След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов

Изпълнител на обществени поръчки "приютил" семейството
Обновена: 30 апр 2015 14:01 | 30 апр 2015 09:36,
190
След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов
Затвореният комплекс във "Витоша". Снимка: bTV

След като разбрахме за "селската къщичка" на пазарджишкия кмет Тодор Попов, който отрича да притежава луксозна собственост, се появиха нови информации за условията, в които той и близките му живеят.

BTV сега разкри, че семейството на градоначалника се шири в луксозен затворен комплекс с басейн в столичния квартал "Витоша". Цените на имотите тук започват от 900 евро на квадрат.

Там той има два апартамента от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно.

Още по темата

Справка в Имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма "Заводски строежи" – Пазарджик, която изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в града. Тя е построила автогарата, ремонтира улици, детски площадки, а и купува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Портиерът потвърждава, че съпругата на кмета - г-жа Силвия Попова живее на адреса във "Витоша".

"Моля ви съответно да не ми нарушавате личното пространство и да звъните. Каквото има, има си разследващи органи те ще си установят... И наистина не пристъпвайте натам, защото това вече е нарушение", е нейният коментар за имота.

Консултантът Стефан Стоянов, който управлява счетоводна и правна кантора, разтълкува счетоводните отчети на всички компании на семейството на кмета на Пазарджик, като обръща внимание, че две от фирмите реализират печалби без никакви разходи.

"Две от фирмите имат нула разходи за дейността, нямат материални активи и реализират за този период само приходи в десетки хиляди лева всяка една от тях. Това е възможно при специфични дейност, като комисионерски сделки", твърди той.

Друга особеност на тези две фирми е, че нямат персонал, нито офиси: "Нямат разходи за персонал, осигуровки, офиси, консумативи, суровини или каквито и да било други разходи".

Третата фирма - ТУМОРОУ, еднолична собственост на съпругата на кмета, също има необичайна бизнес практика, показва анализа на консултанта. Тя има едва 8 хиляди приход от дейността си за последната отчетена година. Но е взела 100 хиляди лева кредит, който е даден за заплати на собственика.

Или, иначе казано, г-жа Попова е взела фирмен заем, който си е дала като заплата, а фирмата остава на загуба със 100 000 лева.

"Странното тук е нещо друго - че тя има нула разходи, освен разходите за заплати. Нула активи, нула разходи, малко необичайно изглежда", откровен бе Стоянов.

Счетоводителите откриват и един доход от 2012 г., чиито източник не е ясен – заплата на г-жа Попова от над 200 000 лева, изплатено от друго дружество, което не е нейно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е лесно да не си ***.
18
0
 
35
 
! Отговори
...AndJusticeForAll преди 8 години
Боко нали иска пари в хазната?! Да ги погнат такива и после ще се хване за главата колко много можели да съберат! Ама тези май са от този вид човешки влечуги дето не трябва да се пипат.
17
0
 
42
 
! Отговори
Боцко преди 8 години
И това е само (един) 1 кмет на средно голям град. Какво ли е на другите места ? А за София не смея да си помисля.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоа изгореще го обичат у панделатаподдържа се
15
17
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Тези неща не са необичайни. Просто в България така се работи. Сега се правите на големи моралисти, но който и от вас да сложат на тази длъжност, също ще краде. Ядосвате се, че не можете и вие да крадете и да блажите като кмета.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия направо са се разперили ако могат държавата ще глътнат от лакомия.То бива, бива ама тяхното вече е свинщина, която за съжаление ще си продължи с пълна сила.Никой не очаква от органите, които изброява госпожтата да свършат някаква работа!!!
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само колко е прозрачно всичко! Ставаш политик и забогатяваш. До преди това си бил като всички прошляци. Простичко е...
12
1
 
28
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
До АнонименДо 4: Какъв комунизъм,бе момче ? При комунизма кмета на моя град живееше в апартамент 76кв. м.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички хора бяха полудяли в Пазарджик от любов към Кмета , оправил центъра - върви обяснявай че е с 30 милиона кредит.. И всичко това с помощта на ГЕРБ и Цветан Цветанов.. Знам един общински съветник който напътанаха данъчни даде 300хил. на Цеко подкуп и нема проблеми..
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да беше само тоз, с мед да го намажешми то всички са таквиз, че и по-страшни
9
0
 
49
 
! Отговори
Герака преди 8 години
Така е. За него и жена му - осигуреност за ТОМОРОУ /боже, каква парвенющина!/, а за нас един голям ТОДЕЙ! Ако сме държава, този хубавец веднага трябва да замине за затвора.
8
1
 
8
 
! Отговори
senseipetz преди 8 години
До Анонимен 3mi 6toto kato zane6 4e njama da stane ni6to pri organite, kak da ne se opowawa6 na tjah.. 6te ima6 i spokoistwie i wsi4ko. kerwana si wurwi, ku4etata laiat...
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ще го сдъвчат и изплюят, и чорапът пак ще остане неразплетен.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сиромах човек,да го оплачеш:(
5
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
айде при секретарката
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
яко
3
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези наглеци как свикнаха да говорят, когато ги сгащят пред камерите.Имали си органи, пред които всичко били казали, имало си съд..имали си служби...и т.н.Нагли, нагли...
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хитреците са замазали нещата подобаващо и се ширят в апартаменти, къщи и коли. Народът нека да гладува и да гласува за КОЙто трябва!
1
2
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този и семейството уредил, и себе си, и любовницата беше наредил преди да я гръмнат. Кой знае ощ колко хора е наредил - добър човек бе! Широкоскроен и с широк мироглед и хоризонт! Дете на прехода успяло в живота за разлика от една камара учили хора с по 3 вишута и с по 3 езика дето бъхтят за жълти стотинки, чудят се как да си платят сметките и защо са още в тази мащеха - България.