В "Максуда" роми сами събарят копторите си

Бутнати са 7 бараки - общо 61 са заповедите за събаряне
49
В "Максуда" роми сами събарят копторите си
Снимка: архив, Булфото

Незаконните постройки във варненската ромска махала "Максуда" не само,че не се увеличават, но и намаляват, това съобщи за в. "Черно море" кметът на район "Младост" Христо Христов.

Ромите сами са премахнали 7 - 8 къщи, уточни той, като общо 61 заповеди за принудително премахване са влезли в сила за района на махалата.

"Това, което зависи от нас като районна администрация, е свършено. Сега трябва Община Варна да отпусне средства и да избере фирми, които да изпълнят заповедите за събаряне", коментира Христов, като изрази надежда това да стане във възможно най-кратък срок от време.
 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
Дрън-дрън събарят! Лъжи са това! Често минавам по бул.Пеячевич от кръговото на старата гара до МОЛ Варна. Не само че не събарят, но в момента с бясна скорост строят бараки в най-близката до езерото част. Смрадта е такава, че без да да се включи вътрешна циркулация на вентилатора там изобщо не може да се диша! Бедна ми е фантазията какво чудо ще е лятото!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много села са 100% запустели, а около тях пустеят хиляди декари обработваема земя!
Щом сме равни пред закона - събаряне на всички незаконни коптори и заселване на безработните им обитатели там, където за тях има работа!

Откъде накъде някакви безродници от БХК ще правят изявления, че държавата нямала право да гони ромите, след като години наред е търпяла незаконното им заселване тук и там?
НАЦИЯТА Е В ОПАСНОСТ,
ДЪРЖАВАТА Е В ОПАСНОСТ.
В такива условия се живее по военновременни закони!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто спасяват "матряла" за да вдигнат малко по встрани други,за които няма заповеди за събаряне......
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Опала

бре концлагери и на прасетата, добри комунисти добри
25
0
 
6
 
! Отговори
Да, ама НЕ! преди 5 години
До Анонимен

И какво стана?! Статията е ПОРЪЧКОВА!!! Ай честито!

Човекът от Варна каза каква е истината!
24
1
 
25
 
! Отговори
Опала преди 5 години
Впрегнете ги да плащат данъци. При бай Тошко имаше ли безработни. Всеки нещо вършеше... Ако не трудов лагер :)
23
0
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Защо ли останалите варненци са на друго мнение, не само ,че се увеличават но започва да дразни бездействието и бездушието на местните управници - непоносима смрад от тоновете отпадъци, денонощно течаща и плащана от някой друг вода която зимата замръзва и прави естествена пързалка на близките кръстовеща, глутници от кучета,коне и разни други домашни любимци, социално бедни и безработни а вдигащи шум до небесата със сватби, сюнети и абитюренски и тем подобни с оркестри за хиляди кинти??
22
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате в Горна Оряховица и спрете до гарата да видите как се кара S класа с помощи, или как се прави сватба с 1000 човека..

Късно е за тиха революция..
21
0
 
18
 
! Отговори
Rumenov преди 5 години
Ще си ги събарят, щото иначе общинарите ще дойдат с фадромите. Все пак земята е общинска. Имаше подобен случай в друг квартал, дойдоха с багерите и ромите като видяха багерите сами си събраха всичко. Разковаха бараките за по-малко от час, то всичко е мушама и палети.
20
3
 
51
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
ТУКА ЧЕТА КАК РОМЦИТЕ СЪБАРЯЛИ САМИ КОЧИНИТЕ СИ..ПО РАДИОТО СЛУШАМ НЯКАКЪВ СИ КМЕТ КАК ХВАЛИ РОМЦИТЕ КОЛКО КРОТКИ БИЛИ И ОПИСВА НЯКАКВА ИДИЛИЧНА КАРТИНКА ЧАК ДА ЗАПЛАЧЕШ ОТ УМИЛЕНИЕ И ДА РАЗЦЕЛУВАШ ДОБРИЧКИТЕ РОМЦИСУТРИНТА ПО ТЕЛЕВИЗОРА СЪЩО ГОЛЕМИ ХВАЛБИ..ХАХА!ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА СЕ ВКЛЮЧИ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ ДА ЗАЩИТАВА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ!
19
0
 
18
 
! Отговори
ог преди 5 години
журналистически измислици
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етоо, можело!
17
0
 
40
 
! Отговори
Воденичаров преди 5 години
***, елате в монтанските села да видите /ромите/ на социални помощи карат автомобили селата Дреновец,Габровница,Медковец,Владимирово,Стубел,Мадан!
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
21
Ток имат, но бани нямат и се къпят и се перат на канала сред ужасна смрад и *** Отврат!
15
12
 
17
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Тези са свръхчовеци. Кой нормален ще оцелее в колибите на тези хора? Без ток, без вода, без тоалетна. Истински индийски сървайвър.
14
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новината от Варна , стига до София съвсем различна . Тея роми ги събориха още 2014 , и това въобще не е до Максуда, а е под автогара. Aз живея до Максуда дерето и до ден днешен картонените им бараки са там .
13
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 16
За град не знам, но мога да ти кажа едно село в което няма нито един *ин или турчин. Селото е Голица (варненска област). Някъде към 500 човека. Там всеки голичанин ходи с по един нож виснал в капия на колана му. Искаха преди време...преди 20 години някъде едни турци да се заселват там- запалиха им палатката една вечер. Оттогава никой освен българин не си е наумявал да живее в това село.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уаааау! Значи все пак можело! Въпросът е обаче дали няма да си построят коппторите на ново място.
11
3
 
19
 
! Отговори
Там няма преди 5 години
До 16
Гр. Батак Там няма 100% съм сигурен...
10
0
 
34
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Намерете ми един град в тая държава, където няма *ски гета. За съжаление държавата не може да измисли решение, общинарите също си предават топката. Още повече че е пълно с разни сдружения в подкрепа на малцинствата и подобни индивиди.