TV7 до Борисов: Синдиците искат единствено спирането ни

Това е поведение на репресивен апарат, смятат от телевизията
Обновена: 5 май 2015 19:08 | 5 май 2015 19:05, Красимир Ангелов
57
TV7 до Борисов: Синдиците искат единствено спирането ни
От TV7 изпратиха писмо до премиера Борисов. Снимка: БТА

Взаимоотношенията между синдиците на КТБ и телевизия TV7 вече далеч надхвърлят правните и финансови взаимоотношение между кредитор и длъжник, пишат в писмо до премиера Бойко Борисов от ръководството на медията.

"Днес – 05.05.2015г., предложихме на синдиците погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на  част от сумата до края на следващата седмица. Получихме категоричен отказ. Бе ни заявено, че на 7-ми май съдия – изпълнител ще пристъпи към изземването на техниката, която е обезпечение по кредита”, се чете в писмото на изпълнителния директор на TV 7 Кирил Благоев, което освен до премиера, е адресирано още до вътрешния министър Румяна Бъчварова, финансовия Владислав Горанов, председателя на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова и до Радослав Миленков - председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Още по темата
"Единственият извод, който е възможен, е че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на TV 7, а от нейното спиране. Това не е поведение на банка, а на репресивен апарат. Ако намерението на синдиците за изземване на техниката е непреодолимо, предлагаме тя да бъде описана и оставена на отговорно пазене в сградата на телевизията до края на м. май. Срок, в който поемаме ангажимент дългът да бъде изплатен”, сочат от TV7.

От телевизията изразяват готовност, ако желанието на КТБ е техниката непременно да бъде изнесена от телевизията, тя да бъде опакована от екипа на телевизията е доставена на посочен от синдиците адрес. “За това са ни необходими дни. Така ще предотвратим повторението на грозните сцени от 29-ти април", пише в писмото на Кирил Благоев.
 
"Настояваме сървърът - "сърцето на телевизията“, да бъде в наше разпореждане до копирането на информацията, на която той е носител и която е собственост на телевизията. Европейските директиви изрично разпореждат да не се вреди допълнително на длъжника. Вярваме, че България като страна–членка на ЕС е демократична и цивилизована държава", се чете още в позицията на TV7, която завършва така:

"Уважаеми господин министър – председател, уважаема госпожо министър на вътрешните работи, Обръщаме се към Вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост. Името на тази конфискация е "кражба“. Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Бойко БорисовTV7синдици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде намират пари за заплати? Без заплати, щяха отдавна да избягат и да се върнат по родните си кабеларки на по-ниски заплати. Май не си плащат дълговете, а продължават да източват телевизията чрез заплатите си. Затова не им се спира. Дърпайте шалтера на сървъра, великолепният век на тв7 свърши, стига турски сериали.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TV7 KOO ZATVARQIII
35
1
 
0
 
! Отговори
никой преди 8 години
До Анонименправ си, разгада ме, няма да се крия, лично ми плаща...
34
4
 
4
 
! Отговори
никой преди 8 години
ами ТВ7 вие плюхте бате бойко, а сега плачете. не съм за *** боко, но той ще ви накаже, другия път да си знаете...
33
5
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Тв 7 е най-скапаната медия в нашия ефир.Те нямат и грам обективизъм в новините им.Просто са вредни за България и срам за журналистиката.Парите трябва да ги върнат до стотинка ако искат да продължат да съществуват.Въпреки че са ПОЗОР за журналистиката и свободата на словото ,ако се издължат и да продължават да предават.Аз дори не знам на кой канал са ми
32
6
 
7
 
! Отговори
журналист преди 8 години
Интересно червения *** беше голям радетел на законоста , а сега TV 7 да не си плати дълговете , само защото са против Борисов. Да ама не . Този път прошка няма да има . Независимо по какъв начин телевизията ще си плати. Ако искат от Позитано 20 да поемат дълговете и готово .
31
9
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Що не пишете на Цветан Василев? Кога плюехте по ББ и Ц. Василев ви плащаше, бяхте добре!
30
4
 
4
 
! Отговори
sw. преди 8 години
До Анонименточно така да ги сметем ,плазмодийтемначело с бб.представятели си тъпънар за шеф на парламента,мн.падна БГ,много!!!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Skapvaneto na TV 7 e kato skapvaneto na ***..i razchistvane na smetki...ili nakoi mnogo go e strah ot informaciata.cho ne skapat BTV zachoto vsaka vecher pravat svi...i na BB
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Glupav hod ot strana na BB..namesi se v chasten spor..no toi vinagi taka pravi...sazdava situacia nagnetava napregenie i posle hob poavava se i razrechava problema..da vidim sega za cenata na toka...tam kakav spasitel che e...Ministarat na MVR se avava v chasten spor.. nama li koi da i kage...
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бивш член на БСП Е какво ? Значи Борисов е един коплексар който си избива комплексите като показва колко власти ***.Явно той и вие около него сте привърженица на сталиновата форма на демокрация - има човек има проблем няма човек няма проблем.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е за колко ще го продадат синдиците този сървър? Дали ще му вземат 20% ? И носят ли изобщо някаква отговорност , ако съберат по малко отколкото е било възможно ?
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички, са за народен съд и после Белене до живот и Бойко и останалата фашистка *** подкрепяща неонацистите от Киев, които избиват православни християни наши братя. Малко ви остава и ви помитаме .....
24
5
 
4
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
Какъв е пък този сървър, че информацията да не може да я копират вече пет дни, колко терабайта е информацията? Дали не са два хоста в клъстър и общ сторидж, използвани за виртуализация? Много са въпросителните...
23
12
 
13
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 8 години
А когато БСП-ДПС-Атака стояха зад Йовчев , Цацаров и Бареков и тормозиха Борисов ви беше добре нали другари . Сега юмрука на властта трябва да се стовари върху вас , както стана с Бисеров да видите как е . Болят ли ви зъбките, а другари . Закривай и мачкай Бойко , и никаква милост към твоите палачи .
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21....... И остава БКП-ГЕРБ . Мръсен *** ,това ли искаш ? Отиват си,, лошите комунисти ,, БСП и остават ,,добрите комунистите,, от ГЕРБ. Всичкитее.е.е ! Всичките ,начело с Тиквата ,***,Гоце ,Цецка ,Цецо ,Кукувицата , Лютфи ,..Всичсите ,барабар с внуците.
21
5
 
9
 
! Отговори
„ЕИНТ преди 8 години
САМО ГО ПОГЛЕДНЕТЕ ........................................................
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Частните съдебни изпълнители изпълняват държавни поръчки.Затова премиера и министърна на ВР стоят зад скандала в ТВ 7.Общините също са си наели частни съдебни изпълнители и играят заедно.
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички средства са позволени , но тази телевизия или си плаща дълговете или си заминава . След това и БСП си заминава .
18
3
 
19
 
! Отговори
Челен пример преди 8 години
Някой да е чувал премиер и вътрешен министър на държава, пък дори и от Централна Африка да решават проблемите на частна медия с нейните кредитори.