Сирени за децата, загинали при катастрофи

В цялата страна с панихиди почетоха паметта им
8
Сирени за децата, загинали при катастрофи
Снимка: БТА

В цялата страна днес в 12.00 часа беше почетена паметта на децата, станали жертва на пътни инциденти.

В районите на учебните заведения патрулните автомобили на Пътната полиция отдадоха почит с пусната звукова, светлинна, сигнализация и минута мълчание.

Панихиди в памет на децата бяха отслужени в цялата страна. Инициативата се провежда в рамките на Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението по пътищата.

В Силистра в районите на три училища, заедно с пътни полицаи, деца раздаваха на шофьори и пешеходци цветя и превантивни печатни материали.

От Областната администрация за участниците бяха осигурени светлоотразителни жилетки с надпис "Спаси живота на децата".

Началникът на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР в Ловеч Николай Недялков коментира, че инцидентите с деца намаляват.

Според него най-опасни остават районите около училища и детски градини.

"Всеки, който приближава с автомобила си до учебно заведение, училище, детска градина, да бъде по-внимателен и по-предпазлив и да спазва ограничението за скоростта, която е за населеното място, по принцип, в районите на училищата има друго ограничение на скоростта, и да бъде винаги предпазлив, че винаги може да пресече дете внезапно на платното за движение, да има възможност да спре. А пък децата, като спрат на тротоара, да се огледат първо наляво, след това надясно и пресекат, когато има възможност, и да използват винаги пешеходните пътеки", посъветва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
Не сирени ни трябват , а силна ръка на управление, стабилни закони за наказания / без изключение, кой кой е , какъв пост заема, чий син е и т.н"По този начин ще има ред и дисциплина и почернените майки и псуващите бащи ще намалеят/ надявам се.След като се изврати колата - пътища много.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
@4, така е. Но не само това. Трябва култура... култура на пресичане, култура на каране и по възможност, култура на полицията. Последното май е оксиморон, но... не криене по храстите на сянка, а истинска работа ! И, дай боже , някой ден това да се случи !
3
1
 
2
 
! Отговори
Лютив Бостан преди 8 години
Срамота е че така нелепо загиват толкова деца а и възрастни.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не сирени, а превантивни мерки с джигитите трябват!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kakvi sireni be, obesete po-dobre tezi deto sa gi ubili.