Дядовци дали над 9000 лв. на ало измамници

Единият дори хвърлил парите през терасата
23 апр 2015 16:16,
10
Дядовци дали над 9000 лв. на ало измамници
Снимка: Getty images/guliver photos

Полицията издирва телефонни измамници, взели над 9000 лева от двама възрастни мъже в Пловдив.

По първоначални данни на потърпевшите пенсионери, на 92 и 84 години, била приложена познатата схема: "искане на пари за поставяне на златни пирони на роднина".

Около 14.00 часа вчера 92-годишният дядо дал 8000 лева на явила се пред дома му непозната жена. Ден по-рано по същия начин по телефона бил излъган и 84-годишният пенсионер, който към 17 часа хвърлил през терасата си пакет с 1400 лева на неизвестен мъж.

По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Куриоз преди 8 години
По времето на комунизма много хора крадоха и натъпкаха дюшеците с лесни пари. Сега тези хора си получават заслуженото.Защо не минава този номер при младите хора с 360 заплата,която е изхарчена още преди да е взета? От къде бедните,смачкани пенсионери с 200 лв пенсия,които постоянно реват за дигане на пенсиите и Великденски и Коледни добавки разполагат с тези суми? Баба ми е със 180 лв и няма спестявания,а ако и се обадят ще им каже да се ! Колко полицейски акции имаше и не се научиха!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей мн ми се ще тея ало измамници да попаднат на някой умен дядка или хитра бабичка и да им спретнат нещо като Маколи Кълкин в "Сам вкъщи" :D Скоро имаше един такъв случай със статия в днес.бг и радостта ми стана пълна, когато прочетох как ало измамникът паднал и си разбил устата в преследването от полицията :D За жалост тези в тези битки ало измамникът доста често излиза победител...
2
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Кой хвърля пари през балкона? Явно на такъв човек пари не му трябват защото той няма представа каква стойност и покупателна способност имат.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да си ги хар4ат не да реват 4е са им ниски пенсийте