4 часа София - Пловдив: заради ремонти, катастрофи, джигити

Шефът на АПИ: Не всички могат да шофират еднакво добре
Обновена: 23 май 2015 12:06 | 23 май 2015 09:46, Веселина Йорданова
86
4 часа София - Пловдив: заради ремонти, катастрофи, джигити
Снимка: архив, БулФото

За задръстванията са виновни не само Агенция "Пътна инфраструктура” и ремонтите по пътищата, а и способността на водачите да шофират в ограничени условия.

Още по темата
Така директорът на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров коментира ситуацията, която изнерви до краен предел пътуващите от София към Пловдив в петък вечер.

Множество сигнали сочеха, че разстоянието, което по принцип отнема малко повече от час път, е било вземано за над четири часа.

Лазаров обясни пред Нова телевизия, че основното задръстване е било заради катастрофа още преди изхода на столицата, предизвикана от неправилно изпреварващ автомобил.

Движението на тежкотоварни автомобили допълнително натоварвало трафика по автомагистрала "Тракия".

Лазаров напомни, че от 1 юни влиза в сила заповедта, която забранява движението на тежкотоварни автомобили в края на почивните дни, тоест в петък от 16:00 часа до 20:00 часа.

"Ремонтите няма как да се извършат с магическа пръчка”, коментира шефът на АПИ.

Лазаров посочи, че не всички шофьори имат еднакви умения и това създава неприятности на пътя за всички. 

"Апелирам шофьорите да карат внимателно, защото, когато се бърза и се изпреварва неправилно, се създават ПТП", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Зевзек преди 8 години
Прибирах се в София в петък към 20.15 часа - тапата беше от 3-4-ти км, че чак до 12-ти км. Но иначе приветствам, че са се заели мащабно да ремонтират. Друг е въпроса за некачествените строежи/ремонти.
42
0
 
2
 
! Отговори
до УМБАЛ Св. Наум преди 8 години
Да, и при това с голям ампераж при процедури с вана пълна със студена вода и ледени кубчета, редувана с горещи душове в продължение на часове.И ако това не помогне, остава амо едно - кални бани. Да свиква с пръста... :-))))Синди /Сидни/, не се сърдиш, нали?Ние така си се шегуваме по докторски...с безнадежните случаи като тебе. ;-)Момче, сериозно ти казвам: *** НА ЛЕКАР или спри пикото.
41
3
 
0
 
! Отговори
Прост народ слаба дъ преди 8 години
*** народ, слаба държава! Едва ли другаде в Европа се ремонтира един и същи път през две години. Ама какво да се прави - идват избори и трябва да се краде. А вие пак изберете поредните крадци! И разни шефове да обясняват колко са нужни ремонтите всяка година, които на запад ги правят на всеки десет години.
40
0
 
3
 
! Отговори
Nasko преди 8 години
Скоро пътувах към Чехия, и от Белград до Братислава (около 600 км) карах зад едно Lamborgini Aventador с около 130 км/ч и му се кефих. Въпрос - Ако качиш Бай *** в една такова и го пуснеш по нашите магистрали какво ще стане?
39
0
 
0
 
! Отговори
д-то преди 8 години
Велико Търново - София си е почти 4часа без ремонти, катастрофи, джигити...
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хюстън имаме проблем-Сидни е тук!Споко Аполо изстрелваме и Социолог
37
3
 
2
 
! Отговори
ремонти преди 8 години
Затварят се наведнъж ненужно дълги отсечки, а превключващите просеки са тесни, остро посравени и изключително неравни - това прави задръстванията.Осигурява се комфорт на ремонтните фирми да си работят когато и където искат по различни места на затворената дълга отсечка и никога не се работи едновременно по цялата й дължина, а пътуващите са принудени да се влачат зад претоварени камьони.
36
1
 
4
 
! Отговори
УМБАЛ Свети Наум преди 8 години
До Д-р Ох, Болииии....Може да му се помогне .... с ток .
35
1
 
7
 
! Отговори
Д-р Ох, Болииии.... преди 8 години
Сидни, ти жив ли си, бре?!Мислех,че са те прибрали на ол инклузив някъде. Нищо, не е къно - ти само не спирай хапчетата, че току виж ще почнеш да пишеш от Луната, Марс, Венера, а странните гласове с които спориш ще се превърнат в малки зелени човечета с ейййй такива големи очи.Човек, послушай хората - *** на лекар! Не е късно - все още може да ти се помогне щом хапчетата не помагат.
34
2
 
5
 
! Отговори
driv3r преди 8 години
...За задръстванията са виновни не само Агенция "Пътна инфраструктура и ремонтите по пътищата, а и способността на водачите да шофират в ограничени условия...И как пък така отноо водачите ви са виновни?! С години не пипнахте участъка между Пазарджик и Пловдив и оставяхте хората да се трепят и да си чупят колите и накарая ги изкарвахте виновни,че са карали с 'несъобразена скорост', но бонусчетата си ги прибирахте всяка Коледа...Не сте ли малко нагъл, Господин Директор?!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дпс са виновни
32
1
 
12
 
! Отговори
... преди 8 години
Поне да бяха сложили някой да регулира в началото на стеснения участък. Да бяха пратили няколко патрулки да глобявт тарикатите промъкващи се през авариината лента.............................
31
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нация от мърморковци! Пътищата в дупки били - мрън, мрън... Хората ремонтни дейности извършват - мрън, мрън... Добитъка си е *** - знаеш че е лудница и че ще има задръствания, защо тръгваш в 5, бе ***? Пий едно кафе/бира/кола с приятели, колеги, отдъхни си малко след цяла седмица работа, тръгни в 7-8! Остави хората, които прехождат да се приберат с 30 мин. по-рано! Не, ще тръгна сега и ще чакаме всички заедно с часове и ще се оплакваме колко не е уредена държавата....
30
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ви калпаво направени пътищата. Не пропускат година да ремотнтират един път на много места. Също така бавно се отстраняват репонтите по повредените участаци
29
1
 
7
 
! Отговори
Джона преди 8 години
До антимайна,И всичко това дето го пишеш вярно ли е? Никога не съм си и помислял че майните са такива
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Сидни Ав$$тралия Сидни сигурен ли си че си "ИНЖИНЕР" :))) Не се пише така приятел ;)
27
4
 
3
 
! Отговори
майна преди 8 години
До АнтимайнаМного си зле пич.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е вярно. От София до морето се стига за 3 часа. Още преди 3 години го каза бог Борисов.
25
7
 
8
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
до 37,в БГ зимах повече от депутат но си далеч от мойта орбита щот щеше да стоплиш някой неща, явно пари не си видял в гетото хахахаАко ще и в златна клетка да живееш пак си насред гето. За какво ми е торба насред гето.Аз успявам на места където са друга вселена за такива като тебе, друга орбита. Има още докато ме стигЗа пари ще ми говори, отдавна имам пари и съм осъзнал че парите не са най важното на тоя свят. Важно е как и КЪДЕ ги харчиш. И 1 ден не си струва да прахосвам живота си в гето.
24
8
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
до 36,защото чакам жената да се нагласи да отиваме на празника Вивид Сидни. ЩЕ ви пратя снимка в мРепортер. Вече ви пратих една, вижте я, ще ви снимам воден мапинг тази вечер