Конкуренти ни "крадат" украинските туристи

Привличат ги с драстично ниски цени, а у нас - спад
22 май 2015 18:52,
30
Конкуренти ни "крадат" украинските туристи
Снимка: Булфото, архив

Тази година се очаква украинците, които ще почиват в България, да бъдат с две трети по-малко от миналата, като ще се запазят единствено детските лагери. Това коментира почетният консул за Бургас Димитър Караненов, цитиран от БТА.

Като причина той посочи драстичното намаляване на цените в основните ни конкуренти на този пазар - Турция, Тунис, Египет, Мароко. Проблем за украинските туристи са и визите за България срещу липсата на такива за Турция и отпадането им за Хърватия по време на активния сезон.

Заради обезценяването на местната валута Украйна въвежда и допълнително 9-процентно мито на вносните стоки, което вдига цените им, коментира и почетният консул за Пловдив Димитър Георгиев. Това ни кара да предлагаме стоките на минус, но с надеждата да запазим позиции за по-добри времена, коментира Георгиев.

Пред журналисти в Пловдив посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи, който бе в града във връзка с традиционната му среща с почетните консули за страната от Пловдив, Русе и Бургас, каза, че през 2014 година българските черноморски курорти са посетени от около 247 000 украински туристи, като с транзитно преминаващите броят им достига близо 370 000 души.

Този туристопоток обаче е от 6 до 8 на сто по-малко в сравнение с предходната година, твърди Балтажи.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Иван Костов преди 8 години
До bocА бихте ли споделили, кой точно комплекс е на Костов?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
200 evro v skapan balgarski hotel palen s gladni mutri na vecher nevam ....
17
2
 
11
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Изобщо не ми е жал за хотелиерите!Съветвам всички кадърни кадри да се ориентират навън!Кой нормален човек би дошъл в мутро-барока, съчетан с прах и циментовози в най-натовареният сезон,при положение,че в южната ни съседка за същите пари ще получи ол инклузив с шоу програми всяка вечер?Позволи се на индивиди без капка мозък и без ясна перспектива за това,как да направят качествен бизнес да,без извинение,осерат черноморието ни,и сега се чудим защо така! Българи - съвет - почивка в Гърция и Турция.
16
3
 
15
 
! Отговори
boc преди 8 години
Относно бизнеса в България и в частност по Черноморието , защо не вървиАми защотото, като питам местните "този комплекс на кого е?" - отговора е:- на Костов- на Бойко,на еди коя си мутра ,мутра ,мутра, мутра.......Никой не казва:Този хотел е на хотелиер от нашия град, село....Всичко, свързано с почивка, курорт и хотилиерски бизнес в България е МУТРЕНСКО!!!И после, защо българите бягат в Гърция и защо никой чужд турист не повтаря грешката си да дойде пак на почивка в БГ.
15
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гладните мижитурки пак плюят здраво българското 4ерноморие, я бегом на плаж в селските локви нещастници
14
1
 
12
 
! Отговори
до14 преди 8 години
Те истинските украинци са си руснаци бе ***
13
0
 
16
 
! Отговори
Priest преди 8 години
Относно бизнеса в България и по Черноморието, в частност: Има два отогвора на въпроса - защо не върви. Единият е, поради некадърност (простотия, идиотия, както си решите). А вторият е, поради алчност и мошеничество. Не могат да направят "драстични намаления", защото перат бомбастични суми пари. Курортите, както и повечето легални бизнеси в България са единствено и само перални. Особено с този безумен плосък данък. Много повече се печели от прането, отколкото от реална услуга или оборот.
12
1
 
22
 
! Отговори
какво е това животно преди 8 години
Украински турист,че там средната заплата стана 40долара,благодарение на майдана
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКолко на брой фирми дават 5 бона заплата? сигурно точно 10 нали така, а в останалите 600 - 700 лв. Ай не се изхвърляй. Държавата наистина е убита и такава ще си остане. Новородените *** за 2014 година са повече от българчетата, софтуерен специалисте.
10
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aми така е... като сте големи русофили и като се отнасяте зле с всички останали, хората бяга от вас.
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не ни краде туристите, те сами бягат от нас.
8
4
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
... и все пак 1/3 ще се прееб+т да дойдат у нас
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никой нищо не ни краде. просто те са по добри в обслужването и знаят как да привлекът туриста отново.туриста плаща и получава, докато при нас плаща и пак плаща накрая бива наруган от собственика на хотела за претенциите и тъкмо туриста си е помислил ,че е избутал някак си почивката и...... изненада открадват му куфара на път за летището.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименмного малко чужденци повтарят в Бг :) само изпадналите ,които другаде ще се чувстват каквито са -просяци ,а в Бг ето /с 500 лв -вите запалти /с по 1000 евра или 500 лири се чувстват като ''богати''
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нито украинските,нито бълагрските /нито които и да било други /са длъжни да ходят по ла%номорието -да не са оставени в наследство на бг мутробизнеса ?интересно колко статии още ще пишат за ''проблемите'' на мутрохотелиерите.Когато си прибират 500 %вите печалби /без данъци/ не искат никой да им помага,но за разходите и проблемите -все някой им дължи нещо
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ходих с една рускиня лятото по морето и понеже често си мълча мога да ви кажа ,че се опитват да ни лъжат навсякъде ,викачите с голямо удоволствие бих пребил ако нямах възпитание чудя им се на чужденците които посещават страната за втори път мислейки ,че ще се оправят нещата
3
0
 
30
 
! Отговори
b преди 8 години
Има една песен Мечти мечти са нужни в този свят поздравявам черноморието с нея от Кипър специално.И Наско от стария несебър да ми плати последните две заплати.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще се увеличат украинските работнички..........
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетохте, " драстично намаление". А у нас....фиктивно намаление или измама. Тази година като гризнат дръвцето догодина ще гризнат топола. И да си търсят нов бизнес или работа....ако намерят в тази убита държава.