Допълнително полиция бори тапите на "Тракия" и "Хемус"

Трафикът остава интензивен и сериозно затруднен
Обновена: 1 май 2015 16:53 | 1 май 2015 15:10, Красимир Ангелов
29
Допълнително полиция бори тапите на "Тракия" и "Хемус"
Снимка: БТА

Допълнителни полицейски екипи от СДВР и областни дирекции на МВР са изпратени за подпомагане на движението по магистралите "Тракия" и "Хемус", информират от МВР.

От там посочват, че трафикът е интензивен и е затруднен в някои от участъците с ремонтни дейности на двете магистрали.

Със заповед на агенцията "Пътна инфраструктура" след 12.30 часа е започнало спирането на камиони с тегло над 12 тона в района на пътния възел "Жерково" на автомагистрала "Хемус" и в участъка "0-5-и км" на автомагистрала "Тракия", допълват от МВР.

Почти през цялата сутрин огромни тапи се обрадуваха по двете магистрали малко след София. Особено критичен е участъка от магистрала “Тракия” между 5 и 12 километър, където тази сутрин няколко километра са се изминавали за близо 40-50 минути, споделиха пътуващи пред Dnes.bg.

Заради сериозния трафик движението на магистрала „Тракия" при пътен възел „Церово" е пуснато заради интензивния трафик от София към вътрешността на страната, съобщава “Дарик”, позовавайки се на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

След съгласуване с Агенция "Пътна инфраструктура” ще бъде отпуснато и второ платно за движение на автомагистрала „Хемус”, което да подпомогне предвижването на автомобилите, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР –София.

Малко след 16 часа от АПИ информираха, че е нормализирано движението по автомагистрала "Хемус". Поради това отпада ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в района на пътен възел "Жерково".

От МВР отчитат още, че поетапно временно се спира и движението на автомобили с тегло над 12 тона на пътя от ГКПП-Калотина към столицата в района на град Сливница. Забраната важи до отпадане на необходимостта.

Потокът от автомобили на изхода на София в посока към автомагистрала "Тракия" се отклонява временно по пътя за село Нови хан и Вакарел, откъдето се включва на магистралата.

Интензивно е и движението по автомагистрала "Струма" в района от село Диканя до Дупница, както и в участъци от ГКПП-Дунав мост при Русе в посока към Варна и в посока към Бяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
10
 
! Отговори
БаБаце преди 8 години
Азе като видим че пъто е задръстен зимам хеликоптеро - Кугаро. Вие мишки се мушете е гужвата. Азе съм държавна Тиква и требе бръже да се движим.
20
6
 
5
 
! Отговори
шофьор преди 8 години
Не ми е ясно защо другарите се изказват и пътуват , нали асфалт не се яде. Сега отивайте на Позитано 20 да ви дадат хеликоптери. Пътищата са за нормалните и културни хора , а за БСП не .
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо плюете по полицаите? Да не би те да са започнали тези ремонти, да не би те да отговарят за организация на движението по магистралите или Агенция "Пътища"? Истината е че БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВАТА НА РЕМОНТИТЕ!!! Все нещо има да се ремонтира, да се поправя- независимо от това, че са му резнали помпозно лентичката миналата година или дори преди няколко месеца. Уж ново, скъпоструващо, ама не съвсем... А пък ремонтите почнат ли, края им се не види. Работниците пушат и се подпират на лопатите
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да кажа, че ако зависи от мен всички от КАТ София без изключение няма да получат и 1 лев от заплатата си. Заслужили са си я на 0%
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е гот че селяните висят по пътищата като прани *** и се "радват" на боковите магистралки.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата знае как да унищоши ***.Само малко време му трябва.Изнасяйте се на запад докато не е станало късно.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пращат полицаи за да си бъркат в носовете на магистралата...спират камиони които плащат 1000-1300лв годишна винетка за да не се движат....само не оправят пътищата ами крадат парите за тях и слагат 5см асфалт който при първия дъжд го няма.....крадете бе...още крадете...в гроба ли ще ги носите тези пари???къщи на по 3 етажа с 5 стаи на етаж да си направите...в всяка стая болен да гледате...
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прославутите Бокови магистрали, отново са затапени. Що така, бе другари милициЮнери ? Нещо май не сте много наясно с пътното строителство ?
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо винаги когато се върнат некадърниците от ГЕРБ на власт, започва да се образуват тапи по пътищата и да се говори за повишение на цените, не само на тока. Вижте какво стана с доматите. Ама на *** народ - прости управници. Това е.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкараха крадеца от Пазарджик. Какво ще стане с краденото не е ясно. Кога ще покарат софийските общинари е въпроса? Като им гледам колите здраво се гепи. В другите страни ремонти на такива места се правят денонощно за да не се предизвикват такива ужасни задръствания. А тук с месеци?!? Толкова си може смотаната даскалица и крадльовцити около нея. Ходи си моме у школото. Кво правиш на този пост?
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Л. 13Селяк, ти от кой тупрак на прованса си??
10
12
 
8
 
! Отговори
Л. преди 8 години
Некви червени *** по навик са изпълзяли от дупките на външните селски ***.Що не одите да врътнете по една сфирка на Путин за 9май и да се успоките? И без това за Вас тук няма място. Аре вогзала и в Масква, ***.
9
7
 
18
 
! Отговори
Нормално преди 8 години
ГЕРБ нямат капацитета да управляват. Единствената им цел е Тиквата да е доволен и да може да краде спокойно, а покрай Тиквата и те грабят каквото могат.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даскалицееееее, къде сииииии???? Блажиш ли, блажиш ли??????
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофената кралица продължава да разгонва майката на София. Есента гласувайте отново за тази *** която щеше де "оправи" Топлофикацията. Оправи си сметките както на нея така и на Тикваров. А вие чакайте по-добра организация и справедливаст.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато кореняк софиянците мрънкят, "селяните" вече се наядоха и напиха.
5
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При Оправлението на Тиквата е ТАКА!Хаос и безредици.Селяните превзеха властта в страната и КОЛАПСА приближава с всеки изминал ден.Гърция ще ви се види приказка в сравнение с това което ви чака!
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5ХА-ХА, селски, доста си подтиснат,а?!Моите родители от никъде не са идвали е не са тема.Темата са *** като теб!!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименA *** и баща ти от кое село се домъкнаха в София.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То, зат'ва се тръгва на път в 6 часа сабаале, кога другите още спат...