Ще събаряте сами, или да ги бутаме?

Ромско "предай нататък" започна от днес в хасковски квартал
Обновена: 12 май 2015 15:41 | 12 май 2015 15:40, Красимир Ангелов
30

Снимка: БТА

Служители на общината в Хасково и РДНСК след дълго отлагане пристъпиха към премахване на незаконно построени къщи в хасковския квартал "Орфей".

За да запазят строителните материали, ромите се споразумяха с представителите на властта сами да съборят къщите си до край на май. Според решението трябва да бъдат бутнати 4 незаконни къщи на ул. "Могила".

Постройките са обявени за незаконни още преди години, след като съседи от блоковете до тях са подали жалби. В къщите живеят около 40 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 8 години
И къде е Цветан Василев,а какво стана с квесторите от КТБ.А бе тези закони само за бедните ли са,каквито са 80 процента от българите?
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къдее другарят местан нали това е неговият електорат?? За избори ги търси а когато трябва да им помогне да си купят места и да си построят къщи го няма никакъв. Обаче само пищи за етничиският мир. Е този етнически мир рано или късно в такава война ще се превърне че местанчо няма да може да си намери място.
13
11
 
3
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
А блоковете законни ли са? Развитият социализъм ги строеше на чужда земя. После изведнъж станаха законни. Вдигнаха ръка политиците и хоп- всичко е законно. Една държава престава да съществува, когато управляващите не спазват законите, които те самите са измислили и гласували.Какво остава за римляните? Те така и не могат да четат. Те могат само да гласуват.
12
3
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
да живеят на палатки амуджите!!
11
1
 
20
 
! Отговори
от 17 преди 8 години
Липсата на отговорност. Това е аспекът, в който ромите не са интегрирани. За това има и кражби на ток, на строителни материали на вода и ... всички знаем на какво. Ромите трябва да бъдат научвени какво означава задължение и ангажимент КЪМ държавата, какво означават данъци и какво получават от държавата. Защото в момента ПОКОЛЕНИЯ наред растат с представате, че държавата им дава безвъзмезни помощи, за да въртят гюбеци и да вдигат сватби. Но никой не мисли от къде идват тези пари! Това е проблемът
10
1
 
22
 
! Отговори
от 16 преди 8 години
Ромите са напълно равнопоставени, дови повече. Те имат повече привилегии от нормалните българи благодарение на непрекъснатите социални облекчения и помощи. В Италия ги смятат за номади и в Италия, въпреки, че ги има много по-дълго от България те все още ходят с палатки и каруци из страната! А тукашните имат ПАРЦЕЛИ И ИМОТИ. После ми реве Хелзинският комитет и медиите извъртат фактите. Има стотици хора, които ги учат на занаяти по доброволни програми. ПРОБЛЕЪМ е в липсата на ОТГОВОРНОСТ!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложих ти минус, заради изказването ти, че те биват игнорирани. Информирай се и виж колко много и то СТОТИЦИ програми вървят и то от ГОДИНИ за интегрирането. Предлагат им дори в напреднала възраст да се образоват и ги учат на проста домашна икономика. Училищата са свободни. Всеки може да ходи в тях. В Стара Загора си имат дори тяхно училище в техния си квартал. НИКЪДЕ В ЕВРОПА няма този ЛУКС, който България им предоставя. ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ и спрете да бръщолевите простотии!
8
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turchin21.07.2014! Bqha saboreni kashtite na romite po narejdane na kmeta na Stara Zagora! Sled tova kakvo ss sluchi? Edni golemi bedstviq koito navodniha i saboriha kashtite na hiledi Balgari! Ne sam se radval, no Gospod gleda ot gore!
7
1
 
15
 
! Отговори
... преди 8 години
Четири къщи с 40 човека. Не повече от 40 квадрата всяка Смятаааай.
6
2
 
21
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Повечето от строителните материали за къщите са крадени. Отглеждахме си ги, развъдихме си ги за 25 години, сега ще се чудем какво да ги правим и къде да ги местим!
5
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са като библейска напаст!
4
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо общинско жилище или обезщетенийце няма ли да им дадем?
3
1
 
38
 
! Отговори
do 4 преди 8 години
Е, че техни са си. Те не са ги откраднали, те са си ги набрали. Пфююю. Не научихте разликиата между крадене и бране.
2
1
 
53
 
! Отговори
666 преди 8 години
А в София кога? Факултета плаче за подобна акция!
1
1
 
48
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Искам да се проследят тези "граждани" и да не се позволява да си построят копторите 500 м. по-надолу!