След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов

Изпълнител на обществени поръчки "приютил" семейството
Обновена: 30 апр 2015 14:01 | 30 апр 2015 09:36,
190
След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов
Затвореният комплекс във "Витоша". Снимка: bTV

След като разбрахме за "селската къщичка" на пазарджишкия кмет Тодор Попов, който отрича да притежава луксозна собственост, се появиха нови информации за условията, в които той и близките му живеят.

BTV сега разкри, че семейството на градоначалника се шири в луксозен затворен комплекс с басейн в столичния квартал "Витоша". Цените на имотите тук започват от 900 евро на квадрат.

Там той има два апартамента от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно.

Още по темата

Справка в Имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма "Заводски строежи" – Пазарджик, която изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в града. Тя е построила автогарата, ремонтира улици, детски площадки, а и купува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Портиерът потвърждава, че съпругата на кмета - г-жа Силвия Попова живее на адреса във "Витоша".

"Моля ви съответно да не ми нарушавате личното пространство и да звъните. Каквото има, има си разследващи органи те ще си установят... И наистина не пристъпвайте натам, защото това вече е нарушение", е нейният коментар за имота.

Консултантът Стефан Стоянов, който управлява счетоводна и правна кантора, разтълкува счетоводните отчети на всички компании на семейството на кмета на Пазарджик, като обръща внимание, че две от фирмите реализират печалби без никакви разходи.

"Две от фирмите имат нула разходи за дейността, нямат материални активи и реализират за този период само приходи в десетки хиляди лева всяка една от тях. Това е възможно при специфични дейност, като комисионерски сделки", твърди той.

Друга особеност на тези две фирми е, че нямат персонал, нито офиси: "Нямат разходи за персонал, осигуровки, офиси, консумативи, суровини или каквито и да било други разходи".

Третата фирма - ТУМОРОУ, еднолична собственост на съпругата на кмета, също има необичайна бизнес практика, показва анализа на консултанта. Тя има едва 8 хиляди приход от дейността си за последната отчетена година. Но е взела 100 хиляди лева кредит, който е даден за заплати на собственика.

Или, иначе казано, г-жа Попова е взела фирмен заем, който си е дала като заплата, а фирмата остава на загуба със 100 000 лева.

"Странното тук е нещо друго - че тя има нула разходи, освен разходите за заплати. Нула активи, нула разходи, малко необичайно изглежда", откровен бе Стоянов.

Счетоводителите откриват и един доход от 2012 г., чиито източник не е ясен – заплата на г-жа Попова от над 200 000 лева, изплатено от друго дружество, което не е нейно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметът си плаща на КОЙто трябва и ще си харчи парите и живее в имотите, вие му мислете как ще платите тока и водата и какво ще сложите на масата.
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди се бореха за депутати, сега не им е нужно, ставаш милионер и като кмет на село !Само тря ва да развеждаш ГОСПОДИН ВЕЛИЧЕСТВО на откриване на зарзаватчийск цех !
57
11
 
8
 
! Отговори
пазарджиклия преди 8 години
Тодор Попов е бил винаги човек на БСП, уж независим. Ако беше на ГЕРБ веднага Бойко щеше да се разграничи от него и да пусне някой коментар, всъщност по кражбите може да се познае, че е от комунистите. Целият град го знае това, отделно че си пие уискито с общинските съветници от БСП и имат най-топли връзки, вижда се и с невъоръжено око това
56
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
А това което правите в момента тук е още по трагично.Спорите кой колко милиарда има.Не се безпокойте всички имат достатъчно за да не им пука за Вас.И докато вие си спорите тук ,те ще стават все по-нагли и крадливи.Всяка една партия представена в парламента е лъжа.И да може и да се строят магистали с огромни закъснения,но това е единствено и само за да не им спрат парите от ЕУ там е най-сладко за крадене.Не се заблуждавайте че ГЕРБ,БСП,АТАКА,РБ,ДПС.Те са едно.Ама трудно го асимилирате за жалост
55
2
 
15
 
! Отговори
някоиси преди 8 години
Селските кметове в Пазарджишко събират подписи в подкрепа на кмета. Първо са минали през *** махали, а сега карат българите да се подписват. И ако някои не подпише, какво ли ще стане?
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това са *** - Тодор Попов , плащаше на хора по 50лв. да ходят на протеста на *** умните и красивите.. Понеже Пазарджик е доста близо до София , удобно и евтино да се закара платена *** при ***.
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има, няма, всеки рано или късно си плаща. Някой, официално - пред стената, други, не толкова официално, в калта пред колата.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
58, по-скоро с дядо Калашников или с чичо C-4
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя дали скоро ще има среща с г-н Макаров?
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а помислете колко кмета има в българия и за какво става въпрос!!!!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 55Цяла България знае, само ти не знаеш за това отпразнуване на 4-я си личен милиард ?? Като си неосведомен, сори.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко в тесен кръг отпразнувал. Така ли наричаш д-то си. И идваш тука да ни се поквалиш.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки от фирма Брокс (фирмата за чистота) който има така по-бял цвят на кожата и по добре облечен с фирмен транспорт да протестира заедно със *** в София .. Има един Веско в махалата косач на градинки , бавноразващ се *** , женен за българска *** ,от редкашите .. Беше на редовен на протеста на ***.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какво ще направат институците тези два апартамента се водят на часна фирма. хората 25 години пишат закони само и единствено да си крадат на спокоиствие.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя изгоре. Стана медиен,сега шамари от всякъде.
44
1
 
16
 
! Отговори
... преди 8 години
Ако искаме някаква справедливос да получил ЕДИНСТВЕНИЯ начи е да очистим и тоя и жена му и накой от неговите роднини! Вече 25 години се вижда как само ни КРАДЪТ И КРАДЪТ и накрая не само, че намт никакви присъди, но и ние излизаме виновн затова, че са ни КРАЛИ! Единствения начин, на тоя етап е, да се бесят директно в центъра на селото и да висят там до вмирисване! Гадно е, не по европеиски, ама докато няма отразъни ръце и глави, ми няма да се управим!
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор Попов пращаше фирмата за чистота да протестират заедно със *** в София , заедно с умните и красивите.
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кокошка няма прошка, за милиони има лично пространство.....
41
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата машина за гласуване на Тодор Попов , на парламентарни избори обслужваше ГЕРБ.
40
0
 
31
 
! Отговори
юрист преди 8 години
Почти 100 % от кметовете взимат рушвети по един или друг начин . Затова само чичко Макаров ги съди точно и бързо. Справка пиарката на кмета на Пазарджик .