Палат за милиони, хоби за хиляди! На ход – хасковският кмет

"Претоплена манджа", коментира градоначалникът Георги Иванов
Обновена: 4 май 2015 13:58 | 4 май 2015 09:17,
173
Палат за милиони, хоби за хиляди! На ход – хасковският кмет
Имението на Георги Иванов. Снимка: bTV

Хасковският кмет Георги Иванов се шири в палат, който според специалисти по имотите, струва между 2 и 2,5 млн. лева.

Домът му разполага с басейн, кемпер, къща за гости, оранжерия, детска площадка и кей на язовир "Клокотница", до който е изграден палатът, показа разследване на bTV.

Алея, която минава през аранжирани зелени площи, води да кея, като достъпът до брега на язовира е запазен само за кмета и семейството му. Според архитекти това не е законно.

Още по темата
През 2007 кметът на Хасково обявява в декларация пред Сметната палата, че същата година със съпругата му са придобили 12 декара ниви и 500 кв.м. сграда със смесено предназначение в землището на село Гарвново. Купили ги със заеми. Всичко за 70 хиляди лева.

От проверка на ДНСК през 2011 обаче става ясно, че постройката със смесено предназначение се е появила не през 2007, а през 2005 година.

"Претоплена манджа", коментира Георги Иванов и обясни, че притежава строителна фирма от 1990 г.

"Правех по 120 апартамента на ден", обърка се Георги Иванов, но после се поправи - "на година". Хасковският кмет обясни, че има фирми на името на жена му и децата му, откъдето идват и доходите на семейството му.

Хоби за хиляди

Освен недвижимо имущество за милиони, общински съветници в сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията алармират, че кметът има и прескъпо хоби: колекционира ретро автомобили, сред които има някои доста скъпи, като "Ягуар".

От декларациите му се вижда, че между 2006 и 2013 е купил шест автомобила, за които може да се предположи. Общата им стойност е малко над 53 хиляди лева.

Истинската колекция на кмета обаче се води на името на автокъща в града, с която той формално няма нищо общо.

Според младата собственичка на автокъщата, която е наследила бизнеса от баща си - приживе приятел на кмета, споделяли страстта към ретро колите.

Както за ретро колите се знае, че са на кмета, въпреки че се водят собственост на автокъща, така и за комплекс - бъдещ шоурум в града се говори, че пак е на кмета, въпреки че по документи е на фирми, с които той привидно Георги Иванов няма нищо общо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
4
 
! Отговори
Кристко преди 8 години
Не е виновен нито кмета,нито крадливите политици!Виновни сме всички ние,които им позволяваме да се гаврят с нас.Съжалявам,но няма надежда да се промени нещо!
125
2
 
2
 
! Отговори
Киро Шопа преди 8 години
В България се е загнездило в народното съзнание виждането, че всички трябва да сме равни и по възможност мизерни и гологъзи. Това ни е насадено от 45 госини социализъм. Само, че житейските реалности са други. Живота е непрекъсната борба за място под слънцето. Никой уважаеми дами и господа няма да дойде и да ви "управи", както казва средния българин, чийто живот минава в това чакане и в плюене на всеки който малко е успял на надигне глава над общата кал. БРАВО КМЕТЕ, ЕВАЛА! ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ!
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не кметските имоти са интересни. Интересни са тези, които трябва да контролират, тези, които са проверявали кметските декларации. Тях ги вижте! Защото старата поговорка гласи: Не е луд който изяжда зелника, а този който му го дава. Какви са тези сили и енергии дето ще си кмет и ще въртиш бизнес за милиони? Как другаде по света това не е възможно, а в България има толкова способни хора? Браво! Хвалà на този човек - òправен! Дай Боже всекиму да има син милионер, жена - бизнес дама...
123
0
 
4
 
! Отговори
гугълист преди 8 години
Влезте в Google Earth, отидете на язовир Клокотница(Югозападно от едноименното селище) и разгледайте кметския имот(показан на снимката) и други бижута, които не са евтини рибарски колибки и продължете с въпросите: Каак? От Къдее е всичко това?
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проверете имотите на кмета на общ.Стамболово--имат къща до стадиона в Хасково с басейн на първия етаж на къщата.
121
8
 
4
 
! Отговори
от тв7 преди 8 години
Е ,не виждате ли че е увеличен мащабът,стига сте се излагали.
120
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се проверяват всичките кметове,ако трябва и 20 г назад, а сьщо така и всичките служители в техническите служби кьм общините,които цял живот се чувстват недосегаеми,защото от 30г работещите там си правят далавери с обществени порьчки,аз не говоря зв млади специалисти,а за стари обиграни още от соца, това са предимно жени, които пробутваха всичките обществени порьчки на мьжете си,за 30г са си направили хотели и много друго,,,, а сега се явяват радетили на реда,,,говоря за един мальк град ,2 часа от София ,проверете там и кой какво притежава и на кого е прехвьрлено по родн,линия
119
0
 
18
 
! Отговори
никоо преди 8 години
Придлагам да го обесим без съд и присъда за назидание
118
1
 
24
 
! Отговори
еи преди 8 години
Кога ли ще се чуе отново : В името на народа сте осъден на...
117
2
 
7
 
! Отговори
chach преди 8 години
tozi kmet ne tribva da osamne
116
0
 
19
 
! Отговори
аник преди 8 години
А РР за хобито му каза че купува колите в лошо състояние и са евтини -е вече ни прати за зелени домати всеки знае че реставрация се прави с париииии ама моооого пари нали???????
115
4
 
15
 
! Отговори
аник преди 8 години
Не разбирам защо го плюете кмета.Всеки на негово място ще постъпи така-щом има кой да му издава разрешителни за строежи той не е виновен.Ако чакате прокуратурата да се задейства охооооооа пък за наказание изобщо не го мислете човека.Ще си живее няма да живурка.Какъв пестелив син само има на 18-19 години какъв хотел само.Че половината от работещите са бедно-ама моля ви що му пука.......и не само...........
114
1
 
31
 
! Отговори
Ann преди 8 години
Не е само този кмет. Всички са така, вземат процент от всичко що се строи и прави в града. но някои го правят по- скрито и привидно се правят, че живеят скромно, а инвестират в чужбина.
113
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокуратура и следствие да си свършат работата и ако не може да докаже разходите да си понесе наказанието. Но това че е блокирал част от брега за лични нужди е първото нарушение, което не се нуждае от доказване.
112
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ам на великото търновско кметче
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ама да проверят стария ни кмет Йорданчо в БС да видят какви парички и палати има :)
110
29
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Нечете ли!Има строителна фирма човека ,строи по 120 апартамента на година.Остава да не може да си построи къща.Прехвърлете се на някой друг кмет с тоя ударихте на камък
109
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонименnyama da ima za kmeta na burgas za6toto toiu nyama palat za milioni a jivee v panelka .kmeta ni e nomer1
108
0
 
19
 
! Отговори
Ина преди 8 години
А депутатът Станислав Иванов му е син.
107
0
 
14
 
! Отговори
златко преди 8 години
Златко Желев да не е братко батко,май претоплената манджа се отнася за всички дори и журналистите само пишат,а защо не сезират те самите прокуратура съд от 1990 г.били на авто къща хоби ,всичко това е жива мафия и всеки се преви на расеян или страха ги е обзел,Галеви,Наглите и др.май Цветанов поне ги сплаши,но сега май той ще обире пешкира,а на нас на БГ и трябват железни ръце на съда,а там същото мафия.