Нови камъни падат от Таксим тепе в Пловдив

Институциите си прехвърлят отговорността за проблема
31 май 2015 09:18,
11
Нови камъни падат от Таксим тепе в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Ново срутище се е появило в подножието на Стария град в Пловдив. През февруари месец значителни материални щети нанесоха падналите скали от Таксим тепе върху две къщи. Три месеца и половина по-късно институциите си прехвърлят отговорността за проблема.

Още по темата

"Ежедневно имаме малки и големи камъни, които падат, а тези камъни са способни да убият не само човек, а и кон", разказа пред Dnes.bg пловдивчанина Стефан Делчев, който живее в една от къщите под свлачището.

Проверка показа, че причина за свлачището е постройката на Биологическия факултет към Пловдивския университет, която е изградена на ръба на тепето. Части от подпорната стена продължават да падат.

"Притесненията са за живота ни – не може да се ползват нито къщите, нито имотите, да не говорим за дъждовете, които валят", каза още Делчев.

От община Пловдив съобщиха, че обектът е незаконен и че трябва да бъде премахнат, но това зависи от образователното министерство, чиято собственост е постройката.

"Община Пловдив е констатирала факта, че е незаконна и е предприела всички действия по ЗУТ за нейното премахване. Направили сме необходимите предписания и очакваме държавните органи да предприемат своите действия по укрепването на стената, която се намира горе", коментира заместник-кметът Димитър Кацарски.

От областна управа съобщиха, че вече трети месец очакват отговора на министерството на образованието за съдбата на постройката, те от своя страна очаквали становището на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Камъните падат падат от небето камъните падат......."
4
0
 
4
 
! Отговори
Neicho преди 8 години
ГЕРБ защитава своите избиратели - ромиите. Какъв народ сме ние ? Бездушен, всеки се затворил и не го е грижа за бедата на другия. И ако НИЕ не станем сега и не покажем че заставаме зад своите РОДИТЕЛИ, зад БЪЛГАРЩИНАТА, зад ЦЪРКВАТА, то ние не сме народ! Нека на 06.06.2015г. от 12:00 се съберем в село Марчево на мирен поход за да покажем че НЕ НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАМЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И ИСКАМЕ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА - НЕЗАБАВНО И БЕЗАПЕЛАЦИОННО ИЗСЕЛВАНЕ НА НЕЗАКОННО ЗАСЕЛИЛИТЕ СЕ РОМИ !
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това майните и едно свлачище не могат да направят като хората. Какви са тези малки камъчета?! Ако са под 50 тона направо не се броят!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от Сидни Ав$тралияАко се съди по името е от някъде на изток от Цариград.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Древен и вечен! Много си гневен 1. Май жена ти често ходи във Филибето на кекс-туризъм