Хващат го, пускат го... Психично болен напада деца в Берковица

Иска пари от 10-годишни, души ги, ако нямат
Обновена: 27 апр 2015 14:00 | 27 апр 2015 12:18, Мария Захариева
34
Хващат го, пускат го... Психично болен напада деца в Берковица
Снимка: архив Булфото

Поне 3 са нападенията с нож над деца в Берковица. Извършителят и на трите е 19-годишният Евгени Алексиев, който е с психично заболяване. Два пъти е задържан от полицията и впоследствие е пускан на свобода. В момента Евгени е задържан за трети път, съобщава BTV.

Първата жертва на Евгени е 12-годишно момиче.

Още по темата
Причакал я пред входа и я попитал дали има пари. Тя му казала, че няма, но той взел раницата й и видял, че всъщност има. "Ти ме излъга, сега ще те убия“, заплашил той и извадил нож. Ударил момичето през лицето.

Детето успяло да се освободи и побегнало на горния етаж. Там я спасила съседка. Въпреки че тя прогонила младежа, той причакал момичето пред входа на апартамента й. Тогава пък домашното куче я спасява, нападайки 19-годишния.

Оттогава не смее да излиза сама. "Не знам колко време ще й трябва, за да се оправи“, разказва майката.

Същият ден Евгени уплашил и 10-годишния Илиян. Искал му дъвка, но той не му дал. Почнал да го гони с пръчка и нож. Илиян избягал и се скрил при хора.

За да предпазят детето си от допълнителен стрес, родителите на Илиян не подават сигнал в полицията. "Трамвираме си само децата, а впоследствие се оказва, че той пак ходи по улиците и пак притеснява други деца“, твърди майка му.

Полицията задържала Евгени Алексиев за 24 часа и след това го освобоила.

Няколко дни по-късно той напада отново, този път в двора на училище. Подгонва децата на посоки. Сред пострадалите е 10-годишната Йоана. Попитал я дали има пари. Уплашила се и му казала, че няма.

Приятелка на Йоана обаче не успяла да избяга. Младежът я хваща за гушата и започва да я души. Детето било толкова уплашено, че разказва за станалото едва седмица след това. Майката сигнализира в полицията. Евгени отново е задържан и отново е пуснат.

Евгени Алексиев е 19 години. До преди година живял в социален дом. Диагностициран е с лека умствена изостаналост.

Състоянието му обаче се влошава и с него започват да работят обществени възпитатели от комисията по противообществени прояви. От там разказват, че бащата обещал да се грижи за него след навършването на 18-годишна възраст. В социалния дом се отнасял към другите с особена жестокост и садизъм. Бащата обаче го зарязва. Предстои да се прави оценка за местене в специализирана институция.
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъже в Берковица няма ли, досега да съм му счупил и двете ръце. НЯМА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ ВСЕКИ ЗА СЕБЕ СИ ЯВНО.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на снимката лу? Да не дава Господ да го срещне човек!
6
1
 
30
 
! Отговори
съдия петров преди 6 години
Ще чакаме да довърши някой, а после ще го пуснем, щото е невнемяем!
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати жалкото подобие на държава...
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е ... кой го пуска ? сам ли си излиза, бяга ли ... няКОЙ го е пуснал, разписал се еиначе, като убие някого може и да го затворят
3
2
 
28
 
! Отговори
az tam преди 6 години
Ми на кой му пука. На съдиите децата са в Швейцария. Там няма такива работи. /То по света май няма такива работи, няма такава държава/Ще се покажат някакви лелки да кършат ръце, че всичко били направили и това не било тяхна работа. Само чукането на дърво ни е останало.
2
2
 
29
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
Нас психично болни ни "управляват", а ние нищо не казваме.Дори повторно си ги избираме.
1
3
 
40
 
! Отговори
Momo преди 6 години
Няма ли някой як баща в Берковица да му избие бесовете от главата на този с някой дебел кол?