4 часа София - Пловдив: заради ремонти, катастрофи, джигити

Шефът на АПИ: Не всички могат да шофират еднакво добре
Обновена: 23 май 2015 12:06 | 23 май 2015 09:46, Веселина Йорданова
86
4 часа София - Пловдив: заради ремонти, катастрофи, джигити
Снимка: архив, БулФото

За задръстванията са виновни не само Агенция "Пътна инфраструктура” и ремонтите по пътищата, а и способността на водачите да шофират в ограничени условия.

Още по темата
Така директорът на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров коментира ситуацията, която изнерви до краен предел пътуващите от София към Пловдив в петък вечер.

Множество сигнали сочеха, че разстоянието, което по принцип отнема малко повече от час път, е било вземано за над четири часа.

Лазаров обясни пред Нова телевизия, че основното задръстване е било заради катастрофа още преди изхода на столицата, предизвикана от неправилно изпреварващ автомобил.

Движението на тежкотоварни автомобили допълнително натоварвало трафика по автомагистрала "Тракия".

Лазаров напомни, че от 1 юни влиза в сила заповедта, която забранява движението на тежкотоварни автомобили в края на почивните дни, тоест в петък от 16:00 часа до 20:00 часа.

"Ремонтите няма как да се извършат с магическа пръчка”, коментира шефът на АПИ.

Лазаров посочи, че не всички шофьори имат еднакви умения и това създава неприятности на пътя за всички. 

"Апелирам шофьорите да карат внимателно, защото, когато се бърза и се изпреварва неправилно, се създават ПТП", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
6
 
! Отговори
смяххL преди 8 години
Сидни ние живеем в отечеството си ! Ти си просто емигрант с с пари ? Кое не можеш да схванеш ? Инжинерите в България живеем като крезове ! Факт !
22
3
 
2
 
! Отговори
До Сидни Ав$$тралия преди 8 години
Защо се занимаваш със селяни и не правиш нещо по приятно ?
21
9
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
до 30,1. студентска виза нямам и никога не съм ползвал, аз съм с постояна виза, аз съм резидент и догодина зимам гражданство2. аз съм женен за бъларка и 2мата живеем в Сидни. Жена ми е на същата виза. също е резидент и също ще земе гражданство. 2-мата сме инжинери3. аз имам NIF / NIE ако въобще знаеш какво е това, нещо като ЕГН в западно европейска страна в която също съм живял на постояна виза и съм бил резидент.4. Кое от горните ти е трудно за осъзнаеш?Сега отивам на празника Вивид Сидни
20
0
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
С извинение, но като си толкова ентелегентен защо висиш в този долнопробен сайт и пишеш коментари постоянно ? Писането с главни букви също показва някакво чувство че сигурно си нещо повече от останалите И двете са доста показателни за твоята личност. Някакъв кисел гъзар ми се струваш.
19
5
 
11
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 8 години
След гениалният идиотизъм - "асфалт не се яде" дойде ред на другата тъпотия - "магистралите са некачествени".Но от прости комунисти толкова акъл!
18
0
 
14
 
! Отговори
Пътуващ преди 8 години
Е не е вярно, че разстоянието се взема за 4 ч. Минах това разстояние преди няколко дни. Защо се нагнетява излищно напрежение. Или трябва да се пише все нещо гадно. Ремонтите са нужни.А джигити (пардон ***) винаги е имало.
17
1
 
12
 
! Отговори
Гошко преди 8 години
Сидни, намери си някакво оръжие и го използвай срещу себе си, за да не се раждат повече *** с твоя ген! Магистратурата можеш да си я забодеш в ***! А сега на твоя език, че да ме разбереш: Сидни, намери си някакво Уръжие и се застреляй, за да не се размножаваш в никаква посока! А мЪгистратурата си я наври отзат!
16
1
 
13
 
! Отговори
Добре де преди 8 години
Хайде сега всички, дето плюят просто заради самото плюене, да дадат по едно предложение как да ремонтираш магистрала без да има стеснения! В Германия (нали всички претендират да са обикаляли Европа) когато има ремонт, движението е в едното платно и хората нямат проблем. Нямат комплекси за избиване, тук-там някой турчин да се изтарикати. За една нощ няма как да стане магистрала. Тарикатчета с болни мозъци винаги има, а полиция - не. Аз на Хемус ги лекувам като карам бавно а аварийната :-)
15
14
 
4
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
"разбрах колко си ходил на училище и защо у нас асфалта се руши. Ние имаме лятото +40 градуса"НЕ, тебе те разбрахме колко си ходил на училище пхахаха Ав$тралия имаме 4 сезона, имаме и зима имаме и ски курорти до Мелбърн, има есен, имаме тропик, 4 сезона има в Ав$тралия. Авно ТИ не си бил в училище сигурно си ромДО Чичовото, Аз студентска виза НЯМАМ и никога не съм имал. Аз съм РЕЗИДЕНТ и скоро ще зема гражданство. Какви студентски визи те гонят вееее. Я кажи намери ли си колата или чакаш проле
14
0
 
36
 
! Отговори
trol преди 8 години
Дали преди да критикувате не трябва да се замислите , че ако всеки кара както трябва задръстване няма да стане . Да , ама не . Пълно е с тарикати , които минават от ляво , от дясно , от горе , от долу , откъде ли не само и само да се навре една кола отпред , предизвиква другите да намалят за да го пуснат , а после сяда зад клавиатурата и почва да критикува . Пътищата ни , че са лоши , лоши са , но и шофирането ни не им отстъпва .
13
3
 
10
 
! Отговори
Преувеличавате преди 8 години
Миналата година упорито ме съветвахте да карам по обходен маршрут през Септември. Аз не ви послушах, бавих се точно 5 мин. там, където е ремонта на Тракия. Нещо явно дезинформирате, явно сергейчо добре ви плаща...
12
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо червените *** да не изказват за магистрали и пътища, защото асфалт не се яде. Проблема е , че колите са много евтини и всеки *** се е качел на една кошница и вече е велик .Другото е КАТ да се закрие и да се намери начин за пътен контрол без тия корумпета.
11
8
 
17
 
! Отговори
Иван Първи преди 8 години
Боже какви са тия управници не мога да разбера. Вместо да си подадат оставките за некадъно управление, лошо строителство и използването на некачествени материяли те ни обвиняват, че ние сме виновни, не можели сме да караме, нямало полигон на изпита....Ужас. Да вземе ББ да го изхвърли този лазаров и лиленцето, но кой ли да назначи незнам като всичките са от един дол дренки.
10
6
 
13
 
! Отговори
до сидней преди 8 години
разбрах колко си ходил на училище и защо у нас асфалта се руши. Ние имаме лятото +40 градуса топлина зимата до - 30 градуса студ разликата е 70 .В Европа лятото до +25 градуса зимата в Англия до -5 градуса или разликата е 30. В Австралия разликата е също около 30 градуса е какво искаш умнико ...добре че те няма тука имаме си достатъчно ***
9
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво сте се ревнали всички??? Построиха ви магистрала Тракия ревете, ремонтират Тракия, ревете, защо не ревахте при управлението на Сергей??? Неблагодарна нация, затова сме в това положение, защото ви тъпчат, бият, а на вас ви е хубаво.
8
4
 
9
 
! Отговори
Светла преди 8 години
До Луд с МотикаУменията за шофиране не зависят от месторождение, временно нахождение и регистрационен номер на колата!
7
4
 
29
 
! Отговори
апи са виновни преди 8 години
Има две прави отсечки между търново и антоново по пътя софия варна. Успоредни са на жп линията. Те са на 20г и им няма нищо! Защото асфалта е македонски! Значи технологията е ясна но кражбата е голяма. Няма да се налагат ремонти ако асфалта е като този посочен от мен. Вижте на роско и бб новите им магистрали особено тази до бургас тотална щета на 3г. Идват избори мислете с главите и колите си:)
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova upravlenie e vredno za Balgaria Base da kage za izlachvatelite i belia prah s kouto ni rasat ....toi zacho patuva s falkona ili helikoptera kato magistralite za nego da vagni ili porednito golamo lapane na evropari
5
2
 
2
 
! Отговори
До Мотикаджията преди 8 години
Не пиши глупости, моля... В последните дни по новините показват друго...
4
0
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
хм, вторник пътува и в двете посоки, не повече от 10-15 минути е удължено спрямо преди ремонтите. в ремонтираните участъци спокойно секара със 100, освен на влизане и излизане където се намалява. явно петъка всички се юрват