Скоро: от Димитровград до Харманли по магистрала

Полагат последен слой асфалт, до края май отсечката ще е готова
28 апр 2015 17:00,
14

Снимка: Булфото

От няколко дни по магистрала "Марица“ от Димитровград до Харманли тече дейност по полагане на асфалт, съобщава Агенция "Булфото".

В момента две машини работят по полагането на последният, износващ слой асфалт по северното й платно, след което ще се прехвърлят на южното.

На двете детелини край Харманли е монтирано осветление, на места, където трябва да се укрепи брега, бяха поставени габиони (кошове от стоманена тел, пълни с камъни).

Очаква се в края на май всичко да е готово и отсечката от Харманли до Димитровград да бъде пусната в движение. Участъкът трябваше да е готов преди две години, но заради финансови проблеми не е завършен навреме.

Преди дни министър Лиляна Павлова инспектира строежа на магистрала "Марица". Тогава тя увери, че отсечката между Димитровград и Харманли ще бъде пусната в експлоатация до края на май месец.

Другият участък - от Оризово до Димитровград, където бяха открити 8 археологически обекта, ще бъде готов до месец септември. По думите на министър Павлова крайният срок вече не подлежи на коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ем време беше,поне както казва колегата турските камикадзета да се трепат на магистралата,няма да затапват движението и няма да врязват в къщите и колите на хората!
10
2
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Благодарим ти вожде за прекрасните пътища. Ти си наш бащица.
9
1
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
този "сайт" ако незнаеш е "сайта" на ястребите-за това
8
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 8 години
Що няма никой с каска?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Cамо това ми е странно,всичко живо тук мрази Бг,ама всички голямо четене и коментиране на новини за Бг!!!
6
13
 
2
 
! Отговори
гост преди 8 години
Асфалта не се яде!!! ... опс момент
5
7
 
8
 
! Отговори
ахмед преди 8 години
Колко сантиметра е последния слой на асфалта?няма да издържи асфалта много поради силните екскурзии и почивки на българина в Егейска Турция
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКолега, между Аскуу и А'манли има Хасфалт! Поне се научи да имитираш правилно!
3
1
 
24
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Това са хубави новини. Особено. когато и последната отсечка бъде завършена. А когато от Калотина направят и по-добър път до София ще можем да си отдъхнем. Комшиите-камикадзета от Турция ще видят бая зор да утрепят някой друг освен себе си по магистралите. Дори и да заспат, най-много да ударят някой отзад или да паднат в канавката. Въпреки, че при желание всичко се постига де. Дано само да са качествени настилките. А, дано ама ... надали! Както и да е - хаирлия да е!
2
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Улеснение за гастарбайтерите от Германия и Франция и турските тираджии, браво Борисов Ердоган ще те похвали, пък може и агнешко да изнасяш по магистралата...-:)
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а между Хасково и Харманли хАсфалт има ли ?