"Асфалтирани" дървета във видински капан!

В "сивата" клопка попадат 50 дървета в крайдунавския град
29 апр 2015 08:45,
112

Снимка: Facebook

Снимки на "асфалтирани" дървета потресоха Видин и възмутиха потребителите на социалната мрежа Facebook.

Фрапиращата гледка се намира в центъра на Видин, на улица "Цар Александър втори". На всичкото отгоре за "сивите" дървета видинчани са си платили 5 милиона лева, тъй като са попаднали в проект за реновиране на тротоарите.

В асфалтовия капан са се озовали около 50 дървета, които са на около 30-40 години.

От общината коментираха пред Нова телевизия, че грешката ще бъде поправена и асфалтът ще бъде премахнат до средата на май.

Последва и предупреждение към изпълнителя на проекта повече да не асфалтира дърветата. От фирмата обаче, казаха, че грешка няма и всичко се изпълнявало по заложения план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
5
 
! Отговори
магив преди 8 години
Асфалтираи магнолия премахни тиква,в случая тиквеници.С кеф да взема калашника с няколко пълнителя.Тука има и цензура.Явно се защитават мутрите.
82
3
 
5
 
! Отговори
бгнекадърници преди 8 години
*** докато махнат асфалта дърветата ще изсъхнат! Тази некадърна *** трябва да се глоби!
81
10
 
0
 
! Отговори
qaz преди 8 години
В Лондон също съм виждал асфалтирани тротоари с дървета.
80
2
 
6
 
! Отговори
dsdsa преди 8 години
Навсякъде по Света тротоарите, които не са с някаква представителна функция, се асфалтират.....просто не по този левашки начин!
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E то модата тръгна от София - тротоарите около Лъвов мост! Иначе може и повече да изкара тоя тип асфалтов тротоар, спрямо плочковите, които така или иначе у нас няма кадърен работнически персонал с умения да го нареди.Плочките винаги ще са или криви, или изпочупени, или подскачащи и пълнещи се с вода под тях. Ама пък да убиеш дърво по тоя начин... думи нямам. И наглост - казали, че грешка няма, всичко било наред.
78
1
 
2
 
! Отговори
8 преди 8 години
До обикалящТЕ В ШВЕЙЦАРИЯ РУЧАТ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ И СЕ МЪЧАТ ДА НИ НАСТИГНАТ,НО НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЯТ!А ТИ ,ОСВЕН ДА ОБИКАЛЯШ РОДНОТО СИ СЕЛО,МАЙ ДРУГО НЕ СИ ВЪРШИЛ!
77
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прости български народе !!! Някой ден ще те асфалтират до кръста без да разбереш и ще се платиш на всичко отгоре
76
1
 
2
 
! Отговори
до архитект преди 8 години
За информация предишният кмет на Видин от ГЕРБ Р.Видов дари 17млн. лева за София.Сам си отговори защо?
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в Русе отдавна асфалтират тротоари, които от 100 години бяха с тротоарни плочки. И като напече през лятото, миришат отровно. Дори не метат такива тротоари, защото се хабят метлите. И не са даже водоплътни, защото са от стар нарязан асфалт. Въобще - европейски работи и контрол!!!
74
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен 5 преди 8 години
Идеалната настилка за тротоар - асфалт. А и тия дървета. Що за болен мозък трябва да си, за да направиш такава щуротия. И вероятно очакват никой да не забележи...
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е най лесно-изкъртиха плочките слагат долнопробен асфалт и усвояват еврофондовете".Да редиш плочки е къде по бавно и трудоемко.
72
1
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 8 години
Много бих искал да видя проекта, по който се изпълнява тротуара! Моля изпратете копие до Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) / На вниманието на КДП. Адреса е но сайта на КИИП. Ако проекта е в електронен вариант, можете да го изпратите и на електронният адрес на КИИП!
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
споко до няколко години дърветата сами ще разбият асвалта
70
1
 
28
 
! Отговори
Роси преди 8 години
От Марс са паднали и не знаят и не са виждали че около дървото се оставя место ,дървото да диша и да се пълни с дъждовна вода при валежи.Мале голям срам ,голяма глупост.От незнание и невежество ще си унищожим всичко което е създадено с много труд преди много години,защото едно дърво ще изсъхне за един месец но ще стане пак дърво като се засади ново след 30 години,така че мислете на какво подлагате страната ни и на какво я превръщате - в ПУСТИНЯ,без живот ,без растения ,без животни.Бездарници.
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 5 милиона лева изпълнителят ще казва всичко каквото искат от него :)
68
1
 
10
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Ама какъв е тоя план да унищожаваш дървета това е престъпление,план простотия.Този който прави плана с всичкия ли си е.Вече луди ли асфалтират в тази държава.
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просташки проект и прости изпълнители Друго няма за обяснение.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е поредното доказателство, че няма такава държава. Имам пред вид клоаката България. По пътищата има милиони дупки, за които няма асфалт, но за дърветата винаги ще се намери. От фирмата били казали, че грешка няма, така било по проект. Ами шефа на фирмата колко е ***, за да изпълни такъв проект. Явно всички шефове в БГ са абсолютни ***. То какъвто премиера, такива и поданиците му.
65
5
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Технологичното решение се състои в изрязване на правоъгълен участък асфалт около всяко дърво съобразно големината му и монтаж на укрепващ борд. От фирмата изпълнител са напълно прави, но нали трябва да се вдига пушилка.
64
2
 
14
 
! Отговори
акуд преди 8 години
така се слъчва когато се използват неграмотни малцинства за по евтина работна ръка