Битото момиченце може да отиде в приемно семейство

Имало типичното поведение на малтретирано дете
1
Битото момиченце може да отиде в приемно семейство
Снимка: архив, БулФото

Най-вероятно битото двегодишно дете от търговищко село ще бъде настанено в приемно семейство. Това съобщи Маринела Иванова, началник отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане" в Търговище пред БНР.

Още по темата

По думите й най-важно е здравословното състояние на момиченцето и когато то бъде овладяно, ще се извърши преценка за предприемане на най-подходящата мярка за закрила.

Маринела Иванова сподели, че детето е имало "типичното поведение на малтретирано дете" в болницата.

Сигналът за упражнено насилие над 2-годишното дете, което се лекува във варненската болница "Света Марина", е получен на 30 април.

При операцията на 1 май са установени счупени ребра и увредени вътрешни органи. Полицията е установила , че майката на дето е нанесла побоя. С прокурорско постановление тя е задържана за 72 часа.

Майката и детето са на територията на община Търговище от края на месец февруари. За детето не е постъпвала информация, както и сигнал, до 30 април.

"Извършваме оценка на сигнала. Информация ще поискаме, вече сме направили стъпки, от дирекцията, от чиято територия идва майката. Също така поддържаме и контакт с колегите от отдел "Закрила на детето" във Варна, които ни подават информация във връзка със здравословното състояние на детето", обясни още Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Търговищебито дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.