TV7 до Борисов: Синдиците искат единствено спирането ни

Това е поведение на репресивен апарат, смятат от телевизията
Обновена: 5 май 2015 19:08 | 5 май 2015 19:05, Красимир Ангелов
57
TV7 до Борисов: Синдиците искат единствено спирането ни
От TV7 изпратиха писмо до премиера Борисов. Снимка: БТА

Взаимоотношенията между синдиците на КТБ и телевизия TV7 вече далеч надхвърлят правните и финансови взаимоотношение между кредитор и длъжник, пишат в писмо до премиера Бойко Борисов от ръководството на медията.

"Днес – 05.05.2015г., предложихме на синдиците погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на  част от сумата до края на следващата седмица. Получихме категоричен отказ. Бе ни заявено, че на 7-ми май съдия – изпълнител ще пристъпи към изземването на техниката, която е обезпечение по кредита”, се чете в писмото на изпълнителния директор на TV 7 Кирил Благоев, което освен до премиера, е адресирано още до вътрешния министър Румяна Бъчварова, финансовия Владислав Горанов, председателя на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова и до Радослав Миленков - председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Още по темата
"Единственият извод, който е възможен, е че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на TV 7, а от нейното спиране. Това не е поведение на банка, а на репресивен апарат. Ако намерението на синдиците за изземване на техниката е непреодолимо, предлагаме тя да бъде описана и оставена на отговорно пазене в сградата на телевизията до края на м. май. Срок, в който поемаме ангажимент дългът да бъде изплатен”, сочат от TV7.

От телевизията изразяват готовност, ако желанието на КТБ е техниката непременно да бъде изнесена от телевизията, тя да бъде опакована от екипа на телевизията е доставена на посочен от синдиците адрес. “За това са ни необходими дни. Така ще предотвратим повторението на грозните сцени от 29-ти април", пише в писмото на Кирил Благоев.
 
"Настояваме сървърът - "сърцето на телевизията“, да бъде в наше разпореждане до копирането на информацията, на която той е носител и която е собственост на телевизията. Европейските директиви изрично разпореждат да не се вреди допълнително на длъжника. Вярваме, че България като страна–членка на ЕС е демократична и цивилизована държава", се чете още в позицията на TV7, която завършва така:

"Уважаеми господин министър – председател, уважаема госпожо министър на вътрешните работи, Обръщаме се към Вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост. Името на тази конфискация е "кражба“. Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Бойко БорисовTV7синдици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
11
 
! Отговори
Б.Борисов преди 8 години
Диагнозата "фисура ани" е гарантирана за ТВ7. Да се готвят дудуков, пчеличката и тролчетата:)))))))
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога е работа на премиера да се занимава с частен съдебен спор между корумпирана зависима телевизия и нейните кредитори ? Горкия Б.Б., цял ден му пишат такива ***, никакво уважение към високата институция министър-председател.
15
2
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Абе, питам се ако аз дължах 8 милиона, дали щяха да се чудят дали да ми вземат сървъра.
14
3
 
10
 
! Отговори
WC преди 8 години
Време е да се пусне водата. От това тоалетната чиния няма да изчезне. Просто ще седне следващия ... който със сигурност ще дава същата "продукция".
13
5
 
16
 
! Отговори
активен преди 8 години
Да пишеш писмо на убиеца си да те спаси. Е, няма такава държава. Е, няма такъв народ.
12
6
 
8
 
! Отговори
журналист преди 8 години
Другари да те плюят , а ти да викаш , че дъжд вали някак си не се връзва . Борисов закривай и мачкай продажни журналисти . Само си спомнете какво говореше Бареков и тогава давайте акъл червени тролчета .
11
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТВ7 изпратиха писмо до човека, чиято къща бяха обсадили, след като му направиха Костинброд а Бареков искаше да го вкава в затвора. Тази гнусна телевизия няма капка срам и се надявам да я затворят през следващите дни. Тези журналисти-слагачи, които ядоха от ръката на Бареков преструвайки се че не знаят за какво става въпрос, сега да не се изкарват най-големите революционери, всеки ги знае що за стока са. Ако бяха толкова достойни, да бяха напуснали отдавна.
10
4
 
15
 
! Отговори
TV пророк преди 8 години
Сега ще ви спрат за да поевтинеете максимално, защото работеща телевизия струва много повече от неработеща. После ще дойде новия "спасител", който ще е някой преобут и гримиран за пред хората гавазин от свитата на предишния ви падишах, на който предстои отново да се надупите ... но с това сте свикнали.
9
4
 
11
 
! Отговори
Споко бре журналя преди 8 години
Да се бяхте поразсърдили на шефовете си за натрупаните борчове, пък вие попръжняте съдия-изпълнителя, който прави това, което закона го задължава да прави. Няма как да не ви е ясно, че в момента никой не ви ще в този си вид, а именно да сте единствената независима телевизия по ирония на съдбата (хем стария собственик не може да плаща, хем новия още не се е явил на хоризонта). Скоро ще си имате нов чорбаджия и ще засвирите поръчковата музика както си знаете от доброто (за Вас) Бареково време.
8
3
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Ти от кои комонисти си, явно от кървавочервените. Както искаш да мачкаш така и твоят ред да те смачкат ще дойде. Нали знаеш колко бързо вече се обръща палачинката.
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата иска да ги унищожи, не на него се молят........ Абе в БГ няма ли прокуратура ? КОЙ всъщност е ТИКВАТА ! И сценарият с протестите и кандидата за ДАНС бе дело на Тиквата !!! Всички живее в един измислун свят ! Мислим си, че в парламента има опоненти, но не е така !
6
18
 
16
 
! Отговори
междунар. журналист преди 8 години
Ако аз съм на мястото на Борисов ще ги смачкам TV 7 . Те му направиха Костинбродската афера . Миналата година му разболяха детето . Няма прошка за такива уж журналисти .
5
2
 
13
 
! Отговори
жидонимен преди 8 години
До АнонименТоя път не позна.Подценяваш Сидеров,който предвижда какво ще кажете,още преди да сте си го намислили.
4
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров и Енчев са най големите борци за спасението на Пеевската телевизия.После атака не били клон на ДПС
3
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А га ядохте кифтетата не ривахте , а сега ривете .
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз също ще помоля премиера за спасението на моето ЕТ- Папагал.Аз също съм пред фалит и затваряне на двата плод зеленчука ,притиснат съм от банки и данъчни.
1
1
 
5
 
! Отговори
Olga преди 8 години
ako tova e komshiata Metin Bashev s panelnata boxoniera na 16 etaj v treta Mladost na raste, no ne staree - s nevarnat kredit - dosega da sa mu obrasnali boxonierata sadiite ispalniteli :-)ama na mafmediata ste i se razmine.