Стотици в Пловдив поискаха по-строги присъди за смърт на пътя

Те се събраха на мълчалив протест в памет на убитото дете от Панагюрище
Обновена: 21 апр 2015 21:46 | 21 апр 2015 21:03,
9
Стотици в Пловдив поискаха по-строги присъди за смърт на пътя
Снимка: Dnes.bg

Пловдивчани излязоха на протест, за да искат по-високи присъди за убийците на пътя. Те се събраха на площад "Съединение" в града. Сред тях бяха близки и роднини на прегазеното 6-годишно дете в Панагюрище миналата седмица, както и родителите на малкия Паоло, който загина при същите обстоятелства в Стара  Загора.

Родителите на Петьо, който бе прегазен преди дни в Панагюрище от Цветан Пъков, поискаха завишаване на присъдата за причиняване на смърт на дете на улицата.

Още по темата

"Трябва да има справедливост – това е просто безбожие", заяви пред Dnes.bg една от протестиращите, която дойде в центъра на Пловдив от Панагюрище заедно със своята 2-годишна дъщеричка.

Протестиращите са се организирали в социалната мрежа Facebook. Те палиха свещи и се подписваха в подписка за по-сериозни санкции на нарушителите на Закона за движение по пътищата.

"За една кокошка дават две години и за убийство на дете – пак две години, това нещо къде го има”, попита друг протестиращ. Хората настояха за по-сериозни санкции срещу шофьорите-убийци.

Сред протестиращите бяха и близките и родителите на 6-годишния Петьо от Панагюрище, който беше прегазен от джипа на 44-годишния бизнесмен Цветан Пъков. "За една мечка дават 15 години, нека за едно дете да не е под 30 години.”, разказа майката на прегазения Петьо – Десислава Гевечанова. 

Шофьорът Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишното дете, има над 20 нарушения на пътя. "Детето ни е смазано. 1,50  ни беше момченцето, когато го намерих беше под 25 сантиметра – нямаше здраво место”, разказа през сълзи бащата на Петьо – Петър Гевечанов.

На 23 април Апелативният съд в Пловдив ще разгледа жалбата на Цветан Пъков срещу мярката "задържане под стража", наложена му от Окръжния съд в Пазарджик. Той е заявил, че не желае да присъства на съдебното заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: протестПанагюрище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един бивш военен, пияница и деградат уби предумишлено жена и остави детето и сираче (да не говорим за постоянните боища с който му падне в пияно състояние), лежа в затвора 5-6 години, правеше се на набожен и вярващ и смирен, излезна и в момента е по-зле и от преди това, постоянно е пиян, буйства, заяжда се, бие се, въпрос на време е да се случи най-лошото отново да не дава Господ! За какви наказания говорим, след като убийци лежат по 5г и след това са отново на свобода!
6
0
 
5
 
! Отговори
БГ преди 8 години
До АнонименДнес не го пускаш с колелото на улицата, утре защото то ще ти взема джипа и ще кара като този същия и ще смачка някоя баба, защото това е посланието и шаблона - всеки тарикат с джип да кара като бесен....ако това се случи ще има хъката мъката, ама той е много добро момче, не му давах да кара колело, възпитах го, бабата е виновна, що дядото е пуснал на разходка на тротоара. Аман от такива изказвания!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз искам да попитам кой пусна това дете с колелото на улицата и защо?Разрешената скорост на пътя в населено място вярно е 50 км/ч.Да но това са 14 метра за секунда!Аз моето дете не съм го пускал с колело на улицата.Не оправдавам шофьора който го е убил,но смятам,че вината е споделена между него и родителите на детето.Безспорно трябва да се кара внимателно,но да пуснеш 6 годишно с колело на пътя е безотговорно!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
господин пъков е чао
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво се чудите бе, човешкият живот в българия отдавна е по евтин от тоя на бездомните кучета!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато пияният кънкьор получи 2 години условна присъда, ВИЕ ПРОТЕСТИРАХТЕ ли ?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не поискаха ли разтурянето на шуробадженакорушветчийската орда корумпирани ***, дремещи за пенсия. Само като в Грузия и ще се оправят нещата, всички *** вън,и с нови хора, и начисто.