Лятно КЗП: Туристи ще се жалват на плажа

Комисията ще разположи свои приемни по Черноморието
21 май 2015 21:00,
5
Лятно КЗП: Туристи ще се жалват на плажа
Снимка: Булфото, ахрив

Комисията за защита на потребителите ще има приемни на открито по Черноморието през летния туристически сезон, съобщи във Варна председателят на комисията Димитър Маргаритов, цитиран от БТА.

Той уточни, че приемните ще бъдат на разположение на туристите през целия сезон в по-големите градове по Черноморието и в курортните комплекси. Приемните ще заработят от 1 юни. От комисията ще се постараят във всяка приемна да има поне по един служител, който да ползва чужд език.

Председателят на комисията посочи, че успоредно с приемните, екипите на КЗП ще имат готовност и за проверки, когато хората адресират към тях различни проблеми.

"Ние ще се стараем веднага да реагираме с екипи и проверки", каза Маргаритов.

От началото на годината комисията е направила над 2200 проверки, които касаят туристическите продукти. По думите му са констатирани 250 нарушения, за които са съставени актове.

"Най-честите оплаквания са свързани с несъвпадение на това, което им е предложено, и това което получават на място. При кампанийните проверки на КЗП най-често като нарушение се констатира, че има несъответствия между категоризацията и услугите, които предлага съответното място за настаняване или заведение. Има тенденция на увеличаване на броя на жалбите и сигналите от потребителите към комисията", коментира още Маргаритов и обясни, че според него българският потребител става по-активен и научава, че има права, които може да защити.

"Комисията ще работи в тази връзка в две насоки. Първо когато има жалби и сигнали да реагира максимално адекватно с проверки, с произнасяне и санкции, когато има нарушение. От друга страна ще се опитаме да накараме хората да осъзнаят, че могат да си помогнат превантивно, и когато се информират още на място", посочи Маргаритов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
синева преди 8 години
Човек трябва да отива на почивка с нагласа за приятно прекарване, не с нагласа за жалби.
3
1
 
4
 
! Отговори
333 преди 8 години
До сега лятото пращаха в приемната на Златни една възрастна женица, колкото да приема писмени жалби и сигнали. А сега? Кого ли? Дали ще е засуканата любовница на регионалния директор? Последната все ще да назнайва поне френски, евентуално.
2
1
 
4
 
! Отговори
333 преди 8 години
Щели да разположат поне един служител с чужд език - ХАХАХАХА! Като ги знам във Варненското подразделение как говорят чужди езицииии, леле мале, ужас, не ми се мисли! Ще има по-големи бисери и от тези на Бареков
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей да не си помислите че тези от КЗП отиват да се препичат на плажа на аванта. Нееее, отиват да работят с пот на челото в знойната жега. За нас да мислят на нас да угаждат