След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов

Изпълнител на обществени поръчки "приютил" семейството
Обновена: 30 апр 2015 14:01 | 30 апр 2015 09:36,
190
След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов
Затвореният комплекс във "Витоша". Снимка: bTV

След като разбрахме за "селската къщичка" на пазарджишкия кмет Тодор Попов, който отрича да притежава луксозна собственост, се появиха нови информации за условията, в които той и близките му живеят.

BTV сега разкри, че семейството на градоначалника се шири в луксозен затворен комплекс с басейн в столичния квартал "Витоша". Цените на имотите тук започват от 900 евро на квадрат.

Там той има два апартамента от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно.

Още по темата

Справка в Имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма "Заводски строежи" – Пазарджик, която изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в града. Тя е построила автогарата, ремонтира улици, детски площадки, а и купува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Портиерът потвърждава, че съпругата на кмета - г-жа Силвия Попова живее на адреса във "Витоша".

"Моля ви съответно да не ми нарушавате личното пространство и да звъните. Каквото има, има си разследващи органи те ще си установят... И наистина не пристъпвайте натам, защото това вече е нарушение", е нейният коментар за имота.

Консултантът Стефан Стоянов, който управлява счетоводна и правна кантора, разтълкува счетоводните отчети на всички компании на семейството на кмета на Пазарджик, като обръща внимание, че две от фирмите реализират печалби без никакви разходи.

"Две от фирмите имат нула разходи за дейността, нямат материални активи и реализират за този период само приходи в десетки хиляди лева всяка една от тях. Това е възможно при специфични дейност, като комисионерски сделки", твърди той.

Друга особеност на тези две фирми е, че нямат персонал, нито офиси: "Нямат разходи за персонал, осигуровки, офиси, консумативи, суровини или каквито и да било други разходи".

Третата фирма - ТУМОРОУ, еднолична собственост на съпругата на кмета, също има необичайна бизнес практика, показва анализа на консултанта. Тя има едва 8 хиляди приход от дейността си за последната отчетена година. Но е взела 100 хиляди лева кредит, който е даден за заплати на собственика.

Или, иначе казано, г-жа Попова е взела фирмен заем, който си е дала като заплата, а фирмата остава на загуба със 100 000 лева.

"Странното тук е нещо друго - че тя има нула разходи, освен разходите за заплати. Нула активи, нула разходи, малко необичайно изглежда", откровен бе Стоянов.

Счетоводителите откриват и един доход от 2012 г., чиито източник не е ясен – заплата на г-жа Попова от над 200 000 лева, изплатено от друго дружество, което не е нейно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С една дума ГЕРБ!!! Групировка за едро разграбване на България!
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да направят и на Тотев в Пловдив - ненакрадоха се!!! То не са хотели и частни къщи за милиони!
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се разследват всички досегашни кметове!! А не Цветонов , да ни представя стари кандидати за нови и ние баламурниците да гласуваме за тях ,криейки се зад гърба на Бойко!~?
136
12
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Нека не бъркаме защитата с обективното мнение. Аз също мисля,че това разследване е платено ,за да дискредитира определен кандидат за кмет-в случая Пазарджишкият. Фактите са поднесени необективно и много тенденциозно. Друг въпрос е липсата на какъвто и да е професионализъм в журналистчето. Така,че дори може да се каже,че вместо да избоде очи изписа вежди.
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
я колко възмутени граждани в защита на пазарджишкия кмет съвсем спонтанно писаха в тая тема...
134
0
 
10
 
! Отговори
х.сплескан преди 8 години
какво стана с генерал свински.
133
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, тоя пелтек защо точно с Пазарджишкият кмет се занимава? Трябва да се разнищи първопричината. Кметове много. Той нерде,нерде Пазарджик. Че и със скъпа техника за снимане с дистанционно управление. Кой плати? Защо плати? Може би държавното обвинение трябва дасе самосезира,защото зад прикриттието журналистическо разследване се извършват престъпления. Разсипват се животи с лека ръка.
132
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно платена кампания за омаскаряване..Този журналист си плю на сурата.Вече никой няма да го взима на сериозно, нито него,нито псевдо разследванията му. Платено гологлаво човече. Ще се разбере тарифата му. Няма как. Вола като рий на гърба му пада, а този се зарина в напъна да заслужи платеното му.
131
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно прозрачно платена кампания за омаскаряване. Този журналист си плю на сурата. Вече никой няма да го приема на сериозно. Нито него,нито псевдо разследванията му. То бива бива,ама прекалиха.
130
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целият репортаж беше съшит с бели конци и личеше и за лаици,че е поръчков. Изборите наближават и разни псевдо журналистчета с пелтечещ глас разясняват графики, като поясняват,че не разбират от материята. Все пак не сме овце и нескопосани опити трудно минават в днешно време. Кмета каза,че къщата е негова. Не я крие и нея е приписал на бебета ,братовчеди и шуринайки,както правят настоящи парламентаристи. И *** да си ще ти светне,че всичко е планирано и платено,за да се излъчва постоянно.
129
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък виждам 70 процента трева. И какво толкова. В Паталеница декар земя струва няколко хиляди лева. Направил човека и с право. Защо никой не се замисли,че беше съдия,адвокат. Цял живот е работил,за разлика от гутованковците пишещи мръсотии. И какво ? Да няма дом? В палатка ли да живее? Аз пък му се кефя,защото направи града ни Европейски. И ще пак гласувам за него.
128
0
 
4
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
127
2
 
20
 
! Отговори
акуд преди 8 години
Фирма Заводски строежи" - Пазарджик изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в Пазарджик. Тя е построила автогарата в града..... .........НЕ САМО построила . автогарата е и собственост на Заводски строежи" или фирма на тиков син
126
1
 
56
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Този е един от малките крадци от окръжен мащаб ... помислете за големите. и вероятно ще разберете защо живеете зле, родителите ви получават смешни пенсии, а децата ви не получават образование. Докато такива като този и подобните му дишат, за нормалните хора няма да има и въздух.
125
2
 
20
 
! Отговори
Аферим кмете преди 8 години
Кмет за чудо и приказ! Дай Боже всекиму!Трябва да го канонизират за светец ... и жена му също.
124
3
 
34
 
! Отговори
юрист преди 8 години
Единствения съдия , който нарушава личното пространство е чичко Макаров. Така го нарушава , че повече нямаш лично пространство. Справка пиарката на кмета с личното ......
123
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи оправили градовете...... проект за 5млн, реално изразходени средства 1млн. След година се разпада и има заблудени, според които тия поне правили нещо ....Едно време се натискаха за депутати и и селски кметове ги устройва ! Бащицата като ги потупа по рамото
122
10
 
16
 
! Отговори
??!!?? преди 8 години
Защо Босфор ТВ не разследва с такава стръв др. Фандъкова, Цецко с шестте апартамента в София, ББ с имението в Банкя, Р.Овч с многото си апартаменти в квартал Южния парк, синчетата на др. Първанов, които още на невръстна възраст си купиха големи апартаменти....
121
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А като тоя мошеник и крадец колко са бе, другари от ГЕРБ, БСП, ДПС....?Мафиотска държава.
120
0
 
26
 
! Отговори
Румънеца преди 8 години
Айде малко да се задеѝстваме и да отчетем малко дейност пред Европейския съюз. Вече всички го видяха този,замажете очите на хората, нека си помислим , че живеем в правова държава. В Румъния затворите са пълни с такива власт имащи.