В "Максуда" роми сами събарят копторите си

Бутнати са 7 бараки - общо 61 са заповедите за събаряне
49
В "Максуда" роми сами събарят копторите си
Снимка: архив, Булфото

Незаконните постройки във варненската ромска махала "Максуда" не само,че не се увеличават, но и намаляват, това съобщи за в. "Черно море" кметът на район "Младост" Христо Христов.

Ромите сами са премахнали 7 - 8 къщи, уточни той, като общо 61 заповеди за принудително премахване са влезли в сила за района на махалата.

"Това, което зависи от нас като районна администрация, е свършено. Сега трябва Община Варна да отпусне средства и да избере фирми, които да изпълнят заповедите за събаряне", коментира Христов, като изрази надежда това да стане във възможно най-кратък срок от време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Обезщетили са ги ! Дали са им пари много повече, отколкото струват копторите им. Факт !След 1 месец на същите честа ще си построят по-нови коптори.
8
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Възмутен ВарненецНа всякъде е така колега! Скоро минах покрай гетото на Казанлък,в центъра на което има панелен блок на 6-8 етажа и няколко входа! От около 500 м.си личи,че не е нормална жилищна сграда,Камари ***,опушени стени,липсващи прозорци и тн.,а по-късно разбрах,че ще се санира по евр.програма.Отново ще има едни пари хвърлени на вятъра,а след година две положението ще е същото.
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уточнение - в канала никой не си е бутал "къщата". Събориха 6 къщи, които са законни,но отчуждени преди 25 години,за които собствениците имат нотариален акт и са получили апартаменти за отчуждените си имоти.Просто до сега освен законно придобития апартамент обитаваха и къщите си,защото никой не им търсеше сметка.А и не са *ни,а турци-разликата е огромна.Едните поддържат много по-добра хигиена и поведение.Така че моля - проверявайте си информацията-кмета какво казва е едно... все пак идва есен
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 9Аз ли тая надежди или иронично говоря за тия престъпници на оня 6-ти? Я малко се замисли!
5
0
 
22
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Те не ги бутат бе просто ги местят в нов район богат на урожай. Това цялото гето в центъра на Варна трябва да бъде съборено земята там е частна но на кой му пука нали гласуват за когото трябва
4
0
 
43
 
! Отговори
Възмутен Варненец преди 8 години
Е оня ден минах покрай канала на максуда и отивах към Мол Варна. Няма такава помийна яма, няма такава отврат. Няма такова сметище! Баси майката аз.....изравнете ги със земята !
3
10
 
7
 
! Отговори
Ромлянин преди 8 години
Трябва да постискаме още 10-20 години докато станем мнозинство, тогава че си строим де ни кефне!
2
0
 
29
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Нищо не махат . Кмета нагло лъже !
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви 61 заповеди за премахване ве. Цялата Максуда трябва да се изравни с булдозери и след това да се направи втори мост, който ще свързва магистрала Черно Море от Бургас с Варна точно където е свърталището на тия .