Започва застудяване, чака ни и дъжд

Силен вятър ще задуха в 12 области утре
2
Започва застудяване, чака ни и дъжд
Снимка: Булфото, архив

За утре от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН ( НИМХ- БАН) е обявен жълт код за вятър в 12 области, съобщи на сайта си МОСВ.

Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна. Там ще духа силен вятър от запад-северозапад, със скорост 15-20 м/сeк.

През нощта облачността ще е разкъсана.

Утре денят ще започне с предимно слънчево време, но по-късно облачността ще се увеличи и след обяд и привечер в много райони ще превали дъжд, на места в Южна България - с гръмотевици.ѝ

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони - силен вятърът от запад, северозапад. Минимални температури предимно между 8 и 13 градуса, максимални – между 18 и 23 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-късно ще се заоблачи, след обяд ще превали, в южните райони е възможно и да прегърми. Ще духа умерен, по северното крайбрежие – селен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха от около 16-18 градуса по носовете и до 21-23 градуса в останалата част.

В неделя преди обяд все още на места ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Около обяд от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен. Застудяването ще продължи и температурите, особено дневните чувствително ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 11 и 16 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: вятърдъжджълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли валежи завивай са и лежи!