски.Извинявайте ,но няма съжаление към хора,които режат носещите колони и арматурата на сградата и то вътре в нея (НЕЗАВИСИМО ОТ ПРИЧИНАТА).Давайте следващата новина!!!
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера с тия 3 човека общата бройка във Варна на загиналите става 5 за деня. Но национален тряур няма да има, щото са малко според управляващите като бройка.Горките хора.