От проверени 14 рейса на "Калотина" – 11 с нарушения

Глоби за около 30 000 лв. наложиха инспекторите за 5 часа
7
От проверени 14 рейса на "Калотина" – 11  с нарушения
Снимка: Булфото, архив

Глоби за около 30 000 лева са наложили инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" по време на петчасова акция вчера на българско-сръбската граница при ГКПП "Калотина".

Проверявани са главно автобусите, влизащи на територията на България.

От проверените 14 автобуса на 11 са съставени актове, съобщава пресцентърът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Проверяващите са констатирали масово неспазване на изискванията за управлението и почивката на водачите, както и нарушения, свързани с тахографските листове. Един от водачите е бил без свидетелство за управление на МПС. При един от автобусите е установено, че предното челно стъкло е спукано, за което също е съставен акт.

На 9 май в района на граничния пункт са задържани товарен микробус, превозващ 43-ма сирийски граждани, както и седеместен лек автомобил с други 14 граждани на Сирия. Те са декларирали пред проверяващите, че са заплатили за превоза. В следствие на това контролните органи на ИА "Автомобилна администрация" са наложили глоба от по 1500 лева на водачите, а превозните средства са спрени от движение за срок от шест месеца.

Масираните проверки в районите на граничните пунктове се извършват по разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски.

Основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентираният превоз на пътници, както и да се повиши контролът над автобусите и камионите, преминаващи през българските гранични пунктове.

От началото на тази година са установени близо 50 нерегламентирани превози, се отбелязва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нелегалните превози до Германия,Англия и Белгия кога ще ги погнете.Адресите,имената и номерата на автомобилите ги има във фейсбук групите.Тези хора превозват хора и товари без да плащат една стотинка данък на държавата,опасни са карат по 20 часа без да спират,изнервени са и понякога крадът от товара.Правят нелоялна конкуренция на законните
6
1
 
0
 
! Отговори
дападжия преди 8 години
И всичко да ти е наред, пак си в нарушение!
5
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
С инцидентни акции най-много инцидентни нарушения да се открият. Както казваше др. Т. Живков на времето - "лабава работа!" Нашите пропускателни пунктове продължават да са просто като "скъсана торба"- кьораво и сакато минава. Дано ИДИЛ да не решат от там да влизат . За което разбирасе ще се сетят в 1 момент....
4
0
 
8
 
! Отговори
Кой-Той преди 8 години
А къде са били тези мишки до сега,само седят и лапат мухи
3
0
 
7
 
! Отговори
x преди 8 години
Супер, за тази година си изработиха нормата - 5часа. До година до амина.
2
12
 
1
 
! Отговори
знайко преди 8 години
наблюдательо!!!нема ли кво друго да гледаш...???? бе маркуч?!?
1
2
 
24
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Хайде да почвате и бакшишите където стоят на ул Раковски защото там знаците са искрящо ЖЪЛТИ СПИРАНЕТО ЗАБРАНЕНО!!!А някой от тях нямат и завършен 8 клас и не могат да четат и пишат, но имат право да карат такси ,,,,