Пазарджик пак на нож срещу ромските пиршества

Правели частни партита в дворовете си и вдигали ужасен шум
27 май 2015 18:08,
71
Пазарджик пак на нож срещу ромските пиршества
Снимка: Булфото

Няма никаква полза от промените в Наредбата за обществения ред в Пазарджик, защото шумните ромски тържества на открито отново започнаха, каза за  "Фокус" Любка Кискинова от Гражданския инициативен комитет "Ред и спокойствие".

"Утре ще отидем на сесията на Общинския съвет и ще поискаме да се преразгледа текста за забраната на шумните тържества на открито. Ще поискаме да отпадне формулировката "когато те нарушават обществения ред", защото това трябва да се докаже чрез замерване и така нататък, а това ни връща в изходна позиция. Имаше тишина около месец и половина, но сега на малцинството се обясни, че могат да правят частни партита в дворове и отново започна монтирането на силни уредби", каза още Кискинова.

По думите й ситуацията отново си е същата, а хората са принудени да търпят невъобразим шум. Кискинова допълни, че за гражданите е без значение дали тържествата на ромите се провеждат в междублоковото пространство или в двора.

Тя бе категорична, че ще се борят за нов текст в Наредбата за обществения ред в Пазарджик, който да налага пълна забрана на шумните ромски тържества на открито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето за това на човек му трябва една малка селска къщика, може и в Паталеница.
27
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Тези са от избирателите на кмета-крадец на Пазарджик Тодор Попов. Той си стои в имението в Паталеница и хич не му дреме за шума в гетото.
26
0
 
3
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Кога и в София ще има подобна заповед? Всяка събота и неделя в Разсадника *е надуват музикални уредби, а като се обадиш в 3-то районно се правят на утрепани - от къде чувате музиката, дайте точен адрес - аз съм на 1 км и не мога да видя, но звука е направо пронизващ.
25
0
 
8
 
! Отговори
Ахм преди 8 години
До Анонимен 26Чувал съм, че такива заведения като това имали склонност да се самозапалват! Просто от силния ток по колоните им прегарят кабелите! ;)
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A dali tova ne e regisirano za da doidat u nas amerikancite zachoto nikoi ne gi iska
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mai ot Garmen se pochna..haide g da politici che mai pochva da vi pari pod krakata..prorochestvoto e naroda che se digne kato edin za da brani zemata si
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този етнос само краде, яде пие и се е*е. Това е!
21
2
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
Къде е Арлин Антонов?!Не искаме интервюта с него по вестниците , а да го назначат за секретар на МВР и да ги почне както преди.А гъкнат , а млъкнат но за винаги.
20
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
за 28Кмета на Пазарджик е в лятната си къщурка в с. Паталеница/Баткун Той не си почива , а се готви с предизборни речи/репетира/ защото наближават избори и той ни предупреди, че с цената на всичко ще спечели трети мандат. А не дано , но надали.Ако има господ да защити живущите в Пазарджик от него.Да си го изпрати на пещерци- той си е техен съгражданин.Нека те си му теглят теглото.
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмета на Пазарджик там ли е или си почива в тишина и спокойствие в палата си за милиони?
18
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Аризваме ги всички *ни на ИД...
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и у София живущите на последната спирка на 306 и подписка събираха и компетентните органи уведомваха за музиката кънтяща от клуб механа Меринджеин, но резултат няма вечер след 10 музиката от частните парти на *те в пазарджик е като приспивна мелодия в сравнение с това което звучи от меринджеин.
16
2
 
31
 
! Отговори
Bobi преди 8 години
Време разделно...за бъдещето на нашите деца дори и за нашето бъдеще...Време е да екне ...Боят настана..... но не само на приказки
15
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
гражданите на пазарджик да не търпят повече има начини да спрат този геноцидспрямо българите
14
2
 
29
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
В кв.Христо Ботев в София е същото.В съседните квартали вечер а и рано сутрин слушаме *ска музика.Полицаите казват че не могат да им развалят сватбитеи така "празнуват " и другите.Веселбата е всеобща.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали госпожата от ИК е благоволила да попие от мъдростта и умотворенията на блюстителите на законността и правата на малцинствата?Те с радост могат дни наред да й обясняват как според Европейският съд по правата на човека държавата/общината няма право да гони ромските гета (и да ги лишава от културна идентичност, самобитност и желание за веселба - бих добавил!), след като им е позволила да живеят така години наред без да им предложи други алтернативи.Днес вече бяхме добре осветлени по темата
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема с тези "празненства" не е от вчера и изобщо не е в едно или две населени места. Лятото пък е още по-зле, защото е през ден почти в моя град. И най-смешното е, че фуражките ги е страх да им спрат купона.... СМЕШНА И ЖАЛКА ДЪРЖАВА!!!!
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да заселят емигранти в цигънските махали та да се обогатят малко с арабска култура...
10
1
 
22
 
! Отговори
Enver Hodza Majku преди 8 години
*** там не беше ли бастиона на "ромоджихадистите"....:-D:-D:-D:-D:-D
9
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борбата е само с Хеви-Метъл :)