Цяло ято фламинго долетя в Бургас

12-те птици полетели към солниците на града
18 май 2015 16:51,
12
Цяло ято фламинго долетя в Бургас
Снимка: БДЗП

Дванадесет възрастни розови фламинга са се появили над защитена местност "Пода" до Бургас, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), цитирани от БТА.  Ятото е минало над северната част на местността и е закръжило над залива "Форос".

На моменти птиците са се спускали ниско към водата, сякаш се опитват да намерят място за кацане. Накрая са полетели по посока на Атанасовското езеро, където солниците предлагат много подходящи условия за тези птици, разказват наблюдателите на ятото от БДЗП.

Розовото фламинго е рядък и нередовен посетител в България. Обикновено са наблюдавани единични или до към 6-10 птици, като само в два случая са отбелязани големи ята. От началото на 2013 г. досега в района на Бургаските влажни зони, включително в защитената местност "Пода", се придържат постоянно от 3 до 5 розови фламинга, предизвиквайки огромен интерес, както сред туристи - орнитолози, така и сред обикновените хора.

С новото "попълнение" те стават рекордно много за района на Бургас и със сигурност ще се радват на жив интерес от бургазлиите и гостите на града, отбелязват от БДЗП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Столичанка преди 8 години
Живял ли си в Бургас?Знаеш ли, че в Бургас няма бездомни кучета? В София си имаме. Много. И не са някакви мили безобидни кученца, а огромни и охранени, перфектните пазачи. Не ни стигаха ромите в София и си внесохме още. Сега центърът ни прилича на квартал в Бангладеш.Знаеш ли, че в Бургас има места за всички бургазлийчета в детските градини?За моето дете нямаше място.Бургас има само един недостатък: заплатите са им по-ниски и безработицата е голяма.;Всичко друго им е на 6!
8
2
 
3
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
То.... голяма новина бе :D :D 12 птици Фламинго долетели. Ми нали това им е работата да летят. Ако беше долетяло стадо слонове или хипопотами - е това вече щеше да е новина, ама то птички долетели :D
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ФАШИСТАз бих му отговорил така: - Защото фламингото е свикнало да живее в саваните на Африка и Бургас му се вижда най-близко до тях!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата неделя бях там, за малко съм изпуснал прекрасната гледка.
5
6
 
9
 
! Отговори
Стига глупости преди 8 години
най - добрият град за живеене ама друг път. Не знам кой *** го измисли това, както и, че Бургас е най - спортният град за 2015 г. Да спортен - без нито един отбор като хората, за футбол пък да не говорим. Реклама на едни наши хора, това е май истината.
4
3
 
8
 
! Отговори
333 преди 8 години
И те знаят кой е най-добрия град за живеене!!!ХАХАХХАХ
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За иедене стаа ли ? мои мангу и килметта тфа го интерсуфат!
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно, че ще изберат най-европейският град на България! Защо не кацнаха в София?!
1
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Когато бях в Уофич бей Намибия - цялото градче е пълно с летящи розови пера от фламинго - близо до градът има хиляди фламинго - фламингото е розово - защото си хапва рачета - ако е в плен и не му дават рачета- то фламингото става бяло на цвят