Утре на плаж с чадър, в неделя с чадър за дъжд

До 30 градуса ще удари живакът в петъчния ден
1
Утре на плаж с чадър, в неделя с чадър за дъжд
Снимка: Булфото, архив

През нощта ще преобладава ясно време, с по-значителна облачност преди полунощ над северните райони от страната и на изолирани места там все още ще превалява.

Минималните температури ще са между 11° и 16°. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево.

След пладне ще се развива купеста, в Североизточна България – купесто-дъждовна облачност и на места слабо ще превали. Ще духа слаб западен вятър, след обяд в източните райони ще се ориентира от юг и ще е до умерен.
Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитиран от "Фокус".

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд обаче ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие е възможно да превали. Ще духа слаб западен вятър, който след пладне ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са между 22° и 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 16° - 18°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места слалбо ще превали. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 14°.

В събота сутринта ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Температурите ще са все още високи - максималните предимно между 28° и 33°.

След обяд от север ще започне да прониква хладен въздух. Ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места, главно в Западна България ще превали и прегърми.

В неделя и понеделник повече слънце ще има преди обяд и в югоизточната част от страната. Над останалите райони облачността ще е по-често значителна, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Дневните температури ще се понижат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Ама много сте оригинални, кой ви мисли заглавията, бе?